mauser Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 mysleprince że mozemy się jednak za przyjaznic dzięki za odpowiedz.a teraz mam jescze jedno pytanie stało sie jak sie stało 2htemu posypała mi sie skrzynia w kasce,,,, na chonice zjadło 1ządb i jedynka straciła 2zeby wszystko przez to ż epoluzowała się pokrywa czołowa. i ltaał jak(dzik w saradeli) łozyska wont i prosze cie o podanie wymiarów łóżysk do skrzyni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekstryszawa Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 mysleprince że mozemy się jednak za przyjaznic dzięki za odpowiedz.a teraz mam jescze jedno pytanie stało sie jak sie stało 2htemu posypała mi sie skrzynia w kasce,,,, na chonice zjadło 1ządb i jedynka straciła 2zeby wszystko przez to ż epoluzowała się pokrywa czołowa. i ltaał jak(dzik w saradeli) łozyska wont i prosze cie o podanie wymiarów łóżysk do skrzyni..Czyżbyś się upił z żalu za padłą skrzynią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 wybacz ale ja piję żadko..(a do tego tylko wino ) piwo żadko a wódki wcale.. ma ktos bebechy do kaskowskeij skrzyni na zbyciu . chetnie kupie po przyzwoitej cenie...inaczej bedzie trzeba kupic skrzynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekstryszawa Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Pisałeś trochę niezbornie i stąd moje niecne podejrzenia- wybacz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Więc żeby nie było że Wojt@s się obija:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4355b899844290e.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/50c8e31ce374ee0e.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9001dcbcbf634d64.htmlWypiaskowane, wyszpachlowane i podkład reaktywny PALINAL:) Pozatym wynikł dość znaczny problem z dyferencjałem: - nie wiem jak nazwać ale powiem że są to łapy, w których znajduje się krzyżak, kupiłem nowy krzyżak i niestety ma ona za duże luzy, kapturki krzyżaka chodzą luźno w łapach. Pytanie co robić?? można to jeszcze gdzieś dostać?? bo dzwonilem do paru handlarzy to każdy ma używke. A myśle że napawanie i szlifowanie łap pod wymiar to ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) łozyska wont i prosze cie o podanie wymiarów łóżysk do skrzyni..W jedną łape suwmiara a w drugą katalog łożysk i jedziesz. Jak nie masz katalogi to pomierz średnice wew. zew. i szerokość łożysk i z tymi danymi odziesz do sklepu z łożykami. A jeszcze sprytniej to niesiesz stare łożyska do sklepu i dobierasz. Czy to taki problem?? Bo według mnie nie. Edytowane 23 Lutego 2008 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Pytanie co robić?? można to jeszcze gdzieś dostać?? bo dzwonilem do paru handlarzy to każdy ma używke. A myśle że napawanie i szlifowanie łap pod wymiar to ostateczność.Jeśli chodzi o przegub krzyżakowy, to "podobno" taki sam jest w.....................układzie kierowniczym ciągnika MTZ. Pewne to nie jest na 100%, ale warto się przejść do tzw. "Agromy" czy innego sklepu i obejrzeć ową część na miejscu......... Edytowane 23 Lutego 2008 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Paolo już w poniedziałek jade do AGROMY bo jest takowy sklepik w Łodzi, tylko pytanie czy trwałość tego przegubu kierowniczego jest taka sam jak dyferencjału?? fakt, jak będzie to tanie to można wymienić co rok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Dzisiaj pomierzyłem trochę zabierak. Otóż pojawił sie problem. Wymiar nomilnay pod łożysko igiełkowe na zabieraku wynosi 40,00 mm + niewidoczne odchyłki. Umnie natomiast 38,85mm czyli jakby nie patrzeć 0,15mm różnicy i z pewnoscią nie mieści sie w granicach tolerancji. Stare igiałki mają wymiar 2,91mm. No i tu pytanie. Ja dokupie igiełki 3mm to nie będą jednak za małe (nominalna średnica wew. tuleji wprasowywanej w obudowe dyfra wynosi 46,05)?? Czy jednak ta wartosć (38,85) jest jeszcze do przyjęcia?? Edytowane 23 Lutego 2008 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Elementy krzyżaka do wymiany . Nie koniecznie na nowe byle wszystko grało . Czapki krzyżaka( bieżnie zewnętrzne ) mają wchodzić ciasno ( a najlepiej na gorąco ).Zabierak - maźgolisz smarem bieżnie , przyklejasz igły , obracasz jednocześnie sprawdzając luz i bicie, wyjmujesz i oglądasz czy chodzą równo czy nie ma przerw czy się nie odchyliły . Daj odpocząć przyrządom pomiarowym jako i ruscy dawali im odpocząć przy produkcji :icon_biggrin: Edytowane 24 Lutego 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Zabierak - maźgolisz smarem bieżnie , przyklejasz igły , obracasz jednocześnie sprawdzając luz i bicie, wyjmujesz i oglądasz czy chodzą równo czy nie ma przerw czy się nie odchyliły . No dobra a jak okarze sie że nie równo chodzą? To co, znowy kombinować, wiecej smaru?? Nie tedy droga. Daj odpocząć przyrządom pomiarowym jako i ruscy dawali im odpocząć przy produkcji ;)Jeszcze sie nie zmaczyły aby miały odpocząć. To co dokonywać pomiary na oko? :icon_razz: Już to widze, zachodze do sklepu i mówi poprosze łożsko na wałek o średnicy chyba około 19mm? Jak ruscy używali takiej metody (odpoczynek narzędzi) to nie znaczy że i ja mam tak robić ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 No dobra a jak okarze sie że nie równo chodzą? To co, znowy kombinować, wiecej smaru?? Nie tedy droga. Nie ,wtedy smarujesz gumą arabską ^^ Jak nie będą chodzić równo to wymieniasz bieżnie , jeśli trzeba to zabierak a na pewno igły . Smar jest po to żeby ułatwić sprawdzanie . I teraz najważniejsze i dotyczące reszty Twojej wypowiedzi . Elementy : zabierak , bieżnia są często bardzo różnej jakości i dla tek masz sobie dać siana z pomiarami a określić już na współpracujących częściach . Przecież nie zmuszam cię do używania smaru przy klejeniu igieł . Możesz użyć 45 palców do ich podtrzymywania :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 A tera posłuchajta barry łajta i ....gadajta, tak historia, gosc zaklina sie ze ma odrzutniki do urala, jest aukcja , nie wypala, dogaduje sie człowiekiem, jade do krakowa, pech, zapomniałem swojego magicznego krązka na wzór, gosc sie zarzeka, nie jest gówniarz wierze, biere. w domu przymierzam i....$#@@*&)*%#!!!!!! nie pasuja, dzwonie z piana na ustach a koles do mnie takie hasło..."a jaka pan ma srednice czopów?bo to jest pierwszy wzór wału ten co był zaraz po emkach, a pan ma ten pózniejszy na 40mm tak?"... i czuje lipe bo przeciez pierwsze urale m61 owszem miały róznice ale wał typowo z emki!!!A pózniejsze to wszystkie sa takie same nie? Dobrze mysle i koles to zwykły kanciarz? Czy tez ma racje i ja niejestem doinformowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 A tera posłuchajta barry łajta i ....gadajta, tak historia, gosc zaklina sie ze ma odrzutniki do urala, jest aukcja , nie wypala, dogaduje sie człowiekiem, jade do krakowa, pech, zapomniałem swojego magicznego krązka na wzór, gosc sie zarzeka, nie jest gówniarz wierze, biere. w domu przymierzam i....$#@@*&)*%#!!!!!! nie pasuja, dzwonie z piana na ustach a koles do mnie takie hasło..."a jaka pan ma srednice czopów?bo to jest pierwszy wzór wału ten co był zaraz po emkach, a pan ma ten pózniejszy na 40mm tak?"... i czuje lipe bo przeciez pierwsze urale m61 owszem miały róznice ale wał typowo z emki!!!A pózniejsze to wszystkie sa takie same nie? Dobrze mysle i koles to zwykły kanciarz? Czy tez ma racje i ja niejestem doinformowany?Bardzo mi przykro ale jest tak jak mówi ^^Sorry . Jesu granat zwymiaruj je ,a ja poszukam czy są takie u mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Nie ma co wymiarowac, jak nie pasuja na kaske czy emke to jest to to, chyba ze ural stary typ:-)zmierze rozstaw otworów i podesle na priv, ja do niedawna tez myslałem ze to banał ale nie, jaka piekna tragedia ech! A jeszcze czyli ze gdybym sie uparł skompletowac org.m-61 co mi sie zreszta wydumało to musze szukac czegos co pewnie istnieje w kilku egzemplarzach tak? Słyszał ktos o takim piecu?Oprócz wodza Prince'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi