Klaus_Drifter Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Witam wszystkichkto wie co to za wata jest w wydechach Edytowane 31 Lipca 2007 przez Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 szklana? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Tak jak kolega napisał może to być wata szklana.Podobno sa różne rodzaje tych wat ( w zależności w jakim stopniu chcemy wytłumic wydech)Jedne wypalają się czybciej inne zaś są ponoć praktycznie niezniszczalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 znalazłem specjalną watę do tłumików do 2t i 4t więc chyba zastosuję ten wynalazek do mojego manitou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 fajnie sie spradza wata druciana dostępna w budowlanych w różnych gradacjach Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 więc chyba zastosuję ten wynalazek do mojego manitoumozesz zdradzic po co ? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 mozesz zdradzic po co ? icon_eek.gif z tego co wynika to po to żeby trochę wytłumić dzwięk który się wydobywa z tłumika :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 z tego co wynika to po to żeby trochę wytłumić dzwięk który się wydobywa z tłumika :buttrock:no tej przyczyny akurat nie biore pod uwage, kto by wytlumial taki piekny dzwiek ? :icon_razz: pozatym czy to by tlumilo dzwiek ? :wink: moze w celu tlumienia ewentualnych plomieni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jeżeli np: masz tłumik owalny przelotowy z watą w końcówce to dźwięk jest fajny basowy. A spróbuj watę wywalić to usłyszysz metaliczny dzwon o wyższej częstotliwości :-( Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 pozatym czy to by tlumilo dzwiek ? :crossy: moze w celu tlumienia ewentualnych plomieni ? Zartujesz?? No chyba 99% przelotowych tłumików ma wate szklaną wewnątrz... Przecież wata bardzo dobrze tłumi dźwieki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Zartujesz?? No chyba 99% przelotowych tłumików ma wate szklaną wewnątrz... Przecież wata bardzo dobrze tłumi dźwieki..nie, pisalem co myslalem, jesli jest jak piszesz musze przetestowacwlasnie zrobilem sobie sam przelotowe, prawdziwe przelotowe :)no i jest troche glosno :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 nie, pisalem co myslalem, jesli jest jak piszesz musze przetestowacwlasnie zrobilem sobie sam przelotowe, prawdziwe przelotowe :)no i jest troche glosno :icon_twisted: Używa się też czasem waty stalowej, czy jak tam sie ona nazywa(cos takiego jak do czyszczenia garnków) ale wata szklana jest o wiele lepsza.. tania, lekka i dostepna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam. Pytanko co do tej waty szklanej. Mam tłumik przelotowy i jak ją teraz ułożyć w końcówce tłumika żeby jej nie wywaliło. Nie mam żadnych przegród, sama pucha. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam. Pytanko co do tej waty szklanej. Mam tłumik przelotowy i jak ją teraz ułożyć w końcówce tłumika żeby jej nie wywaliło. Nie mam żadnych przegród, sama pucha. Pzdr. Tłumik przelotowy musi mieć puszczoną przez środek rure z dziurami. a pomiędzy tą rurą a puszką wata.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam. Pytanko co do tej waty szklanej. Mam tłumik przelotowy i jak ją teraz ułożyć w końcówce tłumika żeby jej nie wywaliło. Nie mam żadnych przegród, sama pucha. Pzdr.wygląda to tak jak na ostatnim zdjęciu: http://www.allegro.pl/item229989381_sporto...japonskich.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi