Motorrader88 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) Witam! Jestem w trakcie poszukiwań od niedawna ale od samego początku widze że staje się to coraz trudniejsze. Każdy motocykl jest robiony po glebie albo w inny sposób kombinowany. Co gorsza nawet w niemczech kombinują. Przyznam jednak że zbyt wiele motocykli nie obejrzałem bo interesował mnie tylko fazer a tych jest mało (jak ktoś ma dobry to trzyma i nie sprzedaje :biggrin:. Teraz mam dylemat bo jest okazja kupić 100% bezwypadkowego, serwisowanego , od pierwszego właściciela Bandita 650. Na dodatek na miom terenie więc nie trzeba daleko jeździć. Już byłem dzisiaj oglądać i wszystko jest ok. Właściwie to czego szukać w moto z 2005r jak wiem że nie miało wypadku (bo bym o nim słyszał) i ma nawinięte tylko 16tys. Co prawda właściciel nie oszczędzał silnika ale to chyba norma dla prawie każdego moto i niema się tym co przejmować. Za to cena jest dosyć duża bo 16500zł z nowymi oponami (mają 2tys.) lub 16000zł i załatwi mi do niego jakieś używki (wiem że to nie najlepszy pomysł ale zamierzałem wydać na moto max 14tys zł). Co mi w takim razie polecicie bo mam do wyboru ten motocykl (można powiedzieć pewniak) lub szukać fazera którego pochodzenia nie będe pewien, będzie starszy przez to z większym przebiegiem a na dodatek chyba będe musiał go sobie sprowadzać bo w pl jeszcze nic ciekawego nie widziałem. Cene tego sprowadzonego szacuje tak: 3500 euro za moto do tego na benzynę ok. 800zł + rejestracja ok. 600zł (dokładnie nie wiem) + nowe opony ok. 1000zł + pożądny serwis bo nie znam dokładnie pochodzenia moto = ok. 16tys zł. Tak więc bardzo proszę o radę co w takim razie zrobić kupić gsf i już nim się cieszyć czy cierpliwie czekać (bo dopiero w ferie zimowe będe moógł się wybrać po fazera do niemiec). Dodam że jeżdże turystycznie , większość we dwoje ale jestem też wyznawcą czarnej wstęgi więc na winkle też ma być dobry. Jeżeli chciało Ci się to przeczytać to WIELKIE DZIęKI dziękuje i pozdrawiam Mateusz Edytowane 13 Września 2007 przez Motorrader88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Wedlug mnie lepiej kupic to co w lepszym stanie, nie ogladajac sie za bardzo na marke/model, chyba ze sie wstrzymasz i bedziesz szukal w zime. Ceny powinny pojsc w dol. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 w zimowe ceny nie wierzę... te brakujące 2,5kzeta pożyczysz, przez zimę odrobisz - i tak nie wydasz na paliwko do nowego moto :icon_twisted:faktem jest, że lepiej kupować motocykl w lepszym staniejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) kumpel ma do sprzedania fazera 600 z ok 2000 r. nawet fajny .koles go chce sprzedac bo przesiada sie na wiekszego. czesto go widuje ,szanuje sprzeta. moge spytac jak chcesz. ma ok 40kkm . przejechane . nie zauwazylem ze szukasz moto drozszego sorki :icon_twisted: Edytowane 13 Września 2007 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Nie był bym do końca obiektywny mówiąc jaki moto masz kupic, ale z mojego przy każdym podejściu wychodzą coraz to nowe kwiatki. Mimo, że miał byc tylko po lekkim szlifie. Jak masz możliwośc kupienia sprawdzonego i pewnego moto to kupuj. Fazer jest bardzej agresywny i trochę więcej mocy, ale sprawdzonym motocyklem pojeździsz dłużej, a na fazerku posiedzisz w warsztacie :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Nie zastanawiaj się, kup Bandytę wraz z nowymi oponami!!!Chyba, że wolisz rosyjską ruletkę, to możesz zaryzykować i szukać Fazera. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Bierz tego Bandziora.Pomyśl dlaczego tak naprawde chcesz fazera? W czym ten Bandit będzie gorszy ?Wydasz tyle kasy na sprowadzenie, a za to mógłbyć dołożyć i mieć lepsze tego pewnego Bandita. I bież z nowymi oponami. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Przy tej kwocie 1000 w jedną czy w drugą a moto pewne i młode .. brałbym Bandyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Nie zastanawiaj się, kup Bandytę wraz z nowymi oponami!!!Popieram, zwłaszcza jeśli rzeczywiście jest z pewnych rąk. Na gumach (=bezpieczeństwie) nie oszczędzaj. Na ceny zimowe za bardzo bym nie liczył, najlepsze okazje są teraz, potem niektórzy już nie chcą opuszczać cen, tylko wolą zaczekać do wiosny, kiedy ludzie spragnieni jazdy będą rzucali się na motocykle. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M535831 Hehe poraz kolejny sie przypomne :icon_mrgreen: stwierdzilem ze w tym tygodniu jeszcze wymieniema zestaw napedowy (lancuch i zebaty) oraz olej z filtrami :icon_question: POzdro Edytowane 13 Września 2007 przez ZammeR_Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Nie był bym do końca obiektywny mówiąc jaki moto masz kupic, ale z mojego przy każdym podejściu wychodzą coraz to nowe kwiatki. Mimo, że miał byc tylko po lekkim szlifie. Rozumiem, że pisząc o "kwiatkach" masz na myśli niedomagania natury mechanicznej (pisałeś coś ostatnio o stukach w silniku).Co do wywrotek, to prawie każdy jednoślad kiedyś leżał. Szlif szlifowi nierówny, poza tym należy odróżnić szlify na deszczu czy piasku od dzwonów. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) Rozumiem, że pisząc o "kwiatkach" masz na myśli niedomagania natury mechanicznej (pisałeś coś ostatnio o stukach w silniku).Co do wywrotek, to prawie każdy jednoślad kiedyś leżał. Szlif szlifowi nierówny, poza tym należy odróżnić szlify na deszczu czy piasku od dzwonów. EDIT/ (nie mogłem sie skupic na odpowiedzi)Co do stukania wyszło, że olej był ch*j..y :icon_question: aleprzy dobieraniu się do moto wyszło, że szlif był poważniejszy niż było widac na początku, oraz, że lakier był słabo kładziony, to nie sa jakies poważne sprawy, bo moto jest proste, ale jak bede chcial odsprzedac potem moto to pewnie wpłyn a na cenę Edytowane 13 Września 2007 przez Marcin SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Bez wątpienia - bierz sprawdzony sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Nie zastanawiaj się tylko bierz Bandita z nowymi oponami :notworthy: Lepiej wydać trochę więcej, ale mieć sprzęt sprawdzony i pewny... :crossy: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi