potap Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam. Chciałbym zapytać czy obudowa dyfra różni się czymś zależnie od tego czy jest on z napędedem czy bez napędu na kosz? Chodzi mi o konkretnie ten element* http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/faa232b6fe4e9c74.html . Reszta części wiadomo, że jest inna ze względu na budowę wnętrza, ale może ten element jest taki sam? *zdjęcie z allegro, nie mam do niego praw, sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam. Chciałbym zapytać czy obudowa dyfra różni się czymś zależnie od tego czy jest on z napędedem czy bez napędu na kosz? Z tego co wiem, to obudowy są identyczne. "Dół" takiego dyfra można też łączyć z pokrywą z M72 (z suwakiem tylnego zawieszenia), co zresztą zdarza się nagminnie w motocyklach sprowadzanych ze wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potap Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 dzięki za pomoc. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukiThrasher Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Jakie jest nominalny wymiar pierścieni do iża 49? 72,00? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Z te co sie orientuje taka srednice ma cylinder, zatem musisz sprawdzic pierscienie aby mialy odpowiedni luz na zamkach zazwyczaj 0.25-0.5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 W innym pokoju poswieconym Olejom zadałem to pytanie i mi powiedziano ze to nie to formu! Wiec moze tu uzyskam pomoc wiec mam IZ 49 ktorego skladam do kupy i chce wlac do silnika olej ale jaki chce w najlepszy bo mam zamiar dlugo kozystac z mojej laleczki chce zeby byla niezawodan i sluzyla mi przez lata! Wiec prosze o pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Rozumiem ze mowisz o oleju do skrzyni, ja bym wlal przekladniowy hipol, dla tej maszyny jest to super oleum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Tak tak do skrzyni bo to wiadomo dwusuw ;) Hipol taki jak leje w pracy do frezarki lub tokarki czy szlifierki??? a jakis konkretny koncern firma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 http://platinumoil.szczecin.pl/index.php?page=products&id_group=11 Wg. mnie MF badz GL w zupelnosci wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 jestem zaskoczony myslalem ze beda propozycej jakis syntetyk, połsyntetyk, mineralny jakis Castrol itp a tu z innej beczki :) pierscienie rowniez maj 72mm srednicy niedawno to przerabialem i cylinder tez ma 72 Tak jak MOC pisze musi byc luzna maly. Ja robilem tak ze włozylem pierscien do cylindra i szczelinomierzem sprawdzalem szczeline i jak byla za mala to delikatnie pilniczkiem i znow do cylinda az uzyskałem 0,2 bo jak nie bedzie luzu to pod wplywem temperatury moga pozniej popekac bo nie beda mialy miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Osobiscie nie widze snesu lac drogich olei do motocykla, ktory jezdzil na takich specyfikach, ze dzis bal bys sie zalac tego do kola taczki. Aczkolwiek jezeli masz chec to rowniez nikt nie broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 no napewno nie jezdzil na najlepszych olejach ale rozumiesz chce poprostu zapewnic mu najlepsza ochrone... A jesli za litr jakiegos mam zapłacic 9 zl a tak jak ten Hipol 15F kosztuje 14 zl to wiesz duzej roznicy nie ma a napewno z biegiem czasu efekt bedzie duzy w zuzyciu elemetow tak mysle poprostu.:icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Do skrzyni tylko przekładniowy, do silnika bysmy pogadali, poczytaj troche o olejach wszystko bedziesz wiedział,syntetyki sa dobre tam gdzie jest wysoka teperatura, i takie tam, a tu masz spokojna prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set666 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam SerdecznieMam taki problem. Posiadam motocykl URAL M63.Jestem w trakcie remontu.Kupiłem nowe głowice teoretycznie do URALA.Różnią się od starych tym, że mają większe zawory ssące, gardziel ssąca nie jest okrągła lecz owalna i co najważniejsze szpilki mocowania gaźników są przesunięte względem poziomu. W starych szpilki do mocowania były w pionie a gaźniki z przesunięciem komór pływakowych.Czy ktoś spotkał się z takimi głowicami?Jakie gaźniki były do nich stosowane, lub jakie odpowiedniki można kupić. Boję się, że mocując gaźniki odchylone od pionu, będą problemy z regulacją(poziom paliwa w komorze pływakowej i prawidłowa praca pływaków).Wiem, że można by po prostu dorobić odpowiednie przejściówki ale chciałbym wiedzieć czy jest możliwość dostania pasujących bez tego rozwiązania(przejściówki) gaźników.Z góry dzięki za pomocpozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Odpowiedz masz w dziele mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi