Dargo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Łza sie w oku kręci.A uciekający Fiat to oryginalny 125.Fiat 124 miał chyba pojedyńcze reflektory z przodu.Pierwsze modele licencyjne F 125 P miały jeszcze dźwignie zmiany biegów przy kierownicy.Klasyka pościgu miejskiego Rzeczywiście - wygląda na to że to Lada 2103 (ma podwójne lampy) deska rozdzielcza na pewno nie jest z Fiata 125P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czolem! a jednak fiat 124 (special)-na jednym ujęciu wyraźnie widać to na emblemiacie przy tylnej prawej lampie125 był dłuższy, miał inne lampy tył i kwadratowe lampy przód Czasem odnosze wrazenie, ze nikt nie czyta tego co sie w watku pisze. Przegladacie pierwszy post i rura odpisywac co slina na klawe przyniesie :wink:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Rzeczywiście - wygląda na to że to Lada 2103 (ma podwójne lampy) deska rozdzielcza na pewno nie jest z Fiata 125P. Gościu - czytaj trochę to co napisali inni - troszke bardziej orientujący sie w temacie;To, że auto ma podwójne lampy - i nie jest "Polskim Fiatem" nie oznacza od razu, że to Łada;Deska rozdzielcza to oryginalny fiatowski produkt - skopiowany później przez Rosjan i zastosowana we własnych konstrukcjach. To normalne, że deska nie przypomina tej stosowanej w 125p - bo to inne auto; Ps;Faktycznie, gdyby do tej sceny wykorzystać włoskiego Fiata 125, to ścigający go pojazd nie miałby najmniejszych szans. Wbrew pozorom nie trzebaby było też używać do tej sceny 10 Fiatów i 15 silników - bo włoski "protoplasta naszego Kanta" miał naprawdę fajne podzespoły - a silnik wcale nie przypomina tego, który wstawiany był w FSO; Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vfts Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Faktycznie, gdyby do tej sceny wykorzystać włoskiego Fiata 125, to ścigający go pojazd nie miałby najmniejszych szans. Wbrew pozorom nie trzebaby było też używać do tej sceny 10 Fiatów i 15 silników Hmm a co to za samochód jest, który ściga tego Speciala, że nie miałby szans z oryginalnym 125?? Dobra poszukałem i znalazłem, goniący samochód to Opel Rekord A, były w nim silniki 1.5, 1.7 i 2.6(100KM) więc z tym ostatnim silnikiem niby czemu nie miałby szans ze 125?? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez vfts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Heh - z tym ostatnim silnikiem jak najbardziej :crossy: Nie wiemy niestety jaki silnik jest pierwszym lub drugim aucie, więc możemy jedynie przypuszczać;;;Ale i tak fajnie ucieka ten 124S :wink: Ps;"Kanciak" RULEZ :wink: :buttrock: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) hmmm kabina pasażerska i drzwi w 125 i 124 był prawie takie same ale fiat 124 nie posiadał wywietrzników w tylnych słupkach a ten ma .........w roku 1970 włoski fiat tak jak polski został „okrojony” znikło wiele ozdobnych listew ( bagażnik) tylne światła były już jak w naszym MR(75r), nowe zderzaki bez kłów był tylko gumowe pasy , nowa przednia atrapę (nie chromowana) następna sprawa że włoski fiat powinien mieć wlew po prawe a nie ma ani po te ani po tej może na rzecz filmu coś z tym zrobiono bo włoski fiat zbiornik paliwa ma właśnie w prawym błotniku....deska rozdzielcza jest identyczna jak w 125.......nie jestem pewien czy to 124.....................co do tego ze nasz był o tyle gorszy to nie przesadzajmy polski fiat miał stary silnik( włosi nam nie sprzedali licencji na ich nowe jednostki dohc a po za tym polska i tak nie była w stanie ich produkować ( technologia)) nasz fiat za to miał osłonę miski olejowej i zbiornik umieszczony centralnie ( polepszyło wyważenie samochody) jak i osłony tylnich tarcz ..........polski fiat po za silnikiem w roku 75 nie odbiegali niczym włoskiemu ............................................he moje marzeni duży fiat żółty z włoskim silnikiem 2.0 dohc i 120 km :icon_mrgreen: :biggrin: Edytowane 4 Stycznia 2007 przez loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 to może tak dla checy pociągnę temat dalej ;) Dobra poszukałem i znalazłem, goniący samochód to Opel Rekord A, były w nim silniki 1.5, 1.7 i 2.6(100KM) więc z tym ostatnim silnikiem niby czemu nie miałby szans ze 125??a bo cięższy, większy, gorszy zawias i kierowca pi*da :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 to może tak dla checy pociągnę temat dalej :icon_mrgreen: a bo cięższy, większy, gorszy zawias i kierowca pi*da :bigrazz: Ano z tym kierowca to dobre :buttrock: :banghead: :bigrazz: Chociaż może coś w tym jest - bo i nawet maluchem uciekniesz przed Ferrari - o ile kierowca ferrari będzie pi**a :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ano z tym kierowca to dobre :banghead: :bigrazz: ;) Chociaż może coś w tym jest - bo i nawet maluchem uciekniesz przed Ferrari - o ile kierowca ferrari będzie pi**a :bigrazz: Heh dobrze ze nie był ten filnik za długi bo widać było ze wiecej to chyba ten niby fiacik pewno nie dałby rady. :) muszą zacząc znów je produkować z takimi silnikami no moze ciut mocniejszymi.HEHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Fajny ten pościg. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dargo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Gościu - czytaj trochę to co napisali inni - troszke bardziej orientujący sie w temacie;To, że auto ma podwójne lampy - i nie jest "Polskim Fiatem" nie oznacza od razu, że to Łada;Deska rozdzielcza to oryginalny fiatowski produkt - skopiowany później przez Rosjan i zastosowana we własnych konstrukcjach. To normalne, że deska nie przypomina tej stosowanej w 125p - bo to inne auto; Mam wrażenie że opieprzył mnie "autorytet" - :D - qrcze na tym filmiku nie mogę się w żaden sposób dopatrzyć znaczku 124 Special - albo ślepy jestem albo mało uważnie oglądam film (w której minucie filmu można to zauważyć ? - obejrzałem jeszcze raz to było w 3`40`` filmu - już nie mam wątpliwości to fiat 124 specjal :clap: Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Dargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zajebisty wyścig. To był jak nic Fiat 124 Special, co można zauważyć pod prawym tylnym światłem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Mi się podobają wskazania na desce rozdzielczej. (2.24) :( Wygląda to tak jakby furma miała 500 KM. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Occult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Pościg pierwsza klasa. Jest to fragment z filmu le casse czy jakoś tak, czyli ,,gorączka" o ile dobrze pamiętam. Szukałem swego czasu całego filmu ale nie znalazłem. Ma ktoś może namiary na ten film? :bigrazz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kolejny pościg w starym stylu http://www.autokrata.pl/ogien/979/najlepsz..._wszech_czasow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi