kamikazze Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Witam,czy jak robicie test DIAG wtyczką obok aku to macie na wyświetlaczu napis DIAG-i jaką cyfrę zero czy jeden??? Jak na PM - i "0" i "1" wskazuje że wszystko jest ok.niemieckie forum to potwierdza - http://www.apriliaforum.net/forums/showthr...&highlight=diag Cytuj OSKAR #21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Superdejw RSV Mille R Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam,czy jak robicie test DIAG wtyczką obok aku to macie na wyświetlaczu napis DIAG-i jaką cyfrę zero czy jeden???To tam jest gniazdo diagnostyczne?. :) Czy jest opcja zdiagnozowania motocykl przez to gniazdo we własnym zakresie, czy trzeba to zrobić w serwisie.Mam jeszcze pytanko - wymieniłem oliwę i filtry, i cały czas wyświetla mi się napis SERWIS jak go można wykasować. Poszukuję serwisówkę po polsku do RSV Mille R z 2002 roku, jeśli by ktoś posiadał to bym był dozgonnie wdzięczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Serwisowki tu sobie poszukaj: http://forum.motocyklistow.pl/Dane-technic...ocykli-f32.html ale po polsku raczej nie bedzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RSV Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) To tam jest gniazdo diagnostyczne?. ;) Czy jest opcja zdiagnozowania motocykl przez to gniazdo we własnym zakresie, czy trzeba to zrobić w serwisie.Mam jeszcze pytanko - wymieniłem oliwę i filtry, i cały czas wyświetla mi się napis SERWIS jak go można wykasować. Poszukuję serwisówkę po polsku do RSV Mille R z 2002 roku, jeśli by ktoś posiadał to bym był dozgonnie wdzięczny :)Witam,napis SARWIS pojawia sie co 7500km jest to termin wymiany oliwy i obsługi,kasujesz go przez naciśnięcie flesza długich świateł i równocześnie naciśnięcia na R na zagarze i przytrzymaniu przez 5 sekund,diagnoze robisz przez złączenie wtyczek takiego kabelka po prawej stronie moto niedaleko aku(pojedynczy kabelek) wyswietla sie wtedy DIAG i jak jest ok to masz -1 lub 0 lub 1 jeśli komunikaty są dwucyfrowe to jest numer usterki -patrz tabelka w serwisówce,w tym linku u góry u kolegi poszukej linku do takiej ruskiej stronki i tam zaciągniesz serwisówki Edytowane 16 Września 2008 przez RSV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Ja słyszałem głosy typu "Nie kupuj włoszczyzny" a kiedy zapytałem dlaczego odpowiedź brzmiała "Bo tak". Kidyś ktoś komuś powiedział, że słyszał od kumpla, który wie od kuzyna, a tamten podsłuchał na przystanku że Aprilią się ktoś rozbił i dla tego nie warto kupować tego motocykla. Co do jakości to silnik jest dopracowany, jazda na kole mu nie szkodzi bo nie ma misy olejowej i nie ma problemów z przerwami w dostarczaniu oleju, jedyną wadą jest elektronika która lubi nawalić. (Informacje od gościa który pracuje w serwisie Aprilii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 [...]no i wysokosc siedzenia. jak ma ktos 170 do 175 to niech lepiej nie interesuje sie tym moto bo strasznie wysokie jest[...]Prawda to z ta wysokoscia ? Rozmyslam o takiej aprilce z 2004, ale jezeli idzie o wzrost to mam 173 cm no w porywach 175 (z butami). Na pewno dobrze czuje sie na motocyklach ktore maja waskie siedzenie na styku z bakiem a na takie wyglada mi te w aprilii. Na pewno bede musial sie przysiasc, mialem okazje ale wtedy nie myslalem o tym modelu. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harder Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Niedawno rozmawiałem z przypadkowo napotkanym właścicielem RSV, który o wzroście 173 cm mógł tylko pomarzyć. Twierdził, że ze wszystkich supersportów jakimi dotychczas jeździł, żaden nie pasował mu tak dobrze jak RSV. Poza tym nie zauważyłem aby miał jakieś specjalne problemy podczas parkingowych manewrów. Pozdro :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINJA1977 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Prawda to z ta wysokoscia ? Rozmyslam o takiej aprilce z 2004, ale jezeli idzie o wzrost to mam 173 cm no w porywach 175 (z butami). Na pewno dobrze czuje sie na motocyklach ktore maja waskie siedzenie na styku z bakiem a na takie wyglada mi te w aprilii. Na pewno bede musial sie przysiasc, mialem okazje ale wtedy nie myslalem o tym modelu. Ja mam 176 cm i dwie Aprilie - Tuono R i Factory. :) Tuono to RSV bez owiewek.Faktycznie Aprilie należą do wyższych motocykli ale zapewniam cię że przy ich niewielkiej masie nie ma problemów z manewrowaniem.Wszystko jest zresztą kwestią przyzwyczajenia także dasz sobie radę bez problemu. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Krzysztofie, to Ty tutaj Ninja jesteś ?? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINJA1977 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Krzysztofie, to Ty tutaj Ninja jesteś ?? :bigrazz: Serwus :) Tak to moje stare pseudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Ja mam 176 cm i dwie Aprilie - Tuono R i Factory. :) Daj jedna :cool: . Czyli nie jest tak zle jak piszecie, na pewno w najblizszym czasie poszukam kogos kto da dupnac na swojej maszynce. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINJA1977 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Daj jedna :cool: . Czyli nie jest tak zle jak piszecie, na pewno w najblizszym czasie poszukam kogos kto da dupnac na swojej maszynce. Wiesz jak to się mówi "Baby ani motoru się nie pożycza" - kolejnośc słów dowolna. :icon_mrgreen: To jest naprawdę ostry sprzęt i uważaj podczas testów szczególnie przy niskich lub średnich obrotach nie dodawaj za dużo gazu. :) powodzenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Ja wiem ze to fałeczka i wiem do czego taka Aprilka moze byc zdolna, mialem wczesniej SV650 i lekko sie zdziwilem jak mi na lekkim piasku moto z pod dupy wyjechalo przy ruszaniu. Do V2 podchodze od tamej pory z wielka doza ostroznosci. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
begoodmikey Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam,Cyfry, które pojawiają się po spięciu wtyczek diagnostycznych, służą do ustawienia czujnika położenia przepustnicy; wg książki serwisowej (bez problemu do ściągnięcia z netu - w tym miejscu obrońców praw autorskich proszę o wybaczenie)jeżeli czujnik jest w poprawnym położeniu, na wyświetlaczu powinna być cyfra 0, jeżeli jest -1 lub 1 - jest w złej pozycji. Czujnik ustawia się w zasadzie tylko przy jego wymianie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) Będę przerabiał kominy w RSV 1000 z katalizatorami na przeloty po 50mm każdy ,czy jest ktoś ciekawy obejżeć fotostory z całego przebiegu prac?.Ciekawe jak to będzie dudnić. A to fotostory z mojej przeróbki komina od Ducati 999 http://edzio35.wrzuta.pl/katalog/8HZ1Ag3LK...mina_na_przelot Edytowane 29 Listopada 2008 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi