konrad1f Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Harleya ( nooo ... tu może być trudniej )nie ma problemu :bigrazz: Kedzior - chcesz kokretnie urala rangera czy po prostu ruska z wozemja proponowalbym Ci kupienie używanej maszyny ze wschodu (nawet w opłakanym stanie) i wyremontowanie tego wg. technologii na poziomie dzisiejszych czasówjeśli kupisz nowego uralca to tak bedziesz go musiał robić a jak zrobisz starego to bedziesz miał jakieś 20tyś. zł w kieszeniproponuje m72 jeśli możesz szastać taką kasą a wyjdzie Cię (nawet jeśli zlecisz jakiejś firmie renowacje) nie wiecej niż 15tyś. zł, a będziesz miał piekny klasyczny motocykl a zresztą, jeśli prawda jest to co masz wpisane w profilu to wątpie żeby mama dała Ci 35tyś zł na taką fanaberię Edytowane 21 Lutego 2007 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Co do chinskich "oryginalow" widzialem z jakiego materialu zrobione sa chinskie zawory- no... z gwozdzia- doslownie.Lozyska chinskie wytrzymuja od 200- do 1500 km, a korbowody to chyba z plasteliny- calosc zenada- trzeba wymienic w takim sprzecie wszystko i bedzie jezdzil - tylko po cholere???Juz ruskie dniepry na rynek wewnetrzny sa lepsze bo wytrzymaja tak do 5000 km.Pozdr. Janek-Klekotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 nie ma problemu :biggrin: Kedzior - chcesz kokretnie urala rangera czy po prostu ruska z wozemja proponowalbym Ci kupienie używanej maszyny ze wschodu (nawet w opłakanym stanie) i wyremontowanie tego wg. technologii na poziomie dzisiejszych czasówjeśli kupisz nowego uralca to tak bedziesz go musiał robić a jak zrobisz starego to bedziesz miał jakieś 20tyś. zł w kieszeniproponuje m72 jeśli możesz szastać taką kasą a wyjdzie Cię (nawet jeśli zlecisz jakiejś firmie renowacje) nie wiecej niż 15tyś. zł, a będziesz miał piekny klasyczny motocykl a zresztą, jeśli prawda jest to co masz wpisane w profilu to wątpie żeby mama dała Ci 35tyś zł na taką fanaberię Korzystam tylko z konta syna, zona faktycznie nie za bardzo się zgadza ale chyba wszystkie tak mają. Interesuje mnie ten konkretny model, Ural RANGER lub GEAR UP. Nie chce motocykla klasycznego zrobionego na połysk. Myslałem kiedyś o MW ale obecne ceny MW + wiadomo koszty remontów i rejestracji odwiodły mnie od tego pomysłu, pozatym ural jest napewno wykonany nieco nowszą technologią za czym idzie mniejszcze spalanie chociażby. Nie wiem jak z awaryjnoscia ale mysle ze jak nowy pojazd to troszkę mi posłuzy jesli odpowiednio bede go ekspluatował. Najbardziej denerwuje mnie tylko brak wiekszej wiedzy na temat tego pojazdu a co gorsze w białym stoku też duzo nie wiedza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Korzystam tylko z konta syna, zona faktycznie nie za bardzo się zgadza ale chyba wszystkie tak mają. Interesuje mnie ten konkretny model, Ural RANGER lub GEAR UP. Nie chce motocykla klasycznego zrobionego na połysk. Myslałem kiedyś o MW ale obecne ceny MW + wiadomo koszty remontów i rejestracji odwiodły mnie od tego pomysłu, pozatym ural jest napewno wykonany nieco nowszą technologią za czym idzie mniejszcze spalanie chociażby. Nie wiem jak z awaryjnoscia ale mysle ze jak nowy pojazd to troszkę mi posłuzy jesli odpowiednio bede go ekspluatował. Najbardziej denerwuje mnie tylko brak wiekszej wiedzy na temat tego pojazdu a co gorsze w białym stoku też duzo nie wiedza... :biggrin: ale jaja :biggrin: ok-jak bym był Twoją żoną to bym Cię pochlastał jeszcze w dniu zakupu takiego nowego uralca :biggrin: jeśli chcesz koniecznie z napędem na wózek to kup faktycznie mw750/650/mt12/ i jeśli nie masz możliwości lub wiedzy to daj to do zrobienia -zamkniesz się w 10tyś a sprzęta będziesz miał pewnego (pewniejszego niż nówka od ruskich)dawno nie widziałem żeby Michał się na forum udzielał ale w dalszym ciągu sprowadza i chyba także odpieprza sprzęty na igiełkęw razie czego bedziesz mógł zgłosić reklamację bo jak np w Polsce te urale sprzedaje tylko wspomniana firma to zapomnij o serwisie gwarancyjnym Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Może faktyczne lepiej kupić MT12, MW 650 - i wstawić do niej np. "Bawarski Piec" zamiast remontowac ruski;I tak wyjdzie taniej niz nowy Ural; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Posluchaj kolegow bo dobrze radza, kup MW daj fachowcom do remontu taniej cie to wyjdzie i na pewno po takim remoncie sprzet bedzie mniej awaryjny niz nowy ural z fabryki, ktory pewnie po opuszczeniu bram bedzie wymagal kolejnego remontu, ale decyzja nalezy do ciebie... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Może faktyczne lepiej kupić MT12, MW 650 - i wstawić do niej np. "Bawarski Piec" zamiast remontowac ruski;I tak wyjdzie taniej niz nowy Ural; Bawarski piec zmiele skrzynię i dyfer na proszek. Różnica mocy na korzyść BeeMki i gówniana wytrzymałość ruskiego dyfra tworzy niekompatybilną mieszankę :P .Mam MW i planowałem taką operację, a fachowiec mnie toto odradził używając powyższych argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Można pójśc na całość i wstawić w ramę ruska silnik, skrzynię i dyfer od BMW. Za 30 tys zł spokojnie się uda i jeszcze "trochę" powinno zostać :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Bawarski piec zmiele skrzynię i dyfer na proszek. Różnica mocy na korzyść BeeMki i gówniana wytrzymałość ruskiego dyfra tworzy niekompatybilną mieszankę :icon_rolleyes: . Wstawia sie silnik od R65, o mocy porownywalnej z Uralem, ale lepiej zrobiony i wszystko dziala.Kolega Kedzior to niepoprawny optymista, ktory nie moze pojac ze czym nowszy ruski sprzet tym jakosciowo gorszy, a nie odwrotnie :PKazdy ze sprzedawanych w US czy w Kanadzie przechodzi gruntowny przeglad polaczony z wymiana wielu czesci na tutejsze, bo inaczej ilosc i koszt napraw gwarancyjnych zbankrutowaly by sprzedajacego. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Więc ja cały czas pisze o TYM Uralu w lepszej wersji... Są takie na rynek wewnętrzny które kosztują ponad 10tyś. mniej,,, Niestety nie znam rosyjskiego, moz ktoś napisze jakiś e-mail do IMZ-u... BO dowiadywałem się jush u tego deelera i u "handlarzy" na motobazarach. Są 2 Urale różnią się od siebie paroma rzeczami, wiem narazie tylko o hamulcu tarczowym breemo(nie wiem jak się pisze) / no i zwykłym bembnowym. jest podobno wiecej rożnic ale nikt mi nie potrafiłtego wyjaśnić, napewną są 2 rodzaje tych sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ty chyba sobie z nas jaja robisz.Masz żonę i szesnastoletniego syna, a robisz błędy ortograficzne i interpunkcyjne, o stylu nie wspominając. Chcesz wydać masę kasy na chińskie g*wno, a potem piszesz o kupnie ew. Urala Rangera... Ponadto, rosyjski język musiałeś mieć w szkole, więc napisanie maila ze słownikiem w garście nie powinno być problematyczne. Podpucha, ewidentnie. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Tomek ojciec i syn uzywaja tego samego konta, wiec pewnie ta ilosc bledow sluzy do rozrozniania, ktory z nich pisal dany post... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 hm ciekawe z forum motocyklowego zrobilo sie forum polonistyczne zaniedlugo jakies dyktando bedziemy pisac :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Brak poszanowania jezyka ojczystego jest pewna forma braku szacunku... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ty chyba sobie z nas jaja robisz.Masz żonę i szesnastoletniego syna, a robisz błędy ortograficzne i interpunkcyjne, o stylu nie wspominając. Chcesz wydać masę kasy na chińskie g*wno, a potem piszesz o kupnie ew. Urala Rangera... Ponadto, rosyjski język musiałeś mieć w szkole, więc napisanie maila ze słownikiem w garście nie powinno być problematyczne. Podpucha, ewidentnie. Chyba nie dokąłdnie śledziłeś temat, bo ja nic nie wspominałem o kupnie Xiangjiang XJ-750, tylk ocały czas o Uralu, Błędy rzecz ludzka... A z rosyjskim to jakoś nie bardzo stoje, Miałem go w L.O. ale szczegulnej wagi nie przywiązywałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi