Skocz do zawartości

Przeszkoda na drodze

komalo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

...

Komalo przecież dobrze wie, że postąpił źle, głupio itp.

...

Jak tak czytam:

"Ja tej przeszkody nie widziałem ale ten ułamek sekundy mnie uratował. Nic tam nie powinno leżeć - a jednak leżał jakiś kawałek drewna, cegła czy coś w tym stylu."

to wcale nie jestem przekonany co do wyciagnietych wnioskow i ewentualnej nauki dla nas czytaczy.

To dodam:

Jak nic nie lezy na drodze to tez sie nie pchac.

pzdr

Ale czemu mamy się nie pchać ? Chyba właśnie dlatego, że fury mogą zjechać do siebie i nas zgnieść, może zarzucić przyczepą albo może coś leżeć na drodzę przez co my trafimy w furę...

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

Dziękuję i za kamienie (uzbierałem już cały worek) jak i za głosy wsparcia. Tak... nie pisałem tego, żeby się chwalić, bo nie ma czym. Pisałem raczej ku przestrodzę, kolejny raz udowadniając, że motocyklem jeździ się przede wszystkim głową.

Gwoli krótkiego wyjaśnienia - nadal jeżdżę spokojnie i z rozsądkiem, choć przyznam, że czasem lubię odkręcić. Droga była dwupasmowa, tir był na prawym pasie o jakieś 20 metrów z przodu przed autobusem, a oba jechały może 60-70 km/h. Tak więc pewnie wielu z tych co rzucali (lub chcieli rzucić) kamieniem - zrobiłoby to samo. I dlatego to napisałem, żeby tak kiedyś nie zrobili.

Wiele na tym forum przeczytałem już informacji pisanych przez znajomych tych, którzy już sami nie mogli o tym napisać.

Ja wolę sam o tym napisać...

Gwoli krótkiego wyjaśnienia - nadal jeżdżę spokojnie i z rozsądkiem, choć przyznam, że czasem lubię odkręcić. Droga była dwupasmowa, tir był na prawym pasie o jakieś 20 metrów z przodu przed autobusem, a oba jechały może 60-70 km/h. Tak więc pewnie wielu z tych co rzucali (lub chcieli rzucić) kamieniem - zrobiłoby to samo. I dlatego to napisałem, żeby tak kiedyś nie zrobili.

to teraz troszkę zmienia postać rzeczy. Ja myślałem że tir i autobus jechali równolegle a Ty wcisnąłeś się w tą przestrzeń między nimi. Ten manewr chyba wszyscy krytykowali.

Ale z tego powyżej zrozumiałem że po prostu wyprzedziłeś najpierw autobus z prawej potem tira z lewej? Taki manewr jeżeli między nimi było 20 metrów to na prędkości 60km/h nie było aż tak karkołomnym manewrem (no jeszcze dochodzi tylko kwestia jak szybko ten autobus zbliżał się do tira :icon_rolleyes: - ale z tego co napisałeś wcześniej to chyba bardzo wolno). Jednak na pewno nie godnym pochwały.

Jeżeli było tak jak napisałem to mogę zabrać od Ciebie ten mój kamień bo z pewnością kiedyś podobny manewr wykonywałem :P

Pozdrawiam!

Edytowane przez Hubi

Ludzie... chlop sam stwierdzil, ze kusilo go i wlasciwie juz zdecydowal smignac

ale sie powstrzymal... i chwala mu za to...

Temat zalozyl po to by kogos nie zaswierzbil prawy nadgarstek w podobnej sytuacji...

Wielu z nas mialo podobne przypadki, tzn z jakis przyczyn dalo se na luz i cos sie nie wydarzylo...

Jak i na odwrot... Czlowiek odkrecil, zaryzykowal i tylko jakims codem mu sie udalo...

Westchnal wtedy gleboko i szepnal sobie:uffff nigdy wiecej...

a Komalo na dodatek postanowil (w wypadku tego forum zeklbym nawet ze sie odwazyl)

to opisac....

Peace4all

Edytowane przez Thomas600

to teraz troszkę zmienia postać rzeczy. Ja myślałem że tir i autobus jechali równolegle a Ty wcisnąłeś się w tą przestrzeń między nimi. Ten manewr chyba wszyscy krytykowali.

Jak też tak zrozumiałem. Twój opis zdecydowanie zmienia postać rzeczy.

Pozdrowionka :biggrin:

wlasnie mialem sie wypowiedziec i rzucic kamieniem...

ale podobnie jak Hubi i AMfm zle wyobrazilem sobie sytuacje...

dla mnie pierwszy opis byl.. hmm.. jednoznaczny.

do zobaczenia na trasie :biggrin:

miales szczescie !!!!!!!!!!

nastepnym razem mozesz go nie miec !!!

Wstszonsajonce :icon_biggrin:

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

Najgorzej jak się tak wyprzedza z małą prędkością, wtedy jest większa możliwosc, że Ci taki tir/autobus zajedzie :biggrin:

Z doświadczenia wiem, że łatwiej (gwałtowniej) zajeżdżają osobówki a nie autobusy i "TIRy". Z punktu widzenia motocyklisty nie ma znaczenia czy masz kontakt z Tarbantem czy "TIR-em".

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)