Jump to content

Ile powinien palić KTM LC4 ?

Recommended Posts

Chyba duzo mi pali LC4. Tzn model 600. '93 NA trasie jadac 90-100 za tirem spaliła mi około 6l.

Czy mozna cos regulowac by paliła mniej?

W skuterze 50ccm przestawiłem iglicę na max uboga mieszanke i z 4l zeszło mi do 3,2, czy w KTM jest taka opcja?

Poza tym niekiedy cos mi cieknie z kranika.

Baniak mam chyba 15l, w kazdym razie udało mi sie przejechac 230km bez tankowania.

A odpalac juz sie nauczylem mniej wiecej. Ale fakt ze nei jest to e-starter, jest troche pierdolenia się z tym...

nie wiem jak w 600 ale moj na trasie spalił 4l przy duzym obciązeniu (2 wielkie torby podrozne) przy predkosci 90 a przy szybszej z tym samym obciazeniem spalił 5,4 (120km/h) wiec chyba masz wszystko w normie

Czm ty sie przejmujesz mi to DT więcej potrafi spalić. Wiadomo że czujesz różnice gdy ze skuterka palącego 3l przesiadasz sie na moto palace 6 ale to i tak dobry wynik. Nie ma co sie martwić.

pozdr.

:D około 6 litrów i ci jeszcze zle? Nie no nie rozumiem i nie chce zrozumieć.Nic nie grzebać tylko się cieszyć małym spalaniem :) a jak nie to skuter :cool: KTM to nie skuter 50 i nigdy nim nie będzie :) Pozdro

Czy ktos myslał o przerobieniu sprzeta na LPG <rotfl>??

Ogolnie to odpala to zajebiscie, pracuje swietnie na niskich obrotach (bez dawania gazu sobie rowno pyrka). Ciagnie od dołu i góra tez spoko.. Ma też zajobiste kopyto, trzeba uwazac przy zmianie biegow bo idzie do pionu. Tylko to zuzycie fuela troszke dokuczliwe. I dupa swędzi tak wibruje sprzet. Ale z drugiej strony to do wygody to mam skutera i samochód a to tylko zabawka. Chyba rzeczywiscie nie ma sensu cokolwiek ruszac skoro wszystko jest w porzadku. Przeciez gdyby taki parch miał ciezki rozruch to z kopniaka mozna się zachlastać.

A odpalam go zupelnie bez gazu. Nawet jak odpali to gazu nie tykam. Gaznik dellorto 38. Przepustnica chyba wielkości szklanki:)

Edited by Arbiterpl

Czy ktos myslał o przerobieniu sprzeta na LPG <rotfl>??

Ogolnie to odpala to zajebiscie, pracuje swietnie na niskich obrotach (bez dawania gazu sobie rowno pyrka). Ciagnie od dołu i góra tez spoko.. Ma też zajobiste kopyto, trzeba uwazac przy zmianie biegow bo idzie do pionu. Tylko to zuzycie fuela troszke dokuczliwe. I dupa swędzi tak wibruje sprzet. Ale z drugiej strony to do wygody to mam skutera i samochód a to tylko zabawka:)

Kolejny as..... Musiałbyś poznać takiego jednego co sobie R1 kupił i na forum pisał(wtajemniczeni wiedzą o co chodzi)......... Masz skutera, samochód i ktm-a a 6 litów na 100km rujnuje twój budżet??>> hehe

jak zrobisz za uboga mieszanke, to mozesz zarznac silnik - twoja koza , twoja decyzja. Kopci ci na czarno ? masz okopcona swiece nagarem ? jesli nie to wszystko w normie. 6/100 dla 600 ccm to norma , w terenie wezmie i 8 spokojnie :P

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

jak zrobisz za uboga mieszanke, to mozesz zarznac silnik - twoja koza , twoja decyzja. Kopci ci na czarno ? masz okopcona swiece nagarem ?

Nic nie kopci, oleju tez nie zuzywa. Swiecy jeszcze nie wykrecalem - po prostu jezdze i sprawuje sie ok.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...