Filavandrel Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam. Pewnie takich tematów i postów jest co nie miara, ale widzę, że forum jest bardzo rozrośnięte i na pewno znajdzie się ktoś kto mi doradzi. Otóż fascynują mnie motocykle. Wiele czytałem na temat wyboru pierwszego modelu. Lecz nie wiem co traktować serio, a co jako przewrażliwienie. Chciałbym zakupić swojego pierwsze choppera, ale nie wiem co wybrać. Miałbym do wydania około 10000 zł. Zainteresował mnie model Virago 535. Lecz chciałbym poznać waszą opinię na temat tego co powinieniem wybrać na sam początek. Motocykl używałbym do codziennego jeżdżenia na krótszym dystansie, a co jakiś czas na dłuższe wypady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Virówka jest super na początek, niektórzy traktują go jak motocykl docelowy. Maszyna wygodna, wybacza błędy, prosta w obsłudze itp. Jest jedno ale jak masz więcej niż 175 cm wzrostu to pomyśl o czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam. Pewnie takich tematów i postów jest co nie miara, ale widzę, że forum jest bardzo rozrośnięte i na pewno znajdzie się ktoś kto mi doradzi. Otóż fascynują mnie motocykle. Wiele czytałem na temat wyboru pierwszego modelu. Lecz nie wiem co traktować serio, a co jako przewrażliwienie. Chciałbym zakupić swojego pierwsze choppera, ale nie wiem co wybrać. Miałbym do wydania około 10000 zł. Zainteresował mnie model Virago 535. Lecz chciałbym poznać waszą opinię na temat tego co powinieniem wybrać na sam początek. Motocykl używałbym do codziennego jeżdżenia na krótszym dystansie, a co jakiś czas na dłuższe wypady. jezeli nie przekraczasz 175 cm w kapeluszu to bedzie dobry. Tak na serio to moto bardziej dla kobiety. Sam sie na poczatku kariery 2 OO do niego przymierzalemi pamietam te rozesmiane geby jak pytalem o ten model. Drad Star 650 bylby chyba najleprzym rozwiazaniem, ewentualnie cos z rodziny Shadow o malej lub podobnej pojemnosci. pozdrawiam :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) WitajWażne, że wiesz do czego chcesz go używać. Zwykle jest tak, że każdy swój motorek chwali i będą różne propozycje. Jest parę modeli coby się do tego nadawały-virago 535, drag star 650, honda shadow 500 - 750.Co do virażki - jest tu sporo info o nim, można pokręcić się po tematach jej dotyczących.Wg mnie jest OK jak na pierwsze moto - pojeździsz, sprawdzisz, zawsze później można nabyć coś innego jak bedzie za mała.Pozdr Edytowane 16 Lutego 2007 przez Globi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 pierwszy motocykl musi być lekki tak do 200 kg ,by się łatwo prowadził , i nie utrudniał manewrów na parkingubo wtedy najczęscie zalicza sie pierwszą glebę, i nie za mocny , bo wtedy zbyt duże odkręcenie manetki na śliskim nie spowoduje utraty przyczepności tylniej opony 535 się nadaje , najczęsciej jest to właśnie pierwszy motocykl na 1-2 sezony , a potem sam stwierdzisz czy aby napewno chcesz choppery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja bym Ci doradzil wlasnie virago 535 - motocykl jest ok. Ma i moc i jest poreczny. Dla nowicjusza jak w sam raz. A i znam ludzi, ktorzy latami smigaja virazka i spoko. Reasumujac, motocykl wart przyjrzenia sie mu. Za ta kwote zanabedziesz fajnie ubrana, nie zajechana 535-tke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filavandrel Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 mam 180,5 cm wzrostu :] a używałbym go do codziennego jeżdżenia na wykłady (o ile się dostanę) no i na większe wypady powiedzmy w weekend. ( jakieś 500 km na weekend) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 dostanę pewnie za to chłosty w kletnie, ale pomyśl o shadow, albo vulkanie, albo o virago 1100. 535 jest świetnym motocyklem, ale wszyscy wiemy, że i tak jest to motocykl do zmiany.. a za 10k to nie napiszę, bo co można ze stanów ściągnąć :icon_twisted: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 dostanę pewnie za to chłosty w kletnie, ale pomyśl o shadow, albo vulkanie, albo o virago 1100. 535 jest świetnym motocyklem, ale wszyscy wiemy, że i tak jest to motocykl do zmiany.. a za 10k to nie napiszę, bo co można ze stanów ściągnąć :icon_twisted: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcysiek Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 dostanę pewnie za to chłosty w kletnie, ale pomyśl o shadow, albo vulkanie, albo o virago 1100. 535 jest świetnym motocyklem, ale wszyscy wiemy, że i tak jest to motocykl do zmiany.. a za 10k to nie napiszę, bo co można ze stanów ściągnąć :icon_twisted: pozdrawiamOj dostaniesz baty...a Virówka to piękna maszynka i żadna opinia tego nie zmieni....ONA si sama broni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preedom Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Za 10k kupilbym na twoim miejscu SZADOŁKE vt600, idealny sprzet do rozpoczecia przygody z motocyklami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 ja sie przesiadlam w EN 450 na Virago 1100 i uważam że Virago 1100 nie nadaje sie na początek jako pierwsze moto, bo jest za cięzka , jako drugie po 2 sezonach tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 ja zdecydowanie proponuję VT 600. Dużo ładniejsza linia choppera, tył a'la softail, większa gabarytowo. Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 ja zdecydowanie proponuję VT 600. Dużo ładniejsza linia choppera, tył a'la softail, większa gabarytowo.Choć zaczynałem od Virago, to jedyni z tego wzgledu, że nie było mnie stac na Shadow. Też polecałbym ten właśnie motocykl, choć Virgo może i nic nie brakuje. Jednak Shadow ma ładniejszą linię i rzeczywiście jest większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) shadow 600 lub virago 535 wirago jest tyci lzejsza - i latwiejsza w manewrowaniu przy niklych predkosciach.shdow (no co tu duzo mowic) jest ladniejsza - i przy twoim wzroscie - powinienes dac sobie rade bez problemu z utrzymaniem jej gdy zajdzie potrzeba. pozdro all Edytowane 17 Lutego 2007 przez Heffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi