dm15 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam, w moim hornecie przy naciskaniu lekko sprzęgła ( na odpalonym sprzęcie) słychać takie charakterystyczne klekotanie. Czy to może być jakaś poważna usterka czy jest to typowe dla tych moto ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 U mnie sprzęgło slychac caly czas dosc głośno a jak nacisne klamke to jest cisza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolenweider Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 U mnie sprzęgło slychac caly czas dosc głośno a jak nacisne klamke to jest cisza.. u mnie jest tak samo (98') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 uu to znaczy że u mnie jest jakos nietypowo..albo.. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 uu to znaczy że u mnie jest jakos nietypowo..albo.. :wink:Jak to nietypowo?typowa praca dla silnika motocyklowego to jazda na biegu a nie a wciśniętym sprzęgle.wszystko jest dobrze i nie czepiaj się dziwnymi dźwiękami tylko nawijaj kilometry. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 U mnie sprzęgło slychac caly czas dosc głośno a jak nacisne klamke to jest cisza..To kosz sprzeglowy. Normalna sprawa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teczixx Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 OOO mam to samo 600 03 r. Mam sie czym przejmowaćczy olewka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 OOO mam to samo 600 03 r. Mam sie czym przejmowaćczy olewka?? To jest charakterystyczne w hornetach ... olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 tym razem sie wsłuchałem dokładniej , jest odwrotnie tzn. przy nasickaniu klamki dzwięk ustaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 tym razem sie wsłuchałem dokładniej , jest odwrotnie tzn. przy nasickaniu klamki dzwięk ustajeczyli normalny objaw - ten typ (silnika) tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 mam dokładnie to samo to tylko łożysko oporowe nie przejmowac sie tylko jezdzic :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 No dzięki za info , nie muszę się obawiać w takim razie ;) , bo swoją drogą sprzęt dopiero co kupiony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja też tak mam, tyle że u mnie dość mocno hałasuje. Po wciśnięciu klamki jest ok - cichnie ale jak puszczę jest to dość niepokojące hałasowanie -stukanie. No i ja mam kawasaki zzr 600 a nie horneta i nie wiem czy tu jest to normalne. Myślę, że nie, bo dawniej tego nie było. Pojawiło się jak mi na jednym warsztacie motocyklowym grzebali w sprzęgle a nasiliło się po wypadku i rocznym postoju (silnik raczej nie oberwał). Czy te dziwne odgłosy stukania, milknące po wciśnięciu sprzęgła oznaczają problem ze sprzęgłem czy też skrzynią biegów? Tak na marginesie: olej zmieniony na właściwy motocyklowy castrol, a linka może być źle wyregulowana - sam pokręcałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 To ta sama przyczyna, zuzyte lozysko wyciskowe sprzegla.Chcesz to wymien, przestanie halasowac. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 To ta sama przyczyna, zuzyte lozysko wyciskowe sprzegla.Chcesz to wymien, przestanie halasowac. Adam M. Jakieś podpowiedzi jak to zrobić? Czy po zdjęciu tarcz i kosza będę w stanie wyjąć łożysko, czy trzeba rozkręcić pół silnika? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi