pokrywa Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Mój Junak z koszem w trasie w dwie osoby na zębatce18 przy prędkości 80 spałił 6litrówna100km,dniepr z koszem mojej koleżanki na tej samej trasie spalił 7litrówna100km.Trasa miała 300km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 moja Jawa pali 2.97l To mało, nawt za mało :lapad: . Moja pali 4,5 l na 100 przy predkościach srednio ok 70 (80 w porywach)km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Ja tylko pragnę zaznaczyć, iż zbyt uboga mieszanka powoduje przegrzanie silnika, i jest bardzo niezdrowa. Nie warto gonić rekordy i poświęcać zdrowie jednostki dla 0,2 litra na 100km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Niewiem czy zaliczyćie mnie do grona wtereanów niemnie jednak moja MZ majaca juz 29lat pali 4,5 do 6l. Jak nie przekraczam 90-80 to 4,5 do 5. Jak wyjade wskazówka za 100 to nawet 6 potrafi wziaść. MZ jest nieco bogato ustawiona ale ja tak lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 mam ustawione dobrze, kolor swiecy idealny, a wg katalogu 3l czyli może błąd pomiarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Mój Junak zadowala się średnio 4 litrami Pb95, nie mogę na niego narzekać. Mój koleś, właściciel K750 twierdzi, że na początku paliła mu 10 litrów. Teaz po regulacjach schodzi do 7-8/100km. Ural zaś palił około 6 litrów na 100 z wozem i dwiema osobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 moja kaska na gaznikach k302 z wozkiem w lecie potrafila wyzlopac 18l na stowe...teraz z k68 pali 5l na 100km Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Ciekawy jestem, jak Joe tak dokladnie okresliles spalanie w swoim Junaku?Chodzi mi o metode ktora stosowales, zeby otrzymac tak dokladny wynik.A poza tym gratuluje osignietego wyniku. liczyłem według wskazań licznika rowerowego SIGMA, spalanie oczywiście "na trasie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAQUB Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Moja Yamaha Xs 400 sohc przy bardzo spokojnej w trasie jeździe schodzi nawet poniżej czterech litrów, wybrałem sie kiedyś nad morze :crossy: żeby sprawdzić ile mi spali i wyszło około 3,8/100km :icon_evil: ale nie przekraczałem 80km/h :( . Podczas normalnej eksploatacji pali jakieś 4,5l/100km :lalag: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba73 Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 liczyłem według wskazań licznika rowerowego SIGMA, spalanie oczywiście "na trasie" Czesc Joe Moglbys dokladnie opisac swoja metode - mysle, ze moze to byc ciekawe.Swoja droga dletego tak bardzo interesuje mnie dokladnosc Twoich pomiarow, bo bardzo latwo je zaklamac przy tak specyficznym ksztalcie zbiornika Junaka.Moje luzne szacunki dla mojego Jana to miedzy 4 a 6. Dokladnych pomiarow nie robilem.Moze bym sprobowal Twoja metoda? kooba73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniano wfm Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Moja WSK spala 2.3l przy normalnej jezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Moglbys dokladnie opisac swoja metode - mysle, ze moze to byc ciekawe.Pewnie leje pod korek, jadzie w trasę, wraca, tankuje pod korek, patrzy ile wlał, odczytuje przebieg i dzięki prostym działaniom matematycznym wylicza średnie spalanie na 100km. Jakkolwiek nieregularne kształty miałby zbiornik metoda jest pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Moja Jawa 350 - z końca lat 70-tych - na "lekko mniejszych" dyszach paliła na trasie 3,8\100 km - ale jak się jej przydusiło to i 6 wzięła :wink: Druga 350 - nowszy model - paliła tyle samo (niestety już nie mam tych motocykli); Natomiast Jawka 175 bierze średnio 3,5 litra; (nie wiem czy da się poprawić ten wynik - ale mnie nie przeszkadza nawet, gdy czasem łyknie 4); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Pewnie leje pod korek, jadzie w trasę, wraca, tankuje pod korek, patrzy ile wlał, odczytuje przebieg i dzięki prostym działaniom matematycznym wylicza średnie spalanie na 100km. Jakkolwiek nieregularne kształty miałby zbiornik metoda jest pewna. dokładnie tak, poza tym elektoroniczny licznik mierzy może troche dokładniej od oryginalnego w Junaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 SHL M11 3-3,5 l przy prędkości 90km/h, przy 60 nie łyknie więcej niż 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi