Skocz do zawartości

Jaki motorek dla kobietki? (pierwszy motocykl dla kobiety)

Rekomendowane odpowiedzi

No ale dziwczyna juz jest na kursie jak rozumiem?

Na motocykl wsiada sie i jedzie jak na rowerze, tylko szybciej, tak ze proktyka rowerowa i obycie z ruchem na pewno pomoze.

Oprocz BMW rozmawialismy w innym temacie o malym turysrycznym enduro Kawasaki Versys 300 jako lekkim motocyklu dla poczatkujacego ktory daje rade w prawie kazdych warunkach, ma mozliwosc wziecia bagazu i malo pali.

15 godzin temu, lordv1 napisał:

Kup 125cm moto na kat b i narazie nie musisz robić prawka

Ech, pisałam. Robię już prawko. Bez wizyty w szkółce i kilku(-nastu, -dziesieciu) godzin jazdy się nie obejdzie. Jak mam więc wykupywać jazdy, a za rok czy dwa ponownie tym razem w ramach robienia prawka to ja wole od razu mieć jazdy w ramach kursu na prawko.

Godzinę temu, Adam M. napisał:

Na motocykl wsiada sie i jedzie jak na rowerze, tylko szybciej, tak ze proktyka rowerowa i obycie z ruchem na pewno pomoze.

Oooo, zawsze to coś. I już mi dołożyło +10 do pewności siebie 🙂

Obadam to Kawasaki - thx za trop.

26 minut temu, PiotrEm napisał:

To jeszcze +10 za objechanie połowy Europy rowerem. Pewnie zmokłaś nie raz. I kolejne +10 za umiejętność spakowania się na wyjazd. Masz jakieś foto-blogi z tych wojaży?

Zmokłaś i wysuszyłaś 🙂
Coś tam się znajdzie.

Obraz 111.jpg

Z praktycznego punktu widzenia a ten powinien górować, jeśli chcesz codziennie dojeżdżać do pracy, najlepiej wypada skuter. Tak wiem każdy na to reaguje niesmakiem i zażenowaniem ale niestety jest to prawda. Pamiętaj że połowa dni w roku z przyczyn pogodowych zniechęca do jednośladu, musisz mieć dobry strój i niezłą ochronę nóg i tułowia. W innym przypadku szybko się z tego pomysłu wycofasz.

Audi Sport

41 minut temu, Tommo napisał:

Tak wiem każdy na to reaguje niesmakiem i zażenowaniem

Większości skuter kojarzy się z "kiblem" i śmieszkowaniem z ludzi jeżdżących na "kiblach", także się wstydzą i boją szydzenia. 
W 2017 jeździłem trochę na Maxi Skuterze i było przyjemnie. Z chęcią bym sobie pojeździł jakimś Burgmanem 650 dla chilloutu. 😄

3 godziny temu, Ingaga napisał:

Obadam to Kawasaki - thx za trop.

Szanowna Pani Urzędniczko,

Nieważne co się kupi na pierwszy motocykl, to będzie minimalna szansa, ze się trafi w to co się naprawdę chce. To trzeba odkryć, tj. trzeba pojeździć kilkoma sprzętami, zobaczyć jak coś się prowadzi itd. ; )

• Dzięki! 1

Skuter czy tam kibel, jest mimo wszystko fajny i praktyczny. A jesienią można założyć motokoc. Miałem skuter 6 lat i gdybym teraz ponownie kupował, celowałbym w SH125, liberty czy coś innego na dużych kołach i na wtrysku (spalanie).

Jest tylko jeden fehler - wykształca złe nawyki. Przynajmniej u mnie tak było: woziłem się tą aprilką habaną custom jak na harleju dla ubogich i teraz mam problem z prawidłową pozycją na moto w zakręcie. Pozycja na moto jest taka powiedziałbym bojowa, większe prędkości, koncentracja, pochylenie do przodu, jak zawodnik sumo szykujący się do ataku 🙂. A na kiblu to sobie siedzisz i jedziesz. To jest relaksujące i przyjemne, ale na dłuższą metę niebezpieczne, bo złe nawyki bardzo trudno jest wyrugować, lepiej od razu uczyć się dobrych.

W dniu 9.06.2019 o 21:52, mala4444 napisał:

No i koniec końców zakup dokonany, jak tylko motocykl przyjedzie do mnie to się pochwalę 😉 Zatrzymało się na Kawasaki Ninja 650 😄 oczywiście obnizony i na obcasach 😉 

Dziękuję wszystkim za pomoc 😄 

Firma Daytona oferuje damskie laczki ktore sa wyzsze o 7 cm bez obcasow.

polecam !