arti16 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Witam. Ta husqwarna już sprzedana ale i tak bym jej nie kupił skoro mówicie że to nie ten rocznik co gościu podaje. Mój brat chce kupić moto a mianowicie kawasaki kx 85. Jest to moto jego kolegi który jeździ tym bardzo ostrożnie, kupił go w tamtym roku i zrobił na nim około 12mh. W kx sprzegło dobrze działa biegi nie wyskakują, zawieszenie nie cieknie,brak luzów na główce ramy, w kołach i na wachaczu, ma kierownice renthal i sportowy wydech DOMA,łańcuch jest za lużny, opone jeszcze ten rok napewno wytrzymają tyko jest jeden problem bo on sam nie wie dokładnie z którego to rocznika(twierdzi że 2003 a jak sprawdzam numer vin to wyskakuje że to 1996 ale wtedy chyba nie było jeszcze 85? I nie wiadomo kiedy był wymieniany tłok, ogólnie moto chyba zapier**** chyba jak być powinno. Opłaca się go kupić za 4200zł? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/831e88925dc7930e.html Co to jest to GOLD fren na przednim zawieszeniu? Edytowane 21 Lipca 2009 przez arti16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam. Ta husqwarna już sprzedana ale i tak bym jej nie kupił skoro mówicie że to nie ten rocznik co gościu podaje. Mój brat chce kupić moto a mianowicie kawasaki kx 85. Jest to moto jego kolegi który jeździ tym bardzo ostrożnie, kupił go.............................................. Opłaca się go kupić za 4200zł? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/831e88925dc7930e.html Co to jest to GOLD fren na przednim zawieszeniu? To na pewno jest rocznik 2002+, GOLDfren to nazwa firmy produkującej części eksploatacyjne np. klocki hamulcowe, a czy się opłaca? jeśli jest w dobrym stanie to myślę że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymek1995 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 A ja mam dylemat co lepsze derbi senda czy yamaha dt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrys16x Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) to sa 2 rozne motocykle derbi to 4t a yamaha 2t, ja bym bral yamahe bo mniejszy koszt utrzymania, lepiej z częsciami i sam mozesz naprawic jesli masz troche pojecia...:) ja na ten weekend planuje kupic ten moto:aprilia rx 125 tylko zabardzo o nim nie wiem;/ oplaca sie go brac? czy on wogole jest dobry? tlumaczylem przez translator ale i tak wszystkiego nie da sie zrozumiec... co o nim myslicie? Edytowane 22 Lipca 2009 przez patrys16x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti16 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) to sa 2 rozne motocykle derbi to 4t a yamaha 2t, ja bym bral yamahe bo mniejszy koszt utrzymania, lepiej z częsciami i sam mozesz naprawic jesli masz troche pojecia...:) ja na ten weekend planuje kupic ten moto:aprilia rx 125 tylko zabardzo o nim nie wiem;/ oplaca sie go brac? czy on wogole jest dobry? tlumaczylem przez translator ale i tak wszystkiego nie da sie zrozumiec... co o nim myslicie? I tu się mylisz :smile: Oba moto dt jaki senda mają najprawdopodobniej te same silniki Minarelli am6 a więc oba to 2t. coś tam pisze, że gaźnik nieszczelny, akumulator rozładowany, brak blokady kierownicy i coś tam jeszcze i pisze, że kilka godzin pracy + 100 euro i będzie "znowu top" (czyli chyba dobra) Edytowane 22 Lipca 2009 przez arti16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrys16x Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 I tu się mylisz :smile: Oba moto dt jaki senda mają najprawdopodobniej te same silniki Minarelli am6 a więc oba to 2t. coś tam pisze, że gaźnik nieszczelny, akumulator rozładowany, brak blokady kierownicy i coś tam jeszcze i pisze, że kilka godzin pracy + 100 euro i będzie "znowu top" (czyli chyba dobra) jak derbi senda 125 jest w 4t jeszcze nie widzialem nigdzie w 2t... ale nic tam nie pisze ze jest na chodzie itp? bo w ciemno kupowac to mi sie nie usmiecha zabardzo;/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti16 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 jak derbi senda 125 jest w 4t jeszcze nie widzialem nigdzie w 2t... ale nic tam nie pisze ze jest na chodzie itp? bo w ciemno kupowac to mi sie nie usmiecha zabardzo;/ ? A z skąd wiesz że chodzi o 125, dużo bardziej popularne są 50cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrys16x Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 moj błąd nie pomyslalem a jesli chodzi o 50cc to nie nie wiem ktory wybrac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti16 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Opłacało by się za tą cenę? http://moto.allegro.pl/item697051855_ktm_125_lc2_enduro.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaadampol Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam wszystkich. Chciałbym sobie kupić jakiegoś crossa myślałem o pojemności 125-250. I teraz pytania do was. Co waszym zdaniem jest lepsze 4T czy 2T?? Jakiego byście polecali na początek zabawy z crossami???(obecnie jeżdżę gsx 600f). Zależałoby mi na niższym moto ponieważ sam jestem niski. No i oczywiście nie najdroższy:) jak myślicie co byłoby dobre??? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam wszystkich. Chciałbym sobie kupić jakiegoś crossa myślałem o pojemności 125-250. I teraz pytania do was. Co waszym zdaniem jest lepsze 4T czy 2T?? Jakiego byście polecali na początek zabawy z crossami???(obecnie jeżdżę gsx 600f). Zależałoby mi na niższym moto ponieważ sam jestem niski. No i oczywiście nie najdroższy:) jak myślicie co byłoby dobre??? Pozdrawiam:) na początek ja bym ci radził 125 2t no chybaze wolisz bardziej usłuchanego motocykla to 4t ale i tak radze 2t;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaadampol Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 kamis-a a może jakaś podpowiedź co do marki i do modelu??? tylko tak jak mówiłem nie za drogi i nie za wysoki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 jesli chodzi o crossy czy hard enduro to wielkoscia sie znacznie nie róznia moze o 2 lub 1,5 centymetra wiec róznicy nie ma a jesli chodzi o marke co do cross-ów to ten który bardziej ci sie z wygladu podoba bo jedni wola ktm inni yamahe jak ja a jeszcze inni a tak naprawde silnikowo niewiele sie róznia :flesje: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam wszystkich. Chciałbym sobie kupić jakiegoś crossa myślałem o pojemności 125-250. I teraz pytania do was. Co waszym zdaniem jest lepsze 4T czy 2T?? Jakiego byście polecali na początek zabawy z crossami???(obecnie jeżdżę gsx 600f). Zależałoby mi na niższym moto ponieważ sam jestem niski. No i oczywiście nie najdroższy:) jak myślicie co byłoby dobre??? Pozdrawiam:) ale szczegółów więcej. Do jakiej kasy ? czego oczekujesz od moto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaadampol Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Co do szczegółów, cena góra do 6000-7000 tys, zależałoby mi żeby troche pojeździć sobie w terenie, w moich okolicach jest pełno lasów, pól i różnych ciekawych miejsc gdzie mógłbym sobie pojeździć. kamis-a, a są jakieś sposoby aby obniżyć zawieszenie żeby był niższy???? tak jak to sie robi w rożnych szosówkach lub sportowych.. np. poprzez założenie takiej blokady na tylna spręzyne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi