Skocz do zawartości

czy te przyrzady sie nadaja

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to masz tylko określoną maxymalną różnicę podciśnień między jednym i drugim garnkiem a nie podciśnienie znamionowe.

A tak w ogóle to dobry pomysł z tym olejowym - chyba go na dniach wypróbuję bo mój GS też powoli wymaga synchro i chciałem kupić te za 300 zł.........

A z doświadczenia dodam, że 2 gaźniki to pikuś. Zsynchronizuj 4 garki..... A były motocykle 6 cylindrowe z 6 gaźnikami......

Hmm.. no tu bym polemizował :banghead: Pięc razy wolę synchronizować 4 gażniki w pierszej lepszej rzędówce, niż 2 w intruderze 1,4 :lapad:

Hmm.. no tu bym polemizował :) Pięc razy wolę synchronizować 4 gażniki w pierszej lepszej rzędówce, niż 2 w intruderze 1,4 :wink:

nooo, mi nie chodzi o dostęp do gaźników, tylko samo synchro. Tutaj musisz przyznać że 4 garki to więcej kręcenia... :wink:

No ale Honda to Honda...... :biggrin: :P

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

nooo, mi nie chodzi o dostęp do gaźników, tylko samo synchro. Tutaj musisz przyznać że 4 garki to więcej kręcenia... :icon_rolleyes:

No dostęp to swoją drogą... Ale tam są linki między gażnikami.... 4 gaźniki na jednej listwie to bajka.. :biggrin:

pozwolicie że się przyłączę,

tak z ciekawości w jaki sposób zsynchronizować gażniki np. w XJ600 przy pomocy tej "olejowej" metody?

W GSie sprawa jest oczywista, a w czterocylindrowcu?

Czy ustawia się kolejno: 1 z 2; 2 z 3; 3 z 4 ??

• 6 miesięcy temu...

No cóż każdy z was ma rację co wymyślisz jest dobre o ile zdaje egzamin .

Ja zrobiłem kilka kompletów wakuometrów na zamówienie i są wszyscy zadowoleni wszystko tak jak się należy zobaczcie sami

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b0325ccf7d4fe80f

No cóż każdy z nas ma swoje pomysły

POZDROWIONKA

:crossy:

Edytowane przez grzegorz 6