Skocz do zawartości

DZIS PYTANIE-DZIS ODPOWIEDZ

granat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Masz nowszy typ amortyzatora. Musisz wyciąć z płaskownika grubszego taki klocek, następnie wspawać pod główkę ramy i zapendzelkować ( da sie zrobić tak żeby nie było śladu :biggrin: ) zresztą tam i tak nic nie widać. Druga opcja to kupienie starszego typu dolnej półki, starszego typu blachy ( tej z rogami) ale to bedzie cie teraz kosztowało majątek i nie ma sensu.

No i właśnie tak myślałem że będzie to ogranicznik, znaczy był :wink: . Druga opcja z kupowaniem innych gratów jak najbardziej odpada. Nie mam zamiary kolejny raz szukać dolnej półki i wk... się jak coś nie bedzie pasowało. Pokombinuje z zamontowaniem ogranicznika przy ramie.

A, zanim pomalujesz ten element z okładzinami ciernymi to wypada troche z nim powalczyć i go powyginać bo lubi nie być w jednej płaszczyźnie z półką i dolną blachą.

Mniej wiecej pasując ten element zauważyłem właśnie że bedzie trzeba podobinać w niektórych miejscach.

Ok dzieki!!

Dzieki bardzo.

A ja głupiutki myślałem ,że to będzie takie proste :banghead: .Chcę zamontować prądnicę od Malucha,ponieważ altek się nie mieści a Pan regenerujący prądnicę nie chciał się podjąć regenerecji oryginalnej bo jak mówił "robi prądnicę a wychodzi spawarka"skądinąd jest to uznany fachura i chyba wie co mówi .

Zagadaj do- Ventury, Skrzydlatego oni takie patenty robią

• 2 tygodnie później...

chcialbys ;)

nie wiem czemu, ale mam wrazenie ze to licznik z k-125 wersji M jeszcze z licznikiem obok

http://img509.imageshack.us/img509/9291/dsc0390en7.jpg

zaraz pojde sprawdzic.

Goska

sygnatur nie sprawdzilam, bo sa zakryte. cyferblat podobny, ale to nie to.

Edytowane przez wild

Dzika, tak jak natura chciała

heheheh pięknie by było :bigrazz:

Dlaczego pytam a dlatego ze pozyskany przedmiot był warsztacie którym stała emka z tych pierwszych egzemplarzy i tak myślałem :wink:

Co do K125M posiadam no i było by mi niezmierni miło posiadać taki licznik :icon_biggrin: !!!

spróbuje się odezwać do Mcfrag on posiada parę egzemplarzy :icon_exclaim: może wspomoże !!!!

Pozdrawiam

heheheh pięknie by było :bigrazz:

Dlaczego pytam a dlatego ze pozyskany przedmiot był warsztacie którym stała emka z tych pierwszych egzemplarzy i tak myślałem :wink:

Co do K125M posiadam no i było by mi niezmierni miło posiadać taki licznik :icon_biggrin: !!!

spróbuje się odezwać do Mcfrag on posiada parę egzemplarzy :icon_exclaim: może wspomoże !!!!

Pozdrawiam

Licznik na pewno do DKW-u podobnych radzieckich motocykli K 125 lub Mińsk. Z M72 wspólny jest tylko producent licznika. :icon_mrgreen:

Witam ponownie :) mam taki oto problem:

motocykl odpala dość dobrze ale po chwili gaśnie, czasem pracuje 10 s. czasem 40 s. w różnym zakresie obrotów ale nie wkręca się dość dobrze (zimny). co może być tego powodem? dodam że stało się to z dnia na dzień, a nie po zimowym postoju.

dodam że gaźniki (k-37) wyczyszczone perfekcyjnie

paliwo dochodzi bardzo dobrze

przerwa na przerywaczu 0,3

świece też sprawdzone, są okopcone ale suche

motocykl to k750

czy powodem mogą być bardzo mocno wypracowane gaźniki?

czekam na odpowiedź

pozdrawiam

Edytowane przez letek

owca-czarna.pl