ogik86 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 witam. ostatnio miałem przygode na swojej kawie, a mianoicie linka sprzegła pekla mi na 4 biegu... nic przyjemnego i nikomu tego nie życze. Najwiekszy problem mam teraz z dostepnościa tej linki... Prosil bym o informacje gdzie mogl bym dostac ta linke, chodzi mi o część od manetki do rozdzielacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek.M Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Linka - albo Larsson albo klasa, tylko musisz się upewnić czy mają taką właśnie linkę ( połączoną z zamykaniem bocznej podstawki jak mniemam ), jeśli nie mają to auto linka albo samemu próbuj kombinować z dorobieniem ale radzę auto linkę - szybko i profesjonalnie dorobią ci ją i będziesz pewny że nie pęknie. moze dostaje za malo powietrza? Sprawdz filtr u mnie jest taki problem ze odpalam moto na pelnym ssaniu, obroty rosna do 3-4 tys, potem od razu spadaja do 1,5 i coraz nizej az moto gasnie. Takiego objawu nie ma gdy rozgrzewa sie na polowie zakresu ssania, wtedy obroty trzymaja sie ponad 2 tys. Dlaczego wiec na pelnym ssaniu gasnie? czyzby wtedy sie zalewal? Bo na tym pelnym ssaniu zamykaja sie calkowicie przepustnice powietrza (powietrze dochodzi tylko przez te okienka w przepustnicach). Druga rzecz to po rozgrzaniu silnika obroty nie sa idealnie rowne. Co jakis czas ma tendencje do malych skokow. Membrany w gazniku sa w kiepskim stanie. Ostatnio jedna musialem pokleic bo miala dziurki. Poza tym nie synchronizowalem gaznikow zegarami tylko na oko. Pewnie to sa powody takiej a nie innej pracy silnika. A po trzecie to nie wiem jak prawidlowo ustawic tylne kolo. Moze jakies wskazowki?Wariujące obroty to lewe powietrze zasysane przez gaźniki i brak synchronizacji, a ustawienie koła na wahaczu masz wybite znaczki i na nie ustawiasz albo mierzysz odległość koła od wahacza coby po obu stronach było tak samo. Przygasanie na ssaniu to może być objaw małego poziomu paliwa w komorach, jakiego koloru masz świece- najlepiej oceń po dłuższej jeździe wykręć jeszcze ciepłe i obejrzyj, a dymi na ssaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakintek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Bartek, no wlasnie nie dymi na ssaniu. a poziom paliwa w komorzach plywakowych jest chyba za maly bo wynosi ok 7-8mm od krawedzi (a wg manuala w mojej wersji gaznika - niemieckiej ten poziom powinien wynosic od 1,5-3mm). Wczoraj wkrecilem czyste swiece (z przerwa na elektrodach - na oko 0,5-0,7mm) i po 15 minutach pracy silnika te swiece nadal byly czyste... Nastepna rzecz - problem: rozrusznik nieraz nie chce krecic, slychac tylko "cyk", mozna temu zaradzic w nastepujacy sposob: wlaczyc jedynke, pchnac go troszke i po tej operacji rozrusznik zakreci. Nie zawsze sie tak dzieje ale ostatnio coraz czesciej. Czy przyczyna moze lezec po stronie sprzegielka od rozrusznika? A moze slaby akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek.M Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 No i masz odpowiedź, ustaw poziom paliwa np. na 3 mm i zobacz jak sie silnik sprawuje, gwarantuję poprawę, ja miałem podobne problemy z rozruchem, musiałem kręcić rozrusznikiem z kranikiem na PRI żeby mi załapał aż w końcu olśniło mnie coby sprawdzić poziom paliwa i tu tkwił problem.Co do rozrusznika to albo za słabe aku - podłącz inny dobry i sie przekonasz, ale raczej to wiek podzespołów jest przyczyna, spróbuj poczyścić wtyki w elektrowlączniku ( to coś obok akumulatora ) moga być nadpalone albo zaśniedziałe. Ostatecznie to wina brudnego rozrusznika, rozebrać go i wyczyścić z pyłu ze szczotek i przeszlifować papierem ściernym komutator to na bank pomoże, ale najpierw pooglądaj aku i wszystkie przewody idące do rozrusznika i poczyść styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 witam, moze ktos wie gdzie moge zrobic jako taki serwis moto? Najlepiej w okolicach Pulaw, Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek.M Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Tak na szybko: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...77697&hl=lublinhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...70801&hl=lublinhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...90927&hl=lublinJak jesteś z roztocza to zajrzyj tutaj: http://www.kresowe.forum.motocyklowe.org/ ew. rzuć hasło na pewno ci ktoś doradzi, pozdro Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 znalazłeś tego mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 W jaki sposob ustawia sie poziom paliwa w gazniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 bartek opisał kilka postów wcześniej jaki ma być poziom paliwa w gażnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Cisza tutaj niesamowita czyżby nie było problemów z maszynami (tak jak u mnie) czy daliście sobie siana :)Pozdro LTD:P Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 śmigamy na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 w dalszym ciągu śmigamy nawet w deszcz.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Wy śmigacie a Ja czekam na aku od 3 dni :icon_mrgreen: . Stary o dziwo się skończył wnet i nie mówił że coś go boli, jedną stroną wpuszczał a drugą gubił prąd :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 nie masz sklepu z akumulatorami?chyba że mają ceny zaporowe .do zobaczenia na trasie .szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Mam sklepy ale samochodowe aku mają, a jak do moto to na zamówienie i cena z kosmosu :D , dzisiaj ma nadejść z intercaru aku, ale coś dojechac nie może od rana :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi