crasch Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jak nie jezdzisz na kole to nie masz sie czego bac - w 4 suwowym motocyklu.Jezeli twoja Yamaha to 2 suw, to wogole nie masz sie czego bac. Adam M. Dziekuje za odpowiedź :icon_mrgreen:, uspokoiłeś mnie :-).pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_Rider Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Co do powstałej usterki nie da się ukryć, żę jest to tylko i wyłącznie moja wina, gdyż dopuściłem do niskiego stanu oleju ;) chyba najgłupszy i najbardziej wstydliwy błąd, tym bardziej, że nie jestem kompletnie zielony i coś tam sobie zawsze grzebałem w motorkach :icon_razz: Lecz po tym jak zobaczyłem budowę mojej miski olejowej i "ssaka" oleju dopuszczam 2 opcje : 1- podczas jazdy na kole zassało cały olej który pozostał w misce chwyciło troche powietrza i się stało .... 2- wydaje mi się bardziej prawdopodobna, gdyż "ssak" jest na samym dole miski i musiało by być naprawde mało oleju, żeby nie miał co zassać :icon_mrgreen: wydaje mi się, że gdzieś na ostrym hamowaniu silnikiem przy dużych obrotach pozostały olej "popłyna" na przód silnika i wtedy mogło zassać powietrze :icon_razz: A może się mylę ;) Jeżeli tak to prosze mnie porawic pozdrawiam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dlatego stunterzy - robia przegrody w misce, a i same miski robia glebsze, i zmodyfikowane smoki, ale tak naprawde najlepszym sposobem jest przerobka calego ukladu na tzw sucha miske olejowa- nie wiem czy w takim GSXR 1000 si uda takie cos( z powodu braku miejsca na 2 sekcje pompy)...Pozdr. Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) z tego co wiem to wlasnie buell robi tak miske ze mozliwa jest ciagla jazda na kole bez uszczerbku dla silnika Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez Stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 No jasne, dlatego ze przerobiony silnik Sporta, ktory stosuje Buell ma fabrycznie ten uklad olejenia, tak zreszta jak wszystkie silniki HD i wiele japonskich.Akurat Suzuki, Honda i Kawa robia uklad olejenia mieszany ( zbiornikiem oleju jest miska olejowa ) i te konstrukcje nigdy na kole za dlugo nie pojezdza.TDM bylby wlasciwym wyborem :flesje: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_Rider Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam już po kłopocie :flesje: :clap: Udało mi sie kupić silnik za 3 tys zł :buttrock: igiełeczka, przbieg 7 tys udokumentowany, czyściutki, ostatnie 2 lata leżał w pokoiju właściciela, mam na niego miesięczna pisemną ( na umowie kupna-sprzedaży) gwarancję na zasadzie takiej, że gdy się zepsuje lub udowodnię, że było w nim coś grzebane w środku, nie będzie działać, będzie chodzić brzydko, coś będzie stukać itd. itp. to oddaję silnik i dostaję spowrotem swoje pieniądze :evil: Oczywiście już zamontowałem silnik, podłączyłem, zalałem nowy olej, zmieniłem wszystkie płyny itd. Chodzi pieknie troszke ciszej niż mój stary silnik i wydaje mi się troszcze mocniejszy :cool: Nie wiem czy dlatego, że dawno nie śmigałem, ale moim zdaniem lepiej przyspiesza, z niższych obrotów i łatwiej idzie na gume, i łatwiej podnieśc go na koło na 3 bo wcześniej tak sobie mu to wychodziło :wink: Więc jeśli ktoś by cośpotrzebował to mam silnik do 1000 K3 na części 15 tys przebiegu. W sprawie pytań podaje gadu-gadu : 5549553 pozdrawiam :icon_evil: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ciekaw ile czasu minie zanim założysz nowy temat .."Problem z ukochanym Gixem K3" ? czy Gixer wypluje panwy szybciej czy później zależy tylko od Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No i super ;) Świetnie, że udało Ci się kupić igiełkę ;) Tylko nie katuj go tak od razu ;) bo tak jak cabaniero pisze - znowu go zajedziesz w szybkim tempie... Pozdrawiam :P I co by się silniczek kręcił kupe kkm bez zaglądania :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_Rider Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nagle jeździć 60km/h nie zaczne, jak było tak będzie, ale teraz będę częściej sprawdzał olej i czy wszystko wszystko prawidłowo chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shenron Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 gratulacje , gdzie znalazles ? allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ciekaw ile czasu minie zanim założysz nowy temat .."Problem z ukochanym Gixem K3" ? czy Gixer wypluje panwy szybciej czy później zależy tylko od Ciebie...ee gsxr niedozarżniecia , moj dalej zapier.. az milo , mam ziomala co od dawien dawna meczy wszystkie gixxery w amerykanskiej serii endurance i nigdy mu zaden gixxer niepadl w wyścigu( sezon lata na silniku a potem moto idzie w cywil), no ale wiadomo wszystko pada bez smarowania :D Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkONY Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 A więc koledze mimo przewozu na panewce udało się wrócić do sezonu :D Ja też wybiłem sobie już z głowy szlify wałów, dorabianie panewek itd, ale kupuję oryginalny nowy wał z kompletem korbowodów i panewek. Mam okazję kupić za śmieszne pieniądze, złożę, spróbuję. Panewki to problem do obejścia, tylko trzeba na spokojnie, nie napalać się na "tanie naprawy" i cierpliwie czekać na swoją okazję. Moja już się chyba trafiła, na wiosnę zdam relację z tego jak wychodzi naprawa panewek w ten sposób :) Szerokiej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_Rider Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Właśnie wystawiłem silnik na allegro gdyby ktoś potrzebował jakies częsci pozdrawiam :flesje: Allegro Silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi