Klaus_Drifter Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 (edited) Witam wszystkichkto wie co to za wata jest w wydechach Edited July 31, 2007 by Klaus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 szklana? Quote http://czcross.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon84 Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 Tak jak kolega napisał może to być wata szklana.Podobno sa różne rodzaje tych wat ( w zależności w jakim stopniu chcemy wytłumic wydech)Jedne wypalają się czybciej inne zaś są ponoć praktycznie niezniszczalne. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaus_Drifter Posted July 31, 2007 Author Share Posted July 31, 2007 znalazłem specjalną watę do tłumików do 2t i 4t więc chyba zastosuję ten wynalazek do mojego manitou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 fajnie sie spradza wata druciana dostępna w budowlanych w różnych gradacjach Quote http://czcross.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Jurgen- Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 więc chyba zastosuję ten wynalazek do mojego manitoumozesz zdradzic po co ? :bigrazz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakardi Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 mozesz zdradzic po co ? icon_eek.gif z tego co wynika to po to żeby trochę wytłumić dzwięk który się wydobywa z tłumika :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Jurgen- Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 z tego co wynika to po to żeby trochę wytłumić dzwięk który się wydobywa z tłumika :buttrock:no tej przyczyny akurat nie biore pod uwage, kto by wytlumial taki piekny dzwiek ? :icon_razz: pozatym czy to by tlumilo dzwiek ? :wink: moze w celu tlumienia ewentualnych plomieni ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 Jeżeli np: masz tłumik owalny przelotowy z watą w końcówce to dźwięk jest fajny basowy. A spróbuj watę wywalić to usłyszysz metaliczny dzwon o wyższej częstotliwości :-( Quote Moto Psycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifler Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 pozatym czy to by tlumilo dzwiek ? :crossy: moze w celu tlumienia ewentualnych plomieni ? Zartujesz?? No chyba 99% przelotowych tłumików ma wate szklaną wewnątrz... Przecież wata bardzo dobrze tłumi dźwieki.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Jurgen- Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Zartujesz?? No chyba 99% przelotowych tłumików ma wate szklaną wewnątrz... Przecież wata bardzo dobrze tłumi dźwieki..nie, pisalem co myslalem, jesli jest jak piszesz musze przetestowacwlasnie zrobilem sobie sam przelotowe, prawdziwe przelotowe :)no i jest troche glosno :icon_twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifler Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 nie, pisalem co myslalem, jesli jest jak piszesz musze przetestowacwlasnie zrobilem sobie sam przelotowe, prawdziwe przelotowe :)no i jest troche glosno :icon_twisted: Używa się też czasem waty stalowej, czy jak tam sie ona nazywa(cos takiego jak do czyszczenia garnków) ale wata szklana jest o wiele lepsza.. tania, lekka i dostepna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek1 Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Witam. Pytanko co do tej waty szklanej. Mam tłumik przelotowy i jak ją teraz ułożyć w końcówce tłumika żeby jej nie wywaliło. Nie mam żadnych przegród, sama pucha. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifler Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Witam. Pytanko co do tej waty szklanej. Mam tłumik przelotowy i jak ją teraz ułożyć w końcówce tłumika żeby jej nie wywaliło. Nie mam żadnych przegród, sama pucha. Pzdr. Tłumik przelotowy musi mieć puszczoną przez środek rure z dziurami. a pomiędzy tą rurą a puszką wata.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4NIEK Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Witam. Pytanko co do tej waty szklanej. Mam tłumik przelotowy i jak ją teraz ułożyć w końcówce tłumika żeby jej nie wywaliło. Nie mam żadnych przegród, sama pucha. Pzdr.wygląda to tak jak na ostatnim zdjęciu: http://www.allegro.pl/item229989381_sporto...japonskich.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts