spman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jak jest zdławiona CBR F3 w niemczech do mocy 98KM?? Wiem ze nie odczuje żadnej różnicy po odblokowaniu bo kwestia kilku koni w 10 letnim silniku to jest sprawa zużycia, ale chciałbym poznac metode oddławienia CBR do pełnej mocy. W jakich przedziałach cenowych oscyluje koszt oddławienia?Pozdro :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mogą być wstawki w gaźnikach, albo jest dławiona na module zapłonowym, czasami też na wydechu. Co do CBR 600 nie miałem jeszcze kontaktu z oddławianiem ale sprawdź te punkty i może akurat.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 a skąd wiesz że Twoja jest zblokowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spman Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 W dowodzie mam 72KW i pojazd jest z niemcowni, a tam 90% motocykli o poj 600 ma 98KM.Chyba sa jakieś przepisy czy znizki zalezne od mocy, nie wiem dokladnie. Ja nie chce jej oddławiac, bo nie bede pol motocykla rozbieral dla 7KM. Nie jeżdze po torze, ani nie mam takich umiejetnosci zeby nawet te 98KM wykorzystac. Pytalem czysto teoretycznie czy moze ktos wie cos na ten temat lub oddławiał F3.Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 teraz sprawdziłem i też mam 72 kW (fabrycznie jest 74), i stąd moje pytanie: JAK ODBLOKOWAĆ CBR 600 ?? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 nie wiem jak konkretnie twoja Cebra może byc dławiona,ale z własnego doświadczenia mogę ci podpowiedzieć ogólnie (teoretyzując) jakie patenty mogą być stosowane:-przewężenia na króćcach ssących-dysze paliwowe podwymiarowe-iglice innego kształtu-sprężyny nadprzeponowe innej twardości-jeden ciekawy patent z modułem zapłonowym polegający na wyprowadzeniu z modułu danego kabla i podłączenie go do minusowej klemy akumulatora -możliwe przewężenia między kolektorami a głowicą Jak chcesz wiedzieć dokładnie to najlepiej poszukać na jakim niemieckim forum, powinni mieć dokładną dokumentację rocznikowo-numerową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawon Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Większość f2 na allegro ma 72kw.Moja też ma 72kw czyli 98km ,nie sadze żeby te 2 km robiły wielką różnice. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 72 kW mogą być tylko na papierze, w celach ubezpieczeniowych na Niemcy. Ja też tak mam wpisane, a sprzęt ma pełną moc. Więc nie panikować, tylko sprawdzić gdzieś Vmax i potwierdzić :) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Wiedziałem :-/ moja tez jest "dławiona" :) 72kW eh... trudno. Nie będzie łatwo ale jakoś będe musiał z tym żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 licznikowe 240 na F2 to chyba dobrze. Jak wy macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 mi licznikowo nie udalo sie wyjsc poza 220. raz ze mam profil z przodu wiekszy dwa ze nie kreci sie do konca max ~ 12tys i tylko na niskich biegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Moja F3 z 96r tez ma wbite 72kW. Natomiast predkosc max jaka udalo mi sie osiagnac to 260km/h (licznikowe) - A4 Gliwice-Katowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 co za nieszczęście aż 7 KM uciekło i co teraz . A jak sprawdzić jak mój licznik pokazuje tylko do 180 i nic dalej :biggrin: :cool: Mati jak możesz tak mówić przecież jazda tak ograniczonym moto to zadna przyjemność :crossy: :lalag: :D strasznie mi wstyd jeździć takim słabym motocyklem :) :notworthy: teraz dresy się ze mnie śmieja że mam taki słaby a jego motór ma więcej :crossy: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 co za nieszczęście aż 7 KM uciekło i co teraz . A jak sprawdzić jak mój licznik pokazuje tylko do 180 i nic dalej :biggrin: :crossy: Mati jak możesz tak mówić przecież jazda tak ograniczonym moto to zadna przyjemność :biggrin: :biggrin: :biggrin: strasznie mi wstyd jeździć takim słabym motocyklem :banghead: :wink: teraz dresy się ze mnie śmieja że mam taki słaby a jego motór ma więcej :notworthy: :icon_biggrin:Qrde jak ja bym tyle koni stracił to bym się załamał :biggrin: (wszystkich mam z 10 niecałe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi