RudyXJ Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 :lalag: :icon_mrgreen: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Dżizas! Kozacki wygląd! Nieźle się przyłożyłeś. To światło też bym inne wybrał (chyba, że faktycznie nie ma wyboru to co innego). Z tym chromem to nie przesadzaj, żeby nie zepsuć tego oldschoolowego wyglądu. Ja bym buchnął jakieś listwy na dolne krawędzie i by mi wystarczyło. Nie lubie zbyt dużo bajerów przy moto.Robota świetna. Congratz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xedos1 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Bardzo mi się podoba, solidna robota :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Rejestrować nie trzeba ,przegląd też odpada. Muszę tylko dorobić tablicę taką jak mam na moto bo tej na motorze prawie nie widać, a nie chcę by niebiescy się czepiali! ;) Sama koncepcja takiej przyczepki nie jest nowa. Takie zestawy robila jawa. Nie baw sie w dorabianie tablicy rejestracyjnej bo tym bardziej niebiescy moga sie przyczepic o podrobienie dokumentu (a takim dokumentem jest tablica) W takich przyczepkach w przepisach zadna rejestracja nie jest wymagana i miski maga doslownie Ci naskoczyc, nie ma tez obowiazku dublowania numerow motocykla na przyczepce. Jak juz to proponuje inne rozwiazanie: tablice z motocykla przybuduj wyzej aby wystawala nad obrys przyczepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) co do prędkości to ona powinna być ustalona na oponie, ja przy Pavie mam ze do 70km/h ale teraz w produkcji sa oponki do 100km/hskąd wziąłeś takie ładne łaczenie kabli po repliko do czeskich przyczepek sa drogie to dobrze wygląda Edytowane 15 Marca 2007 przez aker6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 te szybko zlaczki do kabli to rozwiazanie wojskowe. szukaj na allegro Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 przepraszam ale tą pryczepkę wykonano od podstaw czy tylko wyremontowano?? przepraszam ale tą pryczepkę wykonano od podstaw czy tylko wyremontowano?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 nieee no przekozacki! mógłbyś załączyć jakiś schemacik? bo chyba się nie obrazisz, gdy ktoś zrobi podobną sobie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Bardzo ładna robota.Pomyśl jeszcze o tłumiku drgań na przegubie. To daje bardzo dużo i znakomicie stabilizuje jazdę z przyczepą. W przypadku większych przyczep widziałem tłumiki wykonane z elastycznego materiału przypominającego twardą gumę i tłumiki z elementami ciernymi. Chodzi o usztywnienie przegubu, ale nie do końca (aby mógł pracować jako przegub). Bardzo sobie chwalilem jazdę z przyczepą samochodową z wypożyczalni wyposażoną właśnie w taki tłumik. Zupełnie inna bajka przy większych prędkościach, a gdy jechałem bez ładunku to w ogóle nie do porównania lepiej z tłumikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Co do złączek to nie są wojskowe :bigrazz: tylko typowe 5 pin jak się montuje w CB radiach mikrofon - radio,popatrz w sklepach elektronicznych odpadnie przesyłka.Przykład z allegro: http://www.allegro.pl/item178013161_wtyk_m...5_pin_nowy.htmlhttp://www.allegro.pl/item178319498_gniazd..._na_kabel_.html Gniazda na pięć pinów na allegro nie znalazłem to dałem jako przykład czego szukać. Przyczepka jest orginalna przyczepką z fabryki w Niewiadowie z lat 70-siątych ja ją tylko odrestaurowałem. Myślę ,że nie było by problemu zrobić coś podobnego,parę rurek giętarka,trochę żywicy, i zdolności do obróbki w drzewie aby zrobić kopyto do produkcji nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 naprawde zacna robota - gratuluje - wyglad super - ale jest pytanko - czy zawieszenie w przyczepce jest sztywne czy ma jakis element resorujacy???????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 tak, przyczeka ma bardzo dziwny element resorujacy, mianowicie, sa to dwa kontowniki skrecone ze soba w srodku ksztaltownik o przekroju kwadrata, tak ze rogami wskazuje na plaskie czesci kontownika, czyli miedzy sciankami profilu a laczeniami kontownikow i katem kontownika powstaje trojkatna przestrzen, w ktora wsadzone sa gumowe walce :icon_rolleyes: mam nadzieje ze ktos zakuma co napisalem :icon_exclaim: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 tak, przyczeka ma bardzo dziwny element resorujacy, mianowicie, sa to dwa kontowniki skrecone ze soba w srodku ksztaltownik o przekroju kwadrata, tak ze rogami wskazuje na plaskie czesci kontownika, czyli miedzy sciankami profilu a laczeniami kontownikow i katem kontownika powstaje trojkatna przestrzen, w ktora wsadzone sa gumowe walce :icon_mrgreen: mam nadzieje ze ktos zakuma co napisalem :icon_razz: hihihi skumalem dopiero jak sobie to rysowalem - hihi ale naprawde dziwny element resorujacy - ciekawy na ile trwaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 resorowanie jak osie w przyczepach samochodowych , na wałkach gumowych , przy takich obciążeniach - niezniszczalne , chyba że za starości sie guma rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAGIELSKI Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ja resorowanie do swojej przyczepki robie wykozystujac tylny amortyzator z roweru gorskiego a sama obudowe przyczepki tworzy karoseria (tylna czesc) ze skutera OSA 175 jest ładna opływowa wiec dobrze wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi