MariuszJ Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 yamaha virago 535 srednio 5,5 L zawsze zaleje do pelna i przejade jakies 200 kmpotem zalewam znowu do pelna i wchodzi 10-12 Lzalezy gdzie jezdze miasto czy trasa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 GS 500E Srednio co wyliczyłem to gdzies w granicach 5 bo nie miałe okazji przetestowac w dalekich trasach. A pochwalcie sie nie ile benzyny Wam biorą tylko ile zżerają oleju Wasze sprzęty :icon_razz: hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Czolem! Yamaha TDM 850 '01 Poki co najnizsze spalanie 4,4l/100km. Trasa, ok 130-140km/h - 4,9l/100km. Poki co nie przekroczylem na milion procent 6l/100km. Zato oleju to chyba z litra na tysiac bierze :icon_razz:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 GSX 550 EU 4,5-5,5 l / 100 km raz spaliła mi trochę ponad 6 litrów ale wtedy uczyłem sie tym jeździć i nie wyłączałem ssania :banghead: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hahacz Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Sevenka za cholere nie chce zejść poniżej 6,4l/100km. Chociaż ponoć powinna, Zbychu powinna czy nie? bo z forum CB SevenFifty ciężko jest sie cokolwiek dowiedzieć? :banghead:. Oleju za to śladowe ilości. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Czolem! Powinna! Moja CB w miescie, przy w miare spokojnej jezdzie - nie wychodzila poza 6l. Palila 5,3 - 5,7l/100km. Dopiero w trasie, przy wyzszych predkosciach zaczynala kopcic jak czolg. Przy 170km/h (non stop) potrafila ponad 8 zjesc.Najnizsze spalanie, po masochistycznym turlaniu 90km/h w trasie - 4,25l/100km. Ale to byl jedyny przypadek, kiedy spadlo mi spalanko ponizej 4,9 :buttrock:. Pozdro PShttp://zbyhu1.republika.pl/moto/prezentacjacb.htm ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) No to może ja się pochwale co to Endurko moje potrafi spalić jak DRACO pisał jego Trans Alp. potrafi wciagnąć nawet z 6 litrów.,. to powiem ci że paliw normie jak na trampka.. ale 4 litry ;) to ..szok... że tak mało moja Africa Twin 750 ( można powiedzieć starsza sistra Trans Alpa 650 ) gażniki Silnik .. Wiadomo V -czkarok produkcji 91 ... przelot na zegarze 76000 .. a jaki naprawde ? moze jakies 120 000 km? solo miasto 6- 7 litrówtrasa.. delikatnie mieszanie 90 - do max 120 6 - 6,5 litraMocna pała ( jak dla mnie ) srednio 150 ( bardzo sporadycznie) do 7 minimalnie do 100 w trasie w granicach 6 CZyli jak i w mieście jak i w trasie czy sam ( to szybciej śmigam) czy z drugą osobą z tobołkami ( wolniej śmigam :buttrock: ) trzeba liczyć że AT spali średnio od 6 do 7 .... w tzw. Teren .czytaj. to las, błoto itp. miejsca ,,, zapewne z litr dwa więcej wyjdzie,.,.,. Znajomy ma AT z przelotem zrobionym 150 000 ( a realnie nie wiadomo) bierze olej już powoli to AT z silnikiem 650 z roku 89 ( silnik taki sam jak w Tras alpie) średnia w trasie solo 5,4 litra.. to dobry wynik jak na silnik z takim przelotem... Z całym szacunkiem dla reszty ale okreslenie spalania na poziomie 3,29 czy też 4,45 l / 100km.. jest troche mylące..można dla lepszej czytelności podawać przedziały z dokładnościa do 0,5 litra..No i mozna dla porównania podać przebieg motocykla , wydaje mi sie ze to ma też wpływ na spalanie średnie?To i tak przybliżone wartości patrzać że np. dla mnie ,,pała" to już 150 . a dla znajomego co też ma AT pała to 180-190 ... Edytowane 28 Lutego 2007 przez nowy011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam! ...jak DRACO pisał jego Trans Alp. potrafi wciagnąć nawet z 6 litrów.,. to powiem ci że paliw normie jak na trampka.. ale 4 litry :) to ..szok... że tak mało... Jeśli silnik jest w bardzo dobrej kondycji, jest reguralnie serwisowany i zalewany dobrym paliwem, to dlaczego nie miał by palić 4l. przy łagodnym traktowaniu manetki. Tak że zrobienie na pełnym baku 420-450 km jest dla mnie sprawą całkiem realną :bigrazz: Aha, mój Trampek jest z '93r i ma przebieg,sądze ża autentyczny, 29.800 km. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorrader88 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam! Moja XT spaliła mi 6l/100 jednak mam nadzieje, że normalnie spali mi mniej. Wtedy mierzyłem na krótkich trasach (silnik pewnie się dobrze nie rozgrzał) na dodatek boło w okolicach 5 stopni. Dam znać po nowych pomiarach. pozdrawiam Witam! Moja XT spaliła mi 6l/100 jednak mam nadzieje, że normalnie spali mi mniej. Wtedy mierzyłem na krótkich trasach (silnik pewnie się dobrze nie rozgrzał) na dodatek boło w okolicach 5 stopni. Dam znać po nowych pomiarach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAQUB Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Moja jawa TS350 ostatnio w trasie spalila ok 4l/100km,a w jezdzie po miescie pali gdzies 5 litrow.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 GSX 600 F około 5-7 l/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 moja CBR1.Bardzo spokojna jazda(bardzo rzadko :icon_mrgreen: )4.5l2.Jazda w trasie ze malym podkręcaniem-5l3.Rzeźnia(lekki pion,dużo odkręceń, jazda w granicach 140-220)6l moja CBR1.Bardzo spokojna jazda(bardzo rzadko :biggrin: )4.5l2.Jazda w trasie ze malym podkręcaniem-5l3.Wstawianie (lekki pion,dużo odkręceń, jazda w granicach 140-220)6l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homman Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Moja wirówa koło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strugal Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Moja dt koło 5l i nawet więcej ,cięzko zejsc poniezej 5l . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) HD Sportster XLH883 2003 - 6-7l w ruchu miejskim. Jezdze jak Browarny, mocno odkrecam przy kazdych swiatlach (a mam ich wiele po drodze do pracy :icon_mrgreen: ). Edytowane 20 Marca 2007 przez koobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi