ghollum Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 A dlaczego xr 250? Do klx nie ma problemu z częsciami, podstawowe cześci są dostępne w pierwszym lepszym sklepie motocyklowym. Po pierwsze dlatego że ma suchą miskę, a po drugie z częściami też nie ma tragedii, po trzecie XRka jest trwalsza i mniej tych części trzeba :bigrazz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Po pierwsze dlatego że ma suchą miskę, a po drugie z częściami też nie ma tragedii, po trzecie XRka jest trwalsza i mniej tych części trzeba :bigrazz: . ale zawias przemawia za klx ;-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 ale zawias przemawia za klx ;-p No nie wiem czy aż tak bardzo, ale co mi tam niech będzie :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rivera666 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Ogolnie patrzec na koszty czesci nie bede. Marka Yamaha zraziłem sie troszke poniewaz dwoch moich znajomych maja Dt i jednymu i drugiemy pusciły pierscionki. Lecz wiem ze DT a taka YZF to inna klasa. Ogolnie marzyłem zawsze zeby miec KTM-a mam jednego i wydaje mi sie ze marka całkowicie wporzadku. Brak doswiadczenia z Honda Yamaha czy Suzuki uniemozliwia mi sie wypowiedzenie. Yamaha mi sie spodobała jak zoabczyłem w ten weekend jak koleszzka smigał po plaży w Darłowku. :icon_mrgreen: I moto łądnie ciagneło jak patrzyłem. Honda nigdy nie spotkałem jeszcze w terenie Hondy. Wybór ogolnie chyba padnie na Yamahe [chyba ze bede miał możliwosc kupienia nowki z salony to razcej KTM ] lecz chciałbym zeby ktos spotkał sie ze mna powiedział cos na temat motoru i udostepnił np. Suzuki albo Honde, Yamahe do zrobienia jazdy testowej i porowniania owych sprzetów. [ gdzie o tym napisac ? z taka prożba ] Jeszcze jedno pytanie czy w tych modelach zaszły jakies diametralne zmiany od roku 2006 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 No i KLX owiele ładniejszy od XRy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Ogolnie patrzec na koszty czesci nie bede. Marka Yamaha zraziłem sie troszke poniewaz dwoch moich znajomych maja Dt i jednymu i drugiemy pusciły pierscionki. Lecz wiem ze DT a taka YZF to inna klasa. Ogolnie marzyłem zawsze zeby miec KTM-a mam jednego i wydaje mi sie ze marka całkowicie wporzadku. Brak doswiadczenia z Honda Yamaha czy Suzuki uniemozliwia mi sie wypowiedzenie. Yamaha mi sie spodobała jak zoabczyłem w ten weekend jak koleszzka smigał po plaży w Darłowku. :icon_mrgreen: I moto łądnie ciagneło jak patrzyłem. Honda nigdy nie spotkałem jeszcze w terenie Hondy. Wybór ogolnie chyba padnie na Yamahe [chyba ze bede miał możliwosc kupienia nowki z salony to razcej KTM ] lecz chciałbym zeby ktos spotkał sie ze mna powiedział cos na temat motoru i udostepnił np. Suzuki albo Honde, Yamahe do zrobienia jazdy testowej i porowniania owych sprzetów. [ gdzie o tym napisac ? z taka prożba ] Jeszcze jedno pytanie czy w tych modelach zaszły jakies diametralne zmiany od roku 2006 ? napewno z tych silników czterosuwowych najpuzniej wprowadzono alurame w yamaha i ktm bo w 2007 rok a w innych jezeli sie nie myle to od poczatku były, ja sie skłaniam bardziej ku yzf poniewaz w ktm przerazaja mnie wynalazki typu hydrauliczne srzegło itp co jak sie rozpie***** moze trosze kosztowac :rolleyes: a w porównaniu z innymi to kwestia gustu, ps. jezeli by bardzo sie róznikły nie były by jedna klasa motocykli a takto to sa prawie identyczne nawet ze wzgledu na lepsza sprzedaz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0mmm Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) ghollum Napisano 14.11.2008 - 11:11 KLX powiadasz, mógłbyś wyjaśnić dlaczego koniecznie KLX? nie żebym się czepiał ale może XR400 a jeśli za ciężkie to XR250? no to tak... 1. za bardzo sie ceni xr 2. jak dla mnie sprawia wrażenie przestazałej konstrukcji 3. szukałem moto też do sm a xr odpada zdecydowanie z wyglądu 4. zamiast xr wolalbym zdecydowanie te ;) Edytowane 15 Listopada 2008 przez T0mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) no to tak... 1. za bardzo sie ceni xr Tak to jest świetny argument :icon_mrgreen: , a może są jednak jakieś powody takiego stanu rzeczy? :icon_mrgreen: Edytowane 15 Listopada 2008 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 słabszy???? hmmm.... dziwne, może to subiektywne odczucia ale ja odniosłem inne wrażenie ;) a tym bardziej jeśli chodzi o reakcje na gaz To nie jest subiektywne odczucie, bo nawet właściciel tego KLX'a mówił że jest słabszy, tzn. ma gorszy dół i trzeba go bardziej kręcić, w górnym zakresie moc jest podobna. Dodam że moja DR'ka ma tłok Wiseco ale myśle ze to nie zmienia wiele. ale zawias przemawia za klx ;-p Zawias jak już wcześniej napisałem nie wiele różni się od tego w DR'ce, no może jest trochę sztywniejszy ale zawsze jak jeżdzę z tym kumplem co ma KLX to ciągle go bolą ręce i mówi że przód jest za miękki. No i KLX owiele ładniejszy od XRy :biggrin: To też jest kwestia gustu, osobiście gdybym miał wybierać to nawet chwili bym się nie zastanawiał i brałbym XR 400:), chćby dlatego że większa pojemność. Dużym plusem KLX'a jest jego niska masa, porównując do DR jest spora różnica ale myślę że taka XR już nie jest dużo cięższa, z resztą tu jest porównianie: http://www.motorcycle.com/shoot-outs/1997-...x300r-3334.html Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0mmm Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Tak to jest świetny argument :icon_mrgreen: , a może są jednak jakieś powody takiego stanu rzeczy? :icon_mrgreen: Stan rzeczy jest taki ze nie stac mnie na dobrego xr :wink: argumenty ktore podalem byly dla xr w moim przedziale cenowym ;) edit: Jest ktos z GORZOWA Wielkopolskiego lub okolic kto muglby dla mnie obejrzec tego klx? (oczywiscie za dojazd i piwko po meczacej podróży oddam :smile:) http://www.allegro.pl/item472384707_2000_k...ale_tanszy.html Edytowane 15 Listopada 2008 przez T0mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Stan rzeczy jest taki ze nie stac mnie na dobrego xr :wink: argumenty ktore podalem byly dla xr w moim przedziale cenowym ;) najlepiej teraz zacząć szukać moto już powoli sezon się kończy, to i ceny spadają :) jak dla mnie design XR jest wystarczający jak na tego typu moto, pewnie ze jak KTM wyglądał nigdy nie będzie :D dlaczego sadzisz ze XR to przestarzała konstrukcja? jeżeli coś jest dobre to po co to zmieniać? :) Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. Czy zna ktoś z Was ten motorek ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=468178845 co o nim sądzicie?? Oraz ewentualnie jaki jest koszt remontu silnika w takim 4T?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0mmm Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 najlepiej teraz zacząć szukać moto już powoli sezon się kończy, to i ceny spadają :) jak dla mnie design XR jest wystarczający jak na tego typu moto, pewnie ze jak KTM wyglądał nigdy nie będzie :D dlaczego sadzisz ze XR to przestarzała konstrukcja? jeżeli coś jest dobre to po co to zmieniać? :) i szukam ;) tylko jak to bywa gdy sezon sie konczy jest tez mniejszy wybor... jak jest cos dobre to zawsze moze byc przeciez lepsze :smile: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. Czy zna ktoś z Was ten motorek ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=468178845 co o nim sądzicie?? Oraz ewentualnie jaki jest koszt remontu silnika w takim 4T?? zalezy jakiego remontu;] ale tak z 3k na sezon trzeba wlozyc zalezy od jazdy :icon_twisted: a motorek w pozodku ale na zdjeciach to mało widac :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) zalezy jakiego remontu;] ale tak z 3k na sezon trzeba wlozyc zalezy od jazdy :icon_twisted: a motorek w pozodku ale na zdjeciach to mało widac :icon_biggrin: W drz 3k na sezon? :banghead: Chyba jak trafisz na jakąś padake która wcale nie jeżdzi, gdzie połowe silnika tzeba kupić nowego. Edytowane 16 Listopada 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi