PiotrEm Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 I poczytaj sobie pamiętnik Lady Shadow (znajdziesz w wyszukiwarce). Przyjemna lektura 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 No ale dziwczyna juz jest na kursie jak rozumiem? Na motocykl wsiada sie i jedzie jak na rowerze, tylko szybciej, tak ze proktyka rowerowa i obycie z ruchem na pewno pomoze. Oprocz BMW rozmawialismy w innym temacie o malym turysrycznym enduro Kawasaki Versys 300 jako lekkim motocyklu dla poczatkujacego ktory daje rade w prawie kazdych warunkach, ma mozliwosc wziecia bagazu i malo pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ingaga Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 15 godzin temu, lordv1 napisał: Kup 125cm moto na kat b i narazie nie musisz robić prawka Ech, pisałam. Robię już prawko. Bez wizyty w szkółce i kilku(-nastu, -dziesieciu) godzin jazdy się nie obejdzie. Jak mam więc wykupywać jazdy, a za rok czy dwa ponownie tym razem w ramach robienia prawka to ja wole od razu mieć jazdy w ramach kursu na prawko. Godzinę temu, Adam M. napisał: Na motocykl wsiada sie i jedzie jak na rowerze, tylko szybciej, tak ze proktyka rowerowa i obycie z ruchem na pewno pomoze. Oooo, zawsze to coś. I już mi dołożyło +10 do pewności siebie 🙂 Obadam to Kawasaki - thx za trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 To jeszcze +10 za objechanie połowy Europy rowerem. Pewnie zmokłaś nie raz. I kolejne +10 za umiejętność spakowania się na wyjazd. Masz jakieś foto-blogi z tych wojaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ingaga Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 26 minut temu, PiotrEm napisał: To jeszcze +10 za objechanie połowy Europy rowerem. Pewnie zmokłaś nie raz. I kolejne +10 za umiejętność spakowania się na wyjazd. Masz jakieś foto-blogi z tych wojaży? Zmokłaś i wysuszyłaś 🙂 Coś tam się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Z praktycznego punktu widzenia a ten powinien górować, jeśli chcesz codziennie dojeżdżać do pracy, najlepiej wypada skuter. Tak wiem każdy na to reaguje niesmakiem i zażenowaniem ale niestety jest to prawda. Pamiętaj że połowa dni w roku z przyczyn pogodowych zniechęca do jednośladu, musisz mieć dobry strój i niezłą ochronę nóg i tułowia. W innym przypadku szybko się z tego pomysłu wycofasz. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 41 minut temu, Tommo napisał: Tak wiem każdy na to reaguje niesmakiem i zażenowaniem Większości skuter kojarzy się z "kiblem" i śmieszkowaniem z ludzi jeżdżących na "kiblach", także się wstydzą i boją szydzenia. W 2017 jeździłem trochę na Maxi Skuterze i było przyjemnie. Z chęcią bym sobie pojeździł jakimś Burgmanem 650 dla chilloutu. 😄 3 godziny temu, Ingaga napisał: Obadam to Kawasaki - thx za trop. Szanowna Pani Urzędniczko, Nieważne co się kupi na pierwszy motocykl, to będzie minimalna szansa, ze się trafi w to co się naprawdę chce. To trzeba odkryć, tj. trzeba pojeździć kilkoma sprzętami, zobaczyć jak coś się prowadzi itd. ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Skuter czy tam kibel, jest mimo wszystko fajny i praktyczny. A jesienią można założyć motokoc. Miałem skuter 6 lat i gdybym teraz ponownie kupował, celowałbym w SH125, liberty czy coś innego na dużych kołach i na wtrysku (spalanie). Jest tylko jeden fehler - wykształca złe nawyki. Przynajmniej u mnie tak było: woziłem się tą aprilką habaną custom jak na harleju dla ubogich i teraz mam problem z prawidłową pozycją na moto w zakręcie. Pozycja na moto jest taka powiedziałbym bojowa, większe prędkości, koncentracja, pochylenie do przodu, jak zawodnik sumo szykujący się do ataku 🙂. A na kiblu to sobie siedzisz i jedziesz. To jest relaksujące i przyjemne, ale na dłuższą metę niebezpieczne, bo złe nawyki bardzo trudno jest wyrugować, lepiej od razu uczyć się dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ingaga Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Nie, nie chce skutera. Nawet jak to wygodne. Nie idźmy w tę stronę. Pozostańmy przy maszynach na których trzeba okrakiem 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Jerry_ Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Nie, nie chce skutera. Nawet jak to wygodne. Nie idźmy w tę stronę. Pozostańmy przy maszynach na których trzeba okrakiem Brawo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 W dniu 9.06.2019 o 21:52, mala4444 napisał: No i koniec końców zakup dokonany, jak tylko motocykl przyjedzie do mnie to się pochwalę 😉 Zatrzymało się na Kawasaki Ninja 650 😄 oczywiście obnizony i na obcasach 😉 Dziękuję wszystkim za pomoc 😄 Firma Daytona oferuje damskie laczki ktore sa wyzsze o 7 cm bez obcasow. polecam ! Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 8 minut temu, ks-rider napisał: Firma Daytona oferuje damskie laczki ktore sa wyzsze o 7 cm bez obcasow. polecam ! Chyba się spóźniłeś o równy rok czasu Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi