Arni22222 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam powie mi ktos czemu sie dzieje ze jak motor jest rozgrzany to cięzej pali niz jak jest zimny ? co moze byc przyczyną i jak to naprawic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nie wiem co jest tego przyczyną ale u mnie jest to samo, po nocy pali na dotyk ale jak już zrobię trochę kilometrów to aby zapalić musze go chwilkę pokręcić i dodawać gazu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Sprawdz regulację luzów zaworowych i ogólny przegląd, świece filtry, synchro. (nie bedzie to pewno przyczyna nie paleni, ale przy okazji na pewno nie zaszkodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek358 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Bynajmniej u mnie wymieniłem ostatnio: - świecie, - filtr powietrza, - ustawiałem luzy zaworowe, - impulsatory - w poprzednich popękał plastik i motor nie palił jak był ciepły (nie było iskry). Co do synchronizacji to chyba na razie nie muszę robić, bo moto ładnie trzyma obroty i nie ma "dziur" w gazie. Ale z tym zapalaniem i synchronizacją gaźników może być trochę racji. Bo w kumpla motocyklu szukamy przyczyny dlaczego nie odpala jak jest zimny, tzn po wstrzyknięciu w filtr powietrza trochę paliwa - motocykl zapala. A jeden gość w serwisie powiedział że synchro. może rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 no ale wsumie ja wszystko w motorze przed sezonem robilem tylko świec nie wymienilem mozliwe ze to one ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 A może to taki typ też jest. Co ja zauważyłem, to że odpalając gorącym silniku trzeba gaz na siłę ZAMKNĄĆ. Tak, kręcić manetkę w drugą stronę i odpala bez problemu. Przynajmniej w dówch róznych moto tak miałem. To musi mieć związek z mieszanką. Może jest tak, że na gorącym iskra jest słabsza (pry paleniu z aku) a jak mieszanka rzadsza to dopiero wtedy się przebija? Nie wiem, ale u mnie skutkowało. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Normalka. Motocykl sie poprostu zalewa dlatego ciezko pali jak jest ciepły gdy postoi beznyna odparowyje i dlatego ładnie zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 jak zrobiłeś wszystko przed sezonem na cacy a TYLKO świec nie wymieniłeś too jak myślisz co może byc przyczynązałóż nowei ustaw odpowiednią przerwe miedzy elektrodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 jak sam zauważyłeś trzeba dodać gazu, bo mieszanka jest zas bogatana zapalenie, a jak już zapai to ok, myślę że nie ma sie czym martwić, moze tylko wg mnie pomóc synchronizacja gaźników i usawienie poziomu paliwa w komorach,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 poprostu spróbuj odpalać bez gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 jak zrobiłeś wszystko przed sezonem na cacy a TYLKO świec nie wymieniłeś too jak myślisz co może byc przyczynązałóż nowei ustaw odpowiednią przerwe miedzy elektrodami świece NGK kupujesz z odpowiednią przerwą i ręka Boska broni zmieniać przerwę.Masz wtedy pewne kłopoty z powodu uszkodzenia izolatora wewnętrznego. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniu. Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam powie mi ktos czemu sie dzieje ze jak motor jest rozgrzany to cięzej pali niz jak jest zimny ? co moze byc przyczyną i jak to naprawic ?Ja tak miałem w Magnie,okazało sie że uszkodzony był czujnik położenia wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 ok wielkie dzieki za ifnormacje wymienie swiece i dam znac :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 ja tak miałem w swoim antyku jak się zawory przestawily mi ;) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 dobre zawory mi się przestawiły, cokolwiek ma to znaczyć to wiem jedno twój mechanik to partacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi