Skocz do zawartości

Skrzynia do dniepra za taką kase??

Puzel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro temat oscyluje koło handlu to poszukuję ładnej ramki lampy do Emy, która zdatna jest do chromowania, czyli nie pognieciona, nie poszczerbiona. Nawiasem mówiąc nie jestem rodziną do Pana Zbyszka (z pełnym szacunkiem dla tej osoby) zatem proszę o wyrozumiałość :buttrock:

Pięknie - dział handelek?

Jeśli chodzi o stacyjkę to jest to model na okrągły kluczyk i rzeczywiście rarytas i stąd cena .Uszkodzenia stacyjek często są pochodzenia mechanicznego i dla tego taki opis .Cena tu akurat według mnie nie przesadzona .

granat -nie będę nikogo przekonywał na czym polegają różnice (często bardzo niewielkie) między modelami ruskich bokserów . Jest grupa znających temat , łowiąca orginały i nie zależy im na tym żeby tą wiedzę rozpowszechniać na siłę . Podam znany już przykład kopki (rozrusznika) : zwykły można kupić za 15zł ,pierwszy model jeśli pokazuje się na rynku to od 200zł wzwyż . Chodzi też pewnie o swego rodzaju snobizm . Ale też wielu ( na tym forum również ) uważa że stare orginalne części niosą w sobie ducha czasu nazywanego przez niektórych duszą . Osobiście też chciałbym żeby jak najwięcej części w kolejnym modelu składanego motocykla znały się z widzenia z fabryki ,więc wolny od choroby snobizmu wolny nie jestem .Bo złożyć ruska który by jeżdził tylko, to naprawdę nie jest szczególna filozofia .

Hahaha, dokładnie sobie obejrzałem łoną stacyjke i zwracam honor, owszem były za grosze ale prawie identyko na kluczyk półokrągły zwykłe od kaski:-) co do orginalnych tajli w sprzecie to wszystko sie zgadza, czasem trzeba wywalic kupe kasy na full orginał

Dokładnie . Ktoś to może weźmie jako materiał do poprawienia nie szczególnie pięknej póki co bryły żeby nie powiedzieć grudy .Albo na silnik do samochodu . Albo za jakiś czas zostanie potraktowany jako kolejny wiejski ciągnik z którego trzeba będzie mozolnie wracać do pierwotnych jedynie słusznych kształtów socrealizmu .