drbig800 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 nameless zrob sobie olejowe i bedzie po klopocie tam nie ma zadnych jednostek i nie bedziesz mial problemow :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 ale mi to do czegos innego bedzie potrzebne:P nie tylko do synchro :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Przykładowo w ER5:Synchronization Vacuum: 2.7 kPa (2 cmHg) or less difference between two carburetors. Przy jałowych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx600c Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ale to masz tylko określoną maxymalną różnicę podciśnień między jednym i drugim garnkiem a nie podciśnienie znamionowe. A tak w ogóle to dobry pomysł z tym olejowym - chyba go na dniach wypróbuję bo mój GS też powoli wymaga synchro i chciałem kupić te za 300 zł......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 A z doświadczenia dodam, że 2 gaźniki to pikuś. Zsynchronizuj 4 garki..... A były motocykle 6 cylindrowe z 6 gaźnikami...... Hmm.. no tu bym polemizował :banghead: Pięc razy wolę synchronizować 4 gażniki w pierszej lepszej rzędówce, niż 2 w intruderze 1,4 :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 ja zrobile sobie z oleju i bylo eksta motorek wyraznie zlapal stabilniejsze wolne obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Hmm.. no tu bym polemizował :) Pięc razy wolę synchronizować 4 gażniki w pierszej lepszej rzędówce, niż 2 w intruderze 1,4 :wink: nooo, mi nie chodzi o dostęp do gaźników, tylko samo synchro. Tutaj musisz przyznać że 4 garki to więcej kręcenia... :wink: No ale Honda to Honda...... :biggrin: :P Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 nooo, mi nie chodzi o dostęp do gaźników, tylko samo synchro. Tutaj musisz przyznać że 4 garki to więcej kręcenia... :icon_rolleyes: No dostęp to swoją drogą... Ale tam są linki między gażnikami.... 4 gaźniki na jednej listwie to bajka.. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekkkk Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 pozwolicie że się przyłączę,tak z ciekawości w jaki sposób zsynchronizować gażniki np. w XJ600 przy pomocy tej "olejowej" metody?W GSie sprawa jest oczywista, a w czterocylindrowcu?Czy ustawia się kolejno: 1 z 2; 2 z 3; 3 z 4 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 1-2 i 3-4 a na koniec synchronizujesz "pary".Ja trzeba to powtarzasz całą operację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz 6 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) No cóż każdy z was ma rację co wymyślisz jest dobre o ile zdaje egzamin .Ja zrobiłem kilka kompletów wakuometrów na zamówienie i są wszyscy zadowoleni wszystko tak jak się należy zobaczcie sami http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b0325ccf7d4fe80f No cóż każdy z nas ma swoje pomysły POZDROWIONKA :crossy: Edytowane 25 Marca 2008 przez grzegorz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 http://moto.allegro.pl/item220961881_wakuo...0_bar_nowe.html Strona przedmiotu została przeniesiona do archiwum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi