_Radzio_ Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 witam, gdzie dostanę dyszę wolnych obortów do oryginalnego gaźnika z xr600. Rozchodzi się głównie o rozmiar 68. pozdrawiam Cytuj ..::HONDA POWER::.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Nie ma głupich pytań więc.... w sklepie, albo aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dopiero dzisiaj udało mi sie zdobyć klucz 18 oczywiście musiałem go odpowiednio przerobić kilka dni wcześniej parę kropli nafty i świeca puściła, co ciekawe średnica świecy to 17.5 mm wieć poprzedni dorabiany klucz na rozmiar 18 obkręcił się. Stara świeca to NGK DPR8Z i chyba taką samą kupię czyba że polecacie coś innego ( coprawda ostatnio słyszałem że produkty NGK dosyć się popsuły). Postanowiłem sprawdzić iskrę ponieważ moto stoi juz bardzo długi czas i niechciało zagadać w sumei to zawsze jak zimnybyły z tym problemy i okazało sie że w komarku mam wieszą iskre jstco prawda niebieska ale mizerniutka co poradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 iskra w komarku optycznie wydaje się większa bo przy CDI jest krótszy czas wyładowania i iskra wydaje się słaba i cienka ...... a co jest ogólnie ?? nie pali wcale ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barszcz91 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 witamchciał bym spytać o opinie wałków hot cam czy nadają się do xr 600 podobno są z nimi problemy? Ponieważ popsuł mi się wałek rozrządu i trzeba kupić drugi tylko nie wiem czy brać sportowy hot cam czy oryginalny z serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 na www.advrider.com w dziale trumpet jest temat o xr tam wszystko pieknie opisane , ogolnie lepiej na OEM latac chyba ze Baja1000 startujesz :laugh: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 iskra w komarku optycznie wydaje się większa bo przy CDI jest krótszy czas wyładowania i iskra wydaje się słaba i cienka ...... a co jest ogólnie ?? nie pali wcale ?? Sprawa wyglada tak, skręciłem nogę i nie mogłem jeździć przeszło 1,5 roku, moto stało dodam jeszcze że zawsze był problem z odpaleniem jak była zimna to czasem 15 min mogłem kopać jak ciepła odpalałą od strzała xr odstawiłem po jeździe, na jesień 2012 próbowałem odpalić i lipa podpiołem xr pod samochód i wkońcu zagadała ale silnik nie pracował równo w ogóle nie było wolnych obrotów. Dosłownie wczoraj udało mi się sprawdzić iskrę i była dosyć kiepska w porównaniu z komarami i wsk bo na tych moto znam sie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 witamchciał bym spytać o opinie wałków hot cam czy nadają się do xr 600 podobno są z nimi problemy? Ponieważ popsuł mi się wałek rozrządu i trzeba kupić drugi tylko nie wiem czy brać sportowy hot cam czy oryginalny z serwisu jeżeli kupisz dedykowany do 600 to nie powinno być problemów,miałem w 400 hot camsa i było spoko,żadnych problemów,i lepsze pierdolniecie w porównaniu do serii,osobiście wybrał bym hot cams Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Sprawa wyglada tak, skręciłem nogę i nie mogłem jeździć przeszło 1,5 roku, moto stało dodam jeszcze że zawsze był problem z odpaleniem jak była zimna to czasem 15 min mogłem kopać jak ciepła odpalałą od strzała xr odstawiłem po jeździe, na jesień 2012 próbowałem odpalić i lipa podpiołem xr pod samochód i wkońcu zagadała ale silnik nie pracował równo w ogóle nie było wolnych obrotów to przyczyna leży w gaźniku a nie w iskrze.........xr ogólnie ciężko palą (oprócz 650l i 125 które mają rozrusznik elektryczny ) ale bez przesady żeby 15min kopać zimną to już jest coś źle albo brak techniki, albo coś z regulacją zaworów/gaźnika..... musisz wszystko dokładnie posprawdzać, gaźnik wyczyścić przejrzeć..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 brak techniki jak najbardziej przyznam, że nie mam wprawionego kopyta, ale gaźnik też pewnie wymaga przeglądu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golfer Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 jest jeszcze jeden wątek kiedyś w gażniku urwał mi się kawałek przepustnicy i cała przepustnica jest dorobiona chyba jednak niezbyt dokładnie , znawcy tematu znaja gaźniki xr to pewnie wiedzą o co chodzi, ewentualnie polecalibyście jakis zamiennik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 kawałek przepustnicy czy blaszki od ssania ?? bo to jest różnica :D ?? przepustnica jest cylindryczna a przesłona ssania to zwykły kawałek blaszki..... najlepiej dorobić ją raz jeszcze to jest kawałek zwykłej stalowej blaszki wyciąć brzeszczotem , pilnikiem nadać pożądany kształt zadbać żeby ranty nie były ostre (bo zniszczy gaźnik ) i tyle Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 i nie musi być super dokładnie... Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barszcz91 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) witamzakupiłem wałek rozrządu hot cam do mojej xr 600r 95r niedługo będę zakładał i nie chce tego zepsuć i zalać jakiś porządny olej, chodzi mi po głowie motul 300V 10w-40 lub zwykły 5100 10w-40 czy zostać przy starym eni i-ride 10w-40 (syntetyk)? Edytowane 16 Marca 2013 przez barszcz91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) lej 5100, to i tak o niebo lepszy olej niz te które były dostępne 30 lat temu gdy projektowali to moto, pamiętaj zeby przed pierwszym odpaleniem posmarowac krzywki i dzwigienki zaworowe przed złozeniem Edytowane 16 Marca 2013 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi