wieczny student Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Mi się tam on podoba taki jaki jest... Jedynie dziwi mnie prędkość maksymalna, mój Ural prawie 140 goni :cool:. No ale przyspieszenia to na pewno inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 mial pomysla zrobil pocieszyl sie a teraz sprzedaje- wazne ze mu sie chcialo i dokonczyl dziela! wieczny... co tam masz w ramie ze urala gonisz do 140? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 MOC kolega Innytruder powiedział tylko co sobie pomyślał i co wymyślił, a tu masz konkrety :P Głowice "letnie":http://img68.imageshack.us/my.php?image=letniaam8.jpgGłowice "zimowe":http://img459.imageshack.us/my.php?image=zimowagn5.jpg Kolego Gumis doskonale wiem jak wygladaja emkowskie glowice letnie i te na pewno do nich nie naleza, ktore zaprezentowales na zdjeciu... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Mam tuningowany :icon_mrgreen: silnik z M63, dyfer 9, bez szybkiej 4. Przy 132km/h (mniej więcej - dane z licznika japończyka jadącego koło mnie) wymiękłem i nie cisnąłem dalej. Do 140 pewnie by dobił. A tak poza tym to 100-120km/h w trasie, pali wtedy ~5l/100 (rekord to 4.7/100), jara gumę, przedni hamulec (dwa rozpieraki z Dniepra) hamuje z piskiem opony... Oczywiście osiągi dla jazdy solówką. Z koszem góra 110km/h, ale to śmierć w oczach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Mam tuningowany ;) silnik z M63, dyfer 9, bez szybkiej 4. Przy 132km/h (mniej więcej - dane z licznika japończyka jadącego koło mnie) wymiękłem i nie cisnąłem dalej. Do 140 pewnie by dobił. A tak poza tym to 100-120km/h w trasie, pali wtedy ~5l/100 (rekord to 4.7/100), jara gumę, przedni hamulec (dwa rozpieraki z Dniepra) hamuje z piskiem opony... Oczywiście osiągi dla jazdy solówką. Z koszem góra 110km/h, ale to śmierć w oczach :icon_eek: to masz bardzo sprawny silnik! przy v 132km/h na ''9'' i zwyklej czworce predkosc obrotowa walu korbowego dochodzila do 5200 obr/min gdzie max moc osiaga przy 5600 obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Tłoki z Malucha, wstawione 14 lat temu :D. Ma na nich już jakieś 20kkm, a ciśnienie z lewej 7, z prawej 8 atmosfer. 14 lat temu podobno było 9,5... Tłoki są wyższe 6mm od ruskich, dlatego musiano zastosować podkładki po 3mm pod cylindry i opiłować tłok na krawędziach, by zrobił się wypukły i mieścił się w głowicę. Efekt: jurny staruszek wyglądający bardzo niepozornie ;) . A i charakterystyka silnika nie ma pewnie wiele wspólnego z oryginałem.Już raz pogiąłem zawory wydechowe kręcąc silniki bez obciążenia. Przez te wysokie tłoki zapewne... Bo sprężyny zaworowe mam bardzo twarde.Posiadacze innych rucholi mówią, ze ładnie się wkręca, łatwiej i szybciej. Niestety ruskiem innym niż mój nie jeździłem, więc nie mam porównania. Zrobiłbym mu kiedyś szlif na nówkę I nadwymiar, głowice, tak, by kompresje trzymał wzorowo, kanały, pojechał na hamownię i zobaczył jak wykresy się prezentują... Ech :icon_eek: tak dla satysfakcji... Ale kasa nie ta... PS: 20kkm w 14 lat ;). Trzeba dodać, że jakieś 11 lat stał w garażu. Edytowane 24 Lutego 2007 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=166695425 ja mam u siebie w uralu taka stacyjke zalozona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 pierwszy model wzorowana na r-71 (na okragly kluczyk) a ja mam z mz ;) pasuje i sie nie psuje heheh http://images21.fotosik.pl/22/62074ff4eaaccfbcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 kumpel w kasce tez ma z mz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 polecam w oryginalnych stacyjkach np. dniepra montowac przekazniki. ja mam oryginalna stacyjke na przekaznikach i jest ok. przez stacyjke idzie male natezenie pradu tylko do uruchomienia cewki przekaznika. bez przekaznika w nowej stacyjce styki wypalily sie po trzech tyg. uzytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jeszcze ciepłe ceny z bajzlu wrocławskiego, podaje min. i extrim:-)zawór ural 10/25aparat zaplonowy ural nowka komplet 50/180 urzywany 100(oczywiscie u polaka)aparat zaplonowy kaska urzywany 50/170(i to u ruskich)skrzynia biegów kaska-dniepr 150/900silnik ural wygladajacy na komplet 500/2000- bez skrzyni(!!!!!!!!!!! nie był ze złota, nawet powiem był brzydki)silnik kaska - 500/2500 bez skrzyni, taki sobie(hahahahaha)kopka 15gaznik k-305 komplet zasyfiony 15/nowka 35/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Ludzie narzekaja na stare gaźniki do rusków - a tu proszę - jednak ktoś chce je kupić :P http://www.allegro.pl/item170325159_nowe_g...arytas_bmc.html Edytowane 27 Lutego 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgadnijcie kto licytuje ? :crossy: http://moto.allegro.pl/item170546471_m72_m...2_orginal_.html Rzeczywiscie rarytas :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachari Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 O ile mnie pamięć nie myli były te tabliczki rok temu w tele-mango. A jak zadzwoniłeś w pierwszej godzinie pompowany materac można było jeszcze dostać za free. Kolega Neo-11 rzadko chyba ogląda telewizję :icon_razz: Cytuj Ogrody Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 hm ja tam zadnych nr. nie widze hehe moze przeszukam warsztat i cos znajde dla pana Z. jakies oryginalne podkladki hehehehehciekawe ile by kosztowala ema zlozona z czesci z alegro :buttrock: :icon_razz: WIEM mam kolo z oryginalnym powietrzem w detce heheheheh :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi