lechu Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Jak w temacie, kto z was jezdzi na oponach Mitasa?? Mam do wymiany tylna opone i zastanawiam sie wlasnie nad Mitasem ze wzgledu na cene. Interesuje mnie przede wszystkim wytrzymalosc tych opon w porownaniu z np. Metzelerem oraz wlasciwosci trakcji tych opon. Myslalem o bierzniku C-10 lub C-12. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Mam mitasa i kupie nastepne ... tez mitasyCena dobra i jezdzi sie tez ok Nie pamietam ale mam chyba wlasnie c10 - na asfalcie tez daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ja śmigam na Mitasach i jest dobrze :). Polecam. Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Największą zaletą Mitasa, jest dobry stosunek ceny do jakości. Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 mitas dobry jest :) jak ktoś mnie pyta dlaczego wybieram mitasa to mu zawsze odpowiadam : 2x ostra guma to 2 razy więcej pzyjemności z orania. P.S.w katalogu ktm offroad 2006 na kilku zdjęciach są katy na mitasach :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Mitas jest dobry na tył, bo tani i go nie szkoda na przelotach po asfalcie. C10 w normalnej eksploatacji wystarcza na jakieś 2000 km z oszczędnościowym przełożeniem oponki na drugą stronę. Jeśli chodzi o przody, to pod kątem technologii, doboru mieszanek czy też ukształtowania bieżnika, Mitas to jest dżungla prehiostoryczna. Można to załozyć jeśli pierwszy raz jeździ się na motocyklu i w sumie człowiek tak jest zesrany, że świata poza jazdą nie widzi. Do profesjonalnej jazdy te oponki niestety się nie nadają, czego najlepszym dowodem jest to, że w ogóle nie trzymają w zakrętach. Polecam na przód Michelin Comp. III lub Pirelli Scorpion w wersji FIA (nie pamiętam modelu, MT coś...).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 zgadzam sie w 100%! mam shitasa w husce z przodu i poprostu sraczki dostaje. Przod ucieka w najmniej oczekiwanym momencie. Jak na YZ wsiadlem to to niebo a ziemia :) . Tam mam opony marki Kings Tire, ktore moge serdecznie polecic. Cena rowniez przystepna!http://allegro.pl/item191819637_nowa_opona...100_100_18.htmlpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ciekawa oponka. Właśnie zamierzam poeksperymentować z tyłami. Ostatnio Bary mówił, że całkiem nieźle wypadają Maxxisy, mają nawet homologację chyba. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 odnisnie mitasow, to ja zalzozylem 3 tyg temu nowe gumy:C13 90/90/21 na przod i C02 130/80/17 na tyl. po tych paru tyg powiem tyle: przod jest do dupy.. w takim niewymagajacym sprzecie jak KLR 250 na przodzie juz mi sie obrywaja kostki, lamia sie w polowie i odpadaja.tyl jest dobry do ok 50%, bo kostka jest w ksztalcie trapezu, im bardziej sie sciera, tym jest szeersza. ogolnie rzecz biorac, polecam mitasa na tyl, na przod juz wiecej tego gowna nie zaloze, w planach jest pirelli scorpion. Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekmx_125 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja obecnie śmigam na C10....jak narazie nic sie nie dzieje ale slyszałem że potrafią się strasznie szybko kończyć...musisz poprostu poczytać który model jest di jakiego terenu i dopasowac :lalag: :biggrin: :) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ogolnie modele C sa (w duzym uproszczeniu) na miekki i sredni teren.seria E jest na twardy, skalisty teren i asfalt.EF to opony FIMowskie Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 a mieliście na przodzie ef-06 ? dla mnie rewelacja, problemu z uślizgiem przodu nie miałem (c-12 na przodzie to porażka) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 mja jeżdrze tylko na miTASACH dlatego że są dość twarde dobrze trzymają sie gleby, mam chyba c10 i oczywiście są tanie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustafa Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Co do firmy Mitas jestem nastawiony z dużym dystansem, co prawda nie mam ich opon typowo na cross, tylko enduro (model E-08) i to jest totalny szmelc. Po jakichś 2-2,5 tysiącach km kostka zaczęła się rwać, pękać i dodatkowo zużywa się w zastraszającym tempie. Dodatkowo ma zerową sprawność w terenie. Jak dla mnie nadaje się tylko do jazdy po asfalcie. Jedyna zaleta tych opon to cena.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ogolnie modele C sa (w duzym uproszczeniu) na miekki i sredni teren.seria E jest na twardy, skalisty teren i asfalt.EF to opony FIMowskie Nie prawda: Modele C to crossowe gumy na wszystkie twardości terenu w zależności od modelu. E to gumy enduro czyli do jazdy szosa/teren ale tylko E-09 tak naprawdę jakoś daje radę w terenie. EF - faktycznie fimowskie. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi