szramer Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 f1 indianaplolis, korki i te sprawy wymijam na dojezdzie do ronda prawa strona a tu sie drzwi otwieraja( nawet niezdazylem hamulca wcisnac do konca) ja zostaje na drzwiach motocykl ładuje w kraweznik a nastepnie w kosz na smieci..., straty: reka opuchnieta i rozwalony palec u reki, moto: owieka lewa do kosza , slider ramy do wymiany, ułamana lekko szyba+ ze do pracy jechałem w skorze, mimo 35st w dzien i 28 w nocy...policja krotka piłka , protokół i idziesz siedziec albo spie**alaj (pogadane, szkoda ze jestem biały...)niechciałem sie kłocic chodz nie do konca była moja wina gdyz były 2 pasy w jedna strone (bruk brak malowanych lini) a czarna suka jechała srodkiem , miałem ponad metr do kraweznika, ale na drzwi vana niestarczyło miejsca, morał z tego zawsze ten sam jedziesz powoli zawsze cos, ktos w ciebie przywali... :icon_twisted: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Miałem podobną sytuację na 2dzień po zakupie zeta,tylko że jeszcze zdążyłem uciec (mnie babka o mało nie skosiła na jednokierunkowej,chciała zaparkować a w lusterko nie zerkneła).Współczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Czolem! No, nieciekawie... Wspolczuje :crossy:.Dostales mandat?Szybkiej naprawy sprzeta zycze i przynajmniej kolejnych 5 sezonow bez takich przygod :crossy:. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 policja krotka piłka , protokół i idziesz siedziec albo spie**alaj (pogadane, szkoda ze jestem biały...) nie kumam bazy ,mogłbyś to rozwinąć - tak cie potraktowali??? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 nie kumam bazy ,mogłbyś to rozwinąć - tak cie potraktowali???pzdr To w miarę proste - jakkolwiek Srzamer pewnie lepiej to wytłumaczy - w stanach z małymi wyjątkami (kalifornia) nie wolno jeźdźić pomiędzy puszkami, i tam sie nikt nie certoli. Stąd jak się w dzrwi władowałeś, to pewnie jechałeś obok, czyli wbrew przepisom, itd..Co do koloru skóry - jak jesteś czarny to można zawsze wydrzeć mordę że jest to dyskryminacja rasowa, a oni tam muszą byc (idiotycznie) "politycznie w porządku" i wileu czarnych to bezlitośnie wykorzystuje.Jaki kraj takie obyczaje.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 f1 indianaplolis, korki i te sprawy wymijam na dojezdzie do ronda prawa strona a tu sie drzwi otwieraja( nawet niezdazylem hamulca wcisnac do konca) ja zostaje na drzwiach motocykl ładuje w kraweznik a nastepnie w kosz na smieci..., straty: reka opuchnieta i rozwalony palec u reki, moto: owieka lewa do kosza , slider ramy do wymiany, ułamana lekko szyba+ ze do pracy jechałem w skorze, mimo 35st w dzien i 28 w nocy...policja krotka piłka , protokół i idziesz siedziec albo spie**alaj (pogadane, szkoda ze jestem biały...)niechciałem sie kłocic chodz nie do konca była moja wina gdyz były 2 pasy w jedna strone (bruk brak malowanych lini) a czarna suka jechała srodkiem , miałem ponad metr do kraweznika, ale na drzwi vana niestarczyło miejsca, morał z tego zawsze ten sam jedziesz powoli zawsze cos, ktos w ciebie przywali... :notworthy:Mam nadzieję, że jej kiedyś jakiś TIR wyrwie te drzwi razem z połową katamarana, to może wtedy zacznie patrzeć w lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Nie mam pytań do takich ludzi ; / Po ch*j otwiera te drzwi ?! Żal mu dupe ściska, że ktos go wyprzedzi na moto ? Ostro bym sie wku***ł jakby ktoś mi tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Ja tez bym sie wkur@#$ gdbym wysadzal kogos z samochodu a ktos by mi sie wcisnal z prawej storny i rozwalil drzwi. Co jak co ale w miescie, w korkach wyprzedzanie z prawej to glupota!!! Troche wyobrazni. Sami pewnie nie raz kogos wypuszczaliscie z samchodu na swiatlach itp. Tak ludzie robia i nie wazne czy to zgodne z przepisami bo wazniejsze jest zdowie, ktore mozna stracic w takim zdarzeniu. Ps. Co najmniej chora jest ta solidarnosc motocyklitow. zupe;nie jak u lekarzy. Jak popelni blad to nikt nie oznajmi, ze tak bylo. Mimo, ze odskonale o tym wiedza. Edytowane 17 Czerwca 2007 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dobrze ze tobie sie nic powaznego nie stalo. Ale jak to jest z tym prawem w stanach odnosnie przeciskania sie w korku?Zawsze winny motocyklista? Nawet jak ktos otworzy drzwi z premedytacja widzac jadacego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dobrze ze tobie sie nic powaznego nie stalo. Ale jak to jest z tym prawem w stanach odnosnie przeciskania sie w korku?Zawsze winny motocyklista? Nawet jak ktos otworzy drzwi z premedytacja widzac jadacego?w wielu stanach jest przepis zabraniajacy poruszania sie wielu pojazdom po tym samym pasie ruchu.motocykl jadac po linii popelnia wiec wykroczenie.w tym momencie nie mozesz wykazac otworzenia drzwi z premedytacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Omijanie pojazdów znajdujących się na tym samym pasie jest .. chyba dozwolone ? Chyba ze najechałeś / przekroczyłeś linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 w wielu stanach jest przepis zabraniajacy poruszania sie wielu pojazdom po tym samym pasie ruchu.motocykl jadac po linii popelnia wiec wykroczenie.w tym momencie nie mozesz wykazac otworzenia drzwi z premedytacja. Nie wiem jaki jest poziom buractwa wzgeldem motonitow w usa, ale pewnie sa tacy co sympatia ich nie darza.A chodzilo mi o sytuacje ze ktos specjalnie otwiera drzwi widziac ze nadjezdza motocyklista i w takim przypadku on jest zupelnie czysciutki i jeszcze dostanie odszkodowanie na nowe drzwi :icon_razz: To tylko takie moje teoretyczne gdybanie :P Niech sie wypowie Szramer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 piszę to co opisuje David Hough, ktory z pewnoscia zna amerykanskie prawo niz ja. stwierdzic mozna ze czym innym jest wyprzedzanie jadacego pojazdu na tym samym pasie - zwlaszcza jesli kierowca zjechal na prawo dajac wolna lewą, a czym innym jechanie srodkiem miedzy samochodami, co jak pisze Hough przez duza czesc kierowcow samochodow jest bardzo zle w stanach widziane. nie poruszam kwestii wyprzedzania z prawej strony (od strony pobocza) poniewaz juz na logike jest to bardzo niebezpieczne (jesli samochod prawa strona stoi przy poboczu kierowca/pasazer na 99% nie bedzie sie spodziewal wyprzedzajacego go ta strona motocykla). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Omijanie pojazdów znajdujących się na tym samym pasie jest .. chyba dozwolone ? Chyba ze najechałeś / przekroczyłeś linie.Nie zapomnij ze mówimy w tym poscie o stanach a nie o polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 U nas zabrania sie - "otwierania drzwi pojazdu, pozostawiania otwartych drzwi lub wysiadania bez upewnienia się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia; Art 45 "kodeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi