ANDY Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Virago 535 i xj 600 Diversja w granicach 5 l. Tak było. Obecnie VS 800 minimum 5 l, a bywa że 7 l też wyssał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Mój GS 500F - mieści się pomiędzy 4,5- 5,5 l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Yo! Smiej sie smiej :]. A jak przestaniesz jezdzic wokol komina i zajrzysz za granice, to zanutuj sobie obnizke spalania ;). W PL chocbym sie ze*ral nie zejde ponizej 5l na paliwie z BP. A zdarzalo sie jechac przez np. 200km ze srednia 90-100km/h na pusto bez bagazu - i dupa - spalanie piec z hakiem. A tu wracajac z Alp z bagazami i duzym kufrem 110-120km/h na autostradzie i... spalila 4,6l/100km... Przy 130-140km/h - 4,9l/100km. Czary? Zreszta juz po samym kolorze benzyny widac na czym sie w PL i gdzie indziej smiga. Wlej sobie naszego paliwa do sloika a zobaczysz zolte szczyny. Za granica - w Niemczech, Austri, Skandynawii - paliwo jest przezroczyste jak woda. Pzdr Smiej sie smiej-ale aktualnie mieszkam 25 km od granicy z Niemcami. I z wrodzonego skąpstwa zawsze jak jadę do Niemiec pośmigać to tankuję za złotówki na ostatniej stacji przed granicą. I wiesz że zawsze mi tam moto pali mniej niż w Polsce-choć na takim samym paliwie jeżdzę. Może mają więcej tlenu w powietrzu, a może czary? Wedlug mnie wytlumaczenie tego jest banalnie proste-po prostu za granicą styl jazdy jest "lekko" inny i dostosowujemy do panujących tam zwyczajów na drogach. A z drugiej strony-na niemieckich autostradach zanotowałem najwyższe spalanie w historii, i to tankując "ichnie" paliwo. Jak wbijesz się na autostradę o 3 pasach w jedną stronę i ustawisz 140 km/h to możesz jechać tak od tankowania do tankowania. A u nas? Ciągłe przyspieszanie, zwalnianie, redukcje, wyprzedzanie.Jak moto ma mało palić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Seven Fifty - najmniej równo 5.0, najwięcej delikatnie ponad 6. Średnio 5,5 - 5,6 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Aprilia SL 1000 Falco Maiasto delikatnie 8-8.5 miasto ostro 7( to jest poj*** ale to wloski sprzet :icon_mrgreen: ) trasa full bagaz + 2 osoby predkosc srednia 90km 6.2litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Yo! No coz. Jak wyjezdzalem z domu na polskim paliwie i zasuwalem w Alpy po autostradach, to palila ciut wiecej jednak, niz jak wracalem na ichnim paliwie po tych samych autostradach do domu :]. Ale pewnie tez mi sie zdawalo... W PL mam A4 pod nosem i nie raz zasuwalem po niej od tankowania do tankowania i tez jakos mi te spalanie nie chcialo zejsc ponizej 5l. Byc moze racja jest po srodku, aczkolwiek koloru benzyny w np. Skandynawii i w PL nie da sie porownac zadna miara, a niby w koncu i to i to to Pb95... A podrozujac czesto mam ze soba kuchenke do gotowania na benzyne, wiec musze z baku spuszczac, zeby zjesc. Wiec widze jaki mamy u nas syf i jak czyste potrafi byc paliwo gdzie indziej. Wyjatkiem bylo paliwo z Shella w Manchesterze. Smierdzialo zdechlymi rybami jak zaraza :D. A co do obliczania spalania, to starczy tankowac do pelna i resetowac licznik przebiegu dziennego. Jedno dzielisz przez drugie (ilosc paliwa przez przebieg) i wynik spalania gotowy. Mozna tez sie bawic w http://www.spritmonitor.de :]. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acidus Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Średnio ok 7l - 7,5l/100. Niby miało być mniej ale znośnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasi Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 CB 450 na mantece do konca tj 140km/h jakies 6.5 obecna zr 7s jakies 5.5 do 140km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whistler26 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ja przy swojej MZ 125sm to na miescie pali ze 4,5-5 litra przy srednio agresywnej jezdzie. W trasie bylem raz i wyszlo spalanie na poziomie 3,7 litra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Mojej żony Ducati Monster S4 z 2001 z silnikiem 916cm o mocy około 110koni bo ma wymieniony sterownik silnika wraz z filtrem powietrza i układem wydechowym na akcesoryjny przy spokojnej jeździe 120-140km/h spala około 5,2-5,3l/100km a moje ST4S z silnikiem 996cm z mocą 121koni nie przekracza mi 4,5l na 100km jedynie kiedyś lecieliśmy z kuferkami i z kumplem jako plecaczek to spalił mi deko ponad 5l na 100km Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaadampol Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Mój gsxf 600 pali średnio od 5,5-6 l. Ale jak troszke szybciej sie pojeździ potrafi i 7-8l. spalić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi82 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Aprilia Atlantic ok 4l/100km po mieście czyli rano śr. prędkość ok 40km/h wieczorem ile fabryka dała 90km/h :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 mnie tez to frapuje jak obliczacie te 5,65... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Obecna VFR pali mi ok. 6l. W porowaniu z poprzednią, palącą do 11l VTR to istna jazda za pół darmo ;) Mondeo - 6.5l :clap: szkoda tylko ,że common rail jest taki delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 mnie tez to frapuje jak obliczacie te 5,65... ;) Statystyka :D Mi ostatnio wyszlo 5,75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi