rzemyk90 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 NO ja mam takie pytanie ?: Czy sa takie liczniki, ktore wzkazuja predkosc plynnie?? Bo te co sa to zawsze skacza co 5 - 10 a nawet 30 km/h, wiec podczas przyspieszania licznik skacze jak glupi:D Chodzi mi o taki co by plynnie pokazywal i jednostki by przeskakiwaly o jedna a nie o kilka lub kilkanascie. Takie cos by ulatwialo odczyt rzeczywistej prekosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 NO ja mam takie pytanie ?: Czy sa takie liczniki, ktore wzkazuja predkosc plynnie?? Bo te co sa to zawsze skacza co 5 - 10 a nawet 30 km/h, wiec podczas przyspieszania licznik skacze jak glupi:D Chodzi mi o taki co by plynnie pokazywal i jednostki by przeskakiwaly o jedna a nie o kilka lub kilkanascie. Takie cos by ulatwialo odczyt rzeczywistej prekosci. Jeżeli czujnik jest dobrze zamontowany to nic nie skacze. Ważne abyodległość pomiędzy magnesem a czujnikiem była jak najmniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 NO ja mam takie pytanie ?: Czy sa takie liczniki, ktore wzkazuja predkosc plynnie?? Bo te co sa to zawsze skacza co 5 - 10 a nawet 30 km/h, wiec podczas przyspieszania licznik skacze jak glupi:D Chodzi mi o taki co by plynnie pokazywal i jednostki by przeskakiwaly o jedna a nie o kilka lub kilkanascie. Takie cos by ulatwialo odczyt rzeczywistej prekosci. mnie nie przeszkadza przeskakiwanie, i tak to jest tylko rzecz informacyjna, przecież cały czas sienie gapisz na licznik :icon_biggrin: zresztą nie wiem co to musiałby być za licznik żeby w ciągu 5sek przeleciał po kolei każdy kilometr do 100 :bigrazz: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gestfeind Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Cześć, ja u siebie zrobiłem tak: http://img129.imageshack.us/my.php?image=20715018rg8.jpghttp://img502.imageshack.us/my.php?image=61612071zj6.jpghttp://img502.imageshack.us/my.php?image=80072972ck8.jpghttp://img444.imageshack.us/my.php?image=16239828ty6.jpg Na początku czujnik miałem przyklejony, ale odpadał. Dałem na opaski i jest git. W czasie jazdy i tak rzadko się patrzy na licznik, no chyba że po asfalcie. Ale później można sprawdzić max, średnia, czas jazdy, ogólnie fajna sprawa. PozdrawiamPS. Oriana nie przejmuj się, kupuj licznik i dawaj do Stargardu napewno założymy ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 wartości muszą przeskakiwać co ileś bo tki jest czas zliczania ...typowo jest to 1s w licznikach sklepowych ale to zależy np gówniane liczniki za 10zł z marketu mają czasy odświeżania masakryczne rzędu 5s gdzie to naprawdę przeszkadza. niemniej związane jest to z prędkością procesora licznika który to przetwarza impulsy z czujnika zliczając je w jakimś tam okresie czasu i przeliczając jednostki do wyświetlenia na ekranie...od normalna sprawa z licznikami elektronicznymi. :P Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ożesz , obrażam się za głupie pytania :evil: :bigrazz: Po prostu wydawało mi się, że umieszczenie magnesu na tarczy , to już jest "wartość skrajna, gdzie magnesik jest bardzo blisko środka okręgu". [ cyt.thefex] ... ale dziękuję za wytłumaczenie tumanowi, tych fundamentalnych zagadnień z fizyki :flesje: Wracam do pracy :flesje: zawsze do uslug :)jak masz mozliwosc to montuj na tarczy. to miejsce jest raczej mniej podatne na uszkodzenia w porowaniu ze szprychami (patrz przejazdy przez bagna i inne tego typu cuda) pzdr :flesje: BTW. nie strzelać mi tu fochów na forum naszego forum :) Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 a nie znacie jakiegos dobrego licznika z podswietlaniem ale na pomaranczowo?? :P bo chetnie bym sobie taki zalozyl pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 a nie znacie jakiegos dobrego licznika z podswietlaniem ale na pomaranczowo?? :buttrock: bo chetnie bym sobie taki zalozyl pozdro Eeeee ... no nie przesadzaj :-) ENDURO to SPORT a nie wystawa motocykli.Gdyby okazało się że najlepiej te czujki przykręcić drutem, to każdy normalnyprzykręcałby drutem, jakie to ma znaczenie jak wygląda motocykl ENDURO ?!!Wybacz ale tunningowanie wyglądu motocykla ENDURO to dla mnie skrajne lamerstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Eeeee ... no nie przesadzaj :-) ENDURO to SPORT a nie wystawa motocykli.Gdyby okazało się że najlepiej te czujki przykręcić drutem, to każdy normalnyprzykręcałby drutem, jakie to ma znaczenie jak wygląda motocykl ENDURO ?!!Wybacz ale tunningowanie wyglądu motocykla ENDURO to dla mnie skrajne lamerstwo. tym bardziej jak na moto stoi od 2 mies z silnikiem w skrzynce z powodu braku sprężynek zaworowych :buttrock: P.S.Czarci, husqa ma jedno z lepszych zawieszeń :bigrazz: , ktm się przy niej chowa :lapad: w nowszych modelach jest lepiej P.S.2miałem to napisać w innym temacie ale nadgorliwy moderator zamknął wątek :( Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 oj bartus co ty gadasz tylko miesiac i 11 dni , ale jutro (czwartek) o 12 wyjezdzaq ;D wkoncu , wp ma najlepsze zawieszenie i nie gadaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 kupiłem juz licznik... czujnik zamontowałem na opaski ale magnes musze przykleic na rant felgi. i teraz takie pytanie jakim klejem najlepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 wp ma najlepsze zawieszenie i nie gadaj !! Marzocchi i Ohlins :notworthy: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 tak tak ja wiem ... wkurzasz mnie bartus a tak poza tym idziemy jezdzic dzisiaj ?? (taki ot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) mam przy rowerach sigme sport 300 i 500.pokazuja predkosci powyzej 99 km/h ? poza tym macie jakis patent na magnesik?bo te rowerowe maja za maly otworek na szprychy, przy rozwiercaniu sie to raczej popsuje.mam magnes neodymowy, kwadrat o wymiarach 7x7 mm. tylko jak go przyczepic? Edytowane 12 Lipca 2007 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 ludzie czytajcie co druga osoba to samo pytanie! magnes przyklej do tarczy poniżej pracy klocków oczywiście na CA - superglue np :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi