Piotr Dudek Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 modelem CB900F zrobiłem bezproblemowo 135.000km i nie narzekałem.Obecne konstrukcje nie mogą im dorównać odkąd do konstrukcji nowych zaczęli się wtrącać księgowi. Jeżeli jak twierdzisz silnik pracuje OK to śmiało możesz jechać dookoła świata. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, mam okazję zakupić hondę cb 7500 seven fifty z 94 roku za 9,5 tyś. Ma przejechane 25 tyś. Czy możecie napisać jakieś opinie na jej temat? czy warta jest kupna, czy lepiej zostać przy starej koncepcji i zakupić cb500s z 99 roku w takiej samej cenie? Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Piotreek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Na tej stronce znajdziesz wiele ciekawych rzeczy o tym motorq:http://republika.pl/chudzikj/SevenFifty.htm A czy sie oplaca to nie powiem bo musial bym ja widziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 co do stanu wizualnego to na moje oko jest wszystko ok, silnik chodzi równo, nie szarpie ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 25tyś. jak na moto z 94roq to bardzo malo. Albo ma licznik cofniety albro rać, lać i jechać :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ten gościu od którego mam zamiar kupić, to jest sprawdzony i daje gwarancję na moto, więc powinno byc ok :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja tam juz nikomu nie wierze jezeli chodzi o motocykl uzywany i tobie radze zastosowac taka sama strategie. No i wedlug mnie to troche duzo za te honde chce, nawet niech bedzie po oplatach i zarejestrowana ale mimo to troche za duzo, ja dalbym maksymalnie 8 tys. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 za drogo.za taka kase mozna znalezc gsx750 inazuma,podobna sylwetka ,ale calkiem inna bajka no ni rocznik 98 -99 Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 sporo ludzi powie Ci że za drogo itp. ale ja kupiłem swoje moto trochę drożej niż by wynikało z rocznika i tak się składa że zupełnie nic nie musiałem do niego poźniej dokładać. warto nad tym pomyśleć w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 więc tak, motocykl otrzymuję przygotowany w pełni do jazdy, wymienione płyny ustrojowe, wszystkie regulacje itp, a do tego gwarancja, więc myślę, ze będzie ok, a poza tym jest on z pewnego źródła, więc wole dać więcej kasy i mieć pewność, ze mi się nie rozsypie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue GSX Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 :bigrazz: Ponieważ zaniosze się zamiarem kupna takiego motocykla rocznik 93 .Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje o tym motocyklu. Egzemplarz ,który mam na oku jest podobno w dobrym stanie technicznym nie wymaga teraz wkładu finansowego , Ale ponieważ zamierzam używać tego motoru na dłuższe trasy turystyczne ciekawi mnie pozycja za kierownicą . Ja mam 185 wzrostu , czy przy tym wzroście nie bedę się męczył na długich trasach ? Jakie jest spalanie tego silnika 750 przy spokojnej i przy szybszej jeżdzie ? Jak jest z częściami , jakie są wady tego motocykla ? Czy moc 76 km. wystarcza do swobodnej jazdy samodzielnej i we dwojke z bagażem ? Czy nie brakuje mocy przy wyprzedzaniu , szczególnie z plecaczkiem ? A jak z cześciami i awaryjnościę tych modeli .? Jak się je prowadzi po naszych koleinowych asfaltech ? Będę wdzięczny za wypowiedzi ,- dziękuje z góry . - pozdrawiam :banghead: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Sie masz.Nighthawk jest amerykańską wersją sevenfifty.Ma ten sam mocny i elastyczny silnik.Świetny moment obrotowy daje odczucie dużej dynamiki już przy niskich obrotach.Idealnie nadaje się do turystyki we dwoje z manelami :buttrock: A do tego jest bardzo oszczędny (ok.6l/100). Gorzej ma się sprawa jeśli chodzi o zawiechę.Inny niż w sevwnce jest wahacz jak i kąt główki ramy.Na dodatek układ hamulcowy jak z motocykla klasy 500:z przodu jedna tarcza, z tyłu bęben :crossy: TOTALNE DNO jak na moto o wadze prawie 240 kg. Więc jeśli masz zamiar obciążać moto na dalekie trasy to poszukaj sevenfifty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zastanawiam sie czy by w najblizszym sezonie nie przesiasc sie na taka maszyne.Podoba mi sie w niej stylistyka i caloksztalt, gozrej jest wlasnie jak tadeo napisal z zawieszeniem, ale to mzoe da sie nieznacznie poprawic ???jezeli chodzi o ceny tez sa niewygorowane.Nighr hawt Nie wiem czy to prawda ale pnoc te modele bez wiekszego problemu wytrzymuja do 130-150 ty km bez powazniejszych napraw ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Po GSX1100F Nighawk nie bedzie dla ciebie ani przyspieszal, ani hamowal.Za to bedzie znacznie zwinniejszy w miescie, chociaz tez do lekkich nie nalezy. Ochrona przed warunkami zewnetrznymi tez w porownaniu z Suzuki nie istnieje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 prawie jak 750-kahttp://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,3292480.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi