Skocz do zawartości

porównanie chopperów klasy 125ccm

Gość Dragon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ja osobiście polecam Drag Stara 125 a tak sie składa że ja sprzedaje właśnie moją Yamahe ;) Tu macie link http://allegro.pl/item118220618_yamaha_xvs...125_tanio_.html Może sie ktoś skusi?? :clap:

Jak coś to zapraszam na gadu 2060555

Pzdr.

Musi to ciekawie wgladać : skóra + dres i adidasy, skóra + gangol :D

Zakładam szare buty, ale nie adidasy, szare lub niebieskie jeansy, koszulkę i tą skórzaną kurtkę dokładnie :flesje:

Chociaż widuję gości w białych adidasach ;) :clap:

Freedom Freedo =] ale jak jechał byś na jakieś ważne przyjęcie gdzie nie wolno sie pokazac bez garniturka to co ?? Czy wziołbyś go z sobą i przebrał sie w toalecie czy po prostu jechał w tym ?? A że skura jest bezpieczna to nie podlega dyskusji =]

W Poznaniu, Warszawie itp. często można spotkać gości w garniturach na motocyklach :biggrin:

Edytowane przez B@rtek

apka hmm włoch czyli tak jak wiele kiepskich aut =] przykładowo fiat =] Więc tak co do tego modelu to nie mam zielonego pojęcia. Ale miałem styczność z apką AF1 i troszke problemów było. Ja radze japończyka. W tej cenie to znajdziesz nowszego, i lepszego jspońca.

• 3 miesiące temu...

Dobre są te, na ktore cie stac....Masz do wyboru, albo tansza chinszczyzne, albo drozsze, ale bardziej znane marki.

A jesli chodzi o konkretne marki, to znajomy kupil kiedys jakiegos daelima 125(salon) i nie narzekal. Wprawdzie jezdzil tym tylko rok, bo zmienil na mocniejsze, ale przez caly czas uzytkowania, nic sie z motocyklem nie dzialo.

Zapraszam do mnie :icon_mrgreen:

Mam Virago 125cm - sprzęt sprawdzony, niezawodny i w bardzo dobrym stanie :biggrin:

Link w podpisie, a chcę za nią 5300zł, ale możemy się dogadać :banghead:

Jakbyś miał jakieś pytania to PW lub GG...

Edytowane przez B@rtek

Witam możęcie mi powiedzieć jakie są dobre 125 cruser/chopper po skuterze i jakie mają osiągi(chociaż nie to się najbardziej liczy :D :icon_evil: )

Mój brat po skuterze wziął sobie HONDE REBEL 125 CCM swietna do nauki jazdy :icon_evil: polecam. Najlepiej kupić sobie motocykl Uzywany do nauki jazdy tak jak mój brat to zrobił bo nie wydasz bardzo dużo kasy a przynajmniej jak byś nie daj Boze zaliczył szlifa albo cos to nie bedzie Ci go aż tak szkoda jak motoonga za np. 20 tys :banghead:

pozdrawiam :)

Witam!!

Ja polecam Ci Honde Shadow 125. Jest to naprwade dobry motor do nauki jazdy. Nie chwale go bo go mam ale jest naprawde dobry. Jeżdże nim już drugi sezon i nie robilem przy nim nic, nie licząc czynności serwisowych( wymiana oleju płynów i filtrów). Jej v-max w granicach 115km/h , przyśpieszenie nawet dobre jak na tą klase motocykla.

Mój znajomy miał drag stara 125 i też go chwalił. Tylko za mną przemawiało chłodzenie cieczą.

Ja moją shadow chcę sprzedać bo przesiadam się na większy :wink:

Moja jest z 99r. i ma fful dodatków( sakwy, gmole, frendzle, bagaznik i oparcie, szybe) wszystkie dodatki nie licząc sakw są orginalne hondy. Stan oceniem na bardzo dobry. Jak byś chciał się dowiedzieć coś więcej to wal na gg :icon_mrgreen: Fotki też moge wysłac na meila :icon_mrgreen:

Pozdrawiam i życze udanego wyboru :cool:

• 6 miesięcy temu...

Słowem wstępu przeszukując strony działu 'chopery' nie znalazłem tematu o 125. Są wszystko o 'dragstar' itp. lecz pisza tam przeważnie wyjadacze z motorami 1000+ ccm. A właśnie chodzi o te mniejsze, bo 125.

Jaki są fajne 125? Wybierając z Kawasaki Eliminator, Honda Shadow i Rebel oraz Yamahy Virago i Dragstar mogę powiedzieć że Dragstar 125 mi się najbardziej podoba. W kolorze kremowym jest świetny :icon_rolleyes:

Pisałem już tematy o innych motorach 125 ponieważ przygotowuję się do zakupu takiego sprzętu i szukam opinii. Na Allegro Dragstary 125 w świetnym stanie rocznik 2002 sprzedają się po koło 8tys zł. Motorek podobno jedzie te 110km/h i pali około 3 litrów w mieście co bardzo mi się podoba.

Napisze ktoś opinie o swojej 125, albo o 125 na której jeździł?

Niedługo zaczynam robić kategorię A ale nie chcę wychodzić poza 250 pojemności- te motory już palą po 5 litrów a mój motor ma służyć nie do szpanu i tras po pół europy tylko do jeżdżenia na uczelnie i do dziewczyny, taki żeby zrobił te 50 km dziennie. 125 wystarczy chyba. Mam 185 wzrostu, widziałem zdjęcia jak ludzie na 125 siedzą, cyba nie będę wyglądał na tym śmiesznie? Proszę o opinie.

Ojej, kolego, widzę, że ty tylko o tym spalaniu. Trochę śmieszne to jest. Jakbyś miał zbankrutować przez te poł litra benzyny. Przecież koszty samego moto, napraw itd. znacznie przewyższą ceny benzyny zakupionej przez parę lat jeżdzenia. Powiem złosliwie: myśl logiczniej.

Do potrzeb, o których piszesz, starczy każda 125-tka. Kup najwygodniejszą i w najlepszym stanie - to cała filozofia. Pozdrawiam

Ja miałem Honda Shadow 125 i bardzo sobie chwaliłem:)

Miała już przejechane 40tys. i nadal chodzila bardzo dobrze.

Była chłodzona cieczą jej v-max to ok. 115km/h. Można ją ffajnie ubrać w dodatki:)

Ale jeśli jeszcze byś chciał wozić dziewczyne to polecam większą pojemność.

Bo one wcale tak mało nie pałą(125) jeśli chcesz coś z niej wyciągnąć.

Pozdrawiam

dawid