rivera666 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 A pudełko jest nieotwarte? Bo naklejka na 100% dotyczy podkładki pod głowice 37. Niemożliwe że to co zawiera pudełko to ta podkładka :P Ja tam dalej uważam że to metalowe przekładki sprzęgła. Zamkniete w 100% ! Kurde co to za opcja w ogole ?! chyba ze jest ładnie sklejone i nie widc otwarcia. No nie wiem. Ogolnie jak jade teren przod wpada w typowa shimme. musze odjac gazu zwolnic i potem znow moge dac gaz bo jak nie odpuszcze to kiera lata sama prawo lewo. Co jest powodem? Za gesty olej w przedniej zawiesze ? Zle wyregulowana ? Wina kostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Zamkniete w 100% ! Kurde co to za opcja w ogole ?! chyba ze jest ładnie sklejone i nie widc otwarcia. No nie wiem. Ogolnie jak jade teren przod wpada w typowa shimme. musze odjac gazu zwolnic i potem znow moge dac gaz bo jak nie odpuszcze to kiera lata sama prawo lewo. Co jest powodem? Za gesty olej w przedniej zawiesze ? Zle wyregulowana ? Wina kostki ? najpierw spróbuj wypuścić trochę lagi do góry i powinieneś odczuć różnicę... jak nie to probój regulować, jednak nie ma co ukrywać że w dużym stopniu warunkuje to technika ridera więc nigdy motocykl nie pojedzie ci tak jak po sznurku,to wymaga lat praktyki i dobrej techniki którą wczesniej trzeba nabyć oczywiscie ;) Edytowane 16 Listopada 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rivera666 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Jak wypuscic te lagi do gory ? ! Jezdze na moto od 2 klasy szkoły podstawowej wiec jakis juz staż mam i doswiadczenie. [ nie mowie ze jezdze dobrze ] Ale ta shimma jak zauwazyłem zazwyczaj jest w lesie. Las liscie jakis korzen kamyczek i kierownica lata. Moze naprawde słabo jezdze i to dlatego. Jeszcze gdzies wczesniej czytałem ze to moze byc wina oleju. Zagesty taki jak majac zawodnicy na torze albo crossowki a ten slabo sie nadaje na Enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Jak wypuscic te lagi do gory ? ! Jezdze na moto od 2 klasy szkoły podstawowej wiec jakis juz staż mam i doswiadczenie. [ nie mowie ze jezdze dobrze ] Ale ta shimma jak zauwazyłem zazwyczaj jest w lesie. Las liscie jakis korzen kamyczek i kierownica lata. Moze naprawde słabo jezdze i to dlatego. Jeszcze gdzies wczesniej czytałem ze to moze byc wina oleju. Zagesty taki jak majac zawodnicy na torze albo crossowki a ten slabo sie nadaje na Enduro. no wysunąć je... ja latam od 4 podstawowki czyli nie wiele krócej ale też mi łapie shime i nic nie poradzi na to,lagi wypuscilem w góre to trochę pomogło ale dalej potrafi ostro zatelepać czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Znajomy miał ten sam problem exc 525. Jeździł ze śrubokrętem i co jakiś czas zmieniał ustawienia. Zmienił w miedzy czasie olej i ustawił. shimmy zniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepi Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam, temat był na pewno już wałkowany ale czytam i czytam... a poza tym coś na forum musi się dziać ;) Chodzi mi o exc 250 i wymianę tłoka. Przejechane około 90 godzin od nowości maszyny. Warto już wymieniać tłok? Żadnych niepokojących objawów niema, moto raczej nie było katowane. No i jeśli tak to jaki tłok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ja bym na twoim miejscu wymienił tłok dla świętego spokoju ducha, kup jakiś tłok kuty wossnera albo wiseco myśle że selekcja będzie nominalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepi Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam, no wiec zdecydowałem się wymienić tłok (EXC 250). Na forum przewijają się nazwy różnych producentów tłoków. Nikt nie wspomina jednak o oryginalnym tłoku KTM. Czemu? Wychodzi na to że jest droższy ale jak ma się jakość? Generalnie jestem zwolennikiem oryginalnych części choć nie za każdą (w przenośni i dosłownie) cenę. Jakie są wasze poglądy na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rivera666 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mam nie typowe pytanie :D ktore zadał mi kolega ' Ile ten Twoj exc ma do setki ? ' Kurde zaszokował mnie i nie wieidzałem co odpowiedziec. Podajcie mi jakies czasy orientacyjnie. Z gory dziekuje. Ps. Exc 125 2001r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam, no wiec zdecydowałem się wymienić tłok (EXC 250). Na forum przewijają się nazwy różnych producentów tłoków. Nikt nie wspomina jednak o oryginalnym tłoku KTM. Czemu? Wychodzi na to że jest droższy ale jak ma się jakość? Generalnie jestem zwolennikiem oryginalnych części choć nie za każdą (w przenośni i dosłownie) cenę. Jakie są wasze poglądy na ten temat? a więc co do tłoka oryginalnego to nie kupuj! gdyż przynajmniej w przypadku 125 jest to tłok odlewany a nie kuty i nie dość że przepłacisz to jeszcze będziesz miał gorszą jakość w tym przypadku płacisz za napis ktm na pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczur2 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 To łożysko jest niekompletne, brakuje jeszcze dwóch tulejek fotka oryginalnego zużytego łożyska http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...9dd2f12dff.html Odkopie temat PDSu Powiedzcie panowie jaki macie sposób na wyciągnięcie tych tulejek? U brata w EXC200 strasznie siedzą i nie za bardzo wiemy jak się zabrać za nie.. A nowe łożysko czeka na montaż. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ja znalazłem rurke o takiej samej średnicy jak to łożysko i wybijałem pomału. oczywiście z dużą ilościa smaru i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witajcie, Czy możecie mi napisać jak większa moc jest w EXC 200 w porównaniu do EXC 125? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego osobiście, a bardzo mnie to ciekawi. Za odpowiedzi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gba4 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam, czy swieca od motoroweru Derbi Senda po prostu inna niz powinna byc może spowodowac że KTM kreci mniejsze obroty? gaznik/filtr powietrza są czyste a biegi sie po prostu zbyt szybko koncza, jak agresywnie jade do po zmiane biega motor zwalnia bo juz odicnke dostaje :P jak to jest? Oraz drugie pytanie, za ile mogę sprzedać EXC 125 z 99 roku w naprawde bardzo dobrym stanie, zarejestrowanego na A1? ja dałem 4800 ale motor jest mechanicznie w swietnym stanie tak samo jak optycznie, prosze o prawdziwie odpowiedzi, a co do stanu technicznego to mówię prawdę, po prostu ile wołać za ładnego kTM-a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Oraz drugie pytanie, za ile mogę sprzedać EXC 125 z 99 roku w naprawde bardzo dobrym stanie, zarejestrowanego na A1? ja dałem 4800 ale motor jest mechanicznie w swietnym stanie tak samo jak optycznie, prosze o prawdziwie odpowiedzi, a co do stanu technicznego to mówię prawdę, po prostu ile wołać za ładnego kTM-a ;) Stary, ledwo zrozumiałem co tu napisałeś. Rocznik '99, co to znaczy że motor jest w świetnym stanie? Jak często wymieniasz tłok? co ile pierzesz filtr? jak często zmieniasz olej w skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi