kiki Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Sprawa wygląda tak - grzebałem cos przy moto i zapomniałem wylaczyc zaplon :wink: - moto tak stalo całą noc :). Po tym jak rano wszedlem do garazu i zobaczyłem, że kontrolki sie palą to aż zamarłem. Wiem, że przez to mógł paść moduł albo cos jeszcze (tylko co??). Iskra jest bo sprawadzałem- co mogło paść przez mój błąd??Dzieki z góry za odp. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 a probowales go odpalic? Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 no jeszcze nie- bo zimno jak cholera i moto w ogóle jest po czesci rozebrane do zimowego serwisu. Zakreciłem tylko ze 3 razy rozrusznikiem zeby sprawdzic czy daje iskre- iskra jest. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Spokojnie , nic się nie stało.Jak sam zauważyłeś kontrolki nadal się paliły , więc nawet niezdążył rozładować się akumulator.Nie było więc żadnego obciążenia , większość elementów elektroniki była poprostu w stanie "czuwania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ja kiedys Dt zostawilem na tydzien z wlaczonym zaplonem bo wbilem bieg i zgasly kontrolki i jakos mi umknelo ze jest wlaczony zaplon, "sutek" z tego taki ze aku padlo :crossy:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 no jeszcze nie- bo zimno jak cholera i moto w ogóle jest po czesci rozebrane do zimowego serwisu. Zakreciłem tylko ze 3 razy rozrusznikiem zeby sprawdzic czy daje iskre- iskra jest. nie powinno sie nic stac, co najwyzej aku padnie Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) podładuj aku i powinno być git, inaczej może ciezko mu byc krecic rozrusznikiem Edytowane 12 Lutego 2007 przez aker6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Mogła cewka się spalic.Ja tak kiedyś w MZ-tce zostawiłem.Cewka się nagrzała strasznie i padła.Ale może w nowoczesniejszych motocyklach takie rzeczy się nie dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) a ja mam takie pytanie nie wiem czy mam akumulato czy nie :buttrock: ale chyba nie motrek z silnikiem am6 i zostawilem go na tydzien z pzrekrecona stacyjka czyli chyba zaplon wlanczony.... ???? Teraz nie chce odpalic.... Czy cos moglo sie zepsuc?? bo ma jeszce 2 wersje z zatarym cylindrem... Edytowane 12 Lutego 2007 przez czaju3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 a ja mam takie pytanie nie wiem czy mam akumulato czy nie :buttrock: ale chyba nie motrek z silnikiem am6 i zostawilem go na tydzien z pzrekrecona stacyjka czyli chyba zaplon wlanczony.... ???? Teraz nie chce odpalic.... Czy cos moglo sie zepsuc?? bo ma jeszce 2 wersje z zatarym cylindrem... :buttrock: Jak to nie wiesz czy masz aku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 no nie wiem.... nigdy nie potzrebowalem wiedziec... Ale chyba nie mam bo moto odpala sie z kopniaka a światla wlanczaja sie dopiero po wlaczeniu silnika... no nie wiem?? a jak jest to gdzie powinien byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 no nie wiem.... nigdy nie potzrebowalem wiedziec... Ale chyba nie mam bo moto odpala sie z kopniaka a światla wlanczaja sie dopiero po wlaczeniu silnika... no nie wiem?? a jak jest to gdzie powinien byc? Nie masz żadnych kontrolek przy tym sprzęcie? Nie zaświecały się jak przekręcałeś zapłon?Nie wiem co to za maszyna ale być może masz tak jak w komarze, że nie jest potrzebny akumulator i wtedy nawet jak zostawisz na włączonym zapłonie nic się nie dzieje.Druga wersja to masz akumulator i zostawiając sprzęt na właczonym zapłonie rozładowałeś go doszczętnie i nie zapali. Mogła też paść cewka.Trzecia wersja, jak kopnik działa to napewno moto nie jest zatarte. Akumulator jeśli masz to powinien być pod siedzeniem. Najlepiej to wykręć świecem wetknij ją spowrotem do przewodu, oprzyj świece o metalową część silnika, tak żebyś widział elektrody, włącz zapłon i użyj kopnika kilka razy obserwując, czy na świecy jest iskra. No i nie trzymaj świecy w palcach jak będziesz kopał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Czaju3, rece mi opadaja - masz jakis tam sprzecik i nie wiesz, czy masz chociazby aku. To jest ŻENUJĄCE : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterro Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Czaju3, rece mi opadaja - masz jakis tam sprzecik i nie wiesz, czy masz chociazby aku. To jest ŻENUJĄCE : /Zgadzam sie z kolega :) A ta POLSZCZYZNA :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Czaju3, rece mi opadaja - masz jakis tam sprzecik i nie wiesz, czy masz chociazby aku. To jest ŻENUJĄCE : / sprzet mam od niedawna, pozatym nie trzymam go w domu tylko jakies 60km dalej w drugim mieszkaniu. Jezdze tam srednio raz na 2 tygodnie i motorkkowi moge poswiecic tylko kilka godzin. To co sie psulo i musialem naprawic poznalem dogłebie a z akumulatorem nie mialem doczynienia wiec sie nim nie interesowalem.... Co tu jest zenujące??? Edytowane 14 Lutego 2007 przez czaju3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi