waligura Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Przynajmniej tyle :buttrock:Pojemnosc nie gra roli ale cena tak :banghead: jesli pojemnosc nie gra roli to jaka kwote mozesz przeznaczyc? ale sport=plastik czy faktycznie chodzi o maszyne sportowa?bo jesli tylko o plastika to moze gs 500f?? no ale najlepiej to by bylo zebys najpierw poprzymierzala sie do róznych moto i bediesz wiedziec jak sprawa wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 ER-5 jest wyższy od ZXR400 :icon_razz:Na ZXRce mojemu bratu ktory ma 140 cm brakuje max. z 5 cm zeby dosiegac obiema nogami, na palcach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 ER-5 jest wyższy od ZXR400 :biggrin:Na ZXRce mojemu bratu ktory ma 140 cm brakuje max. z 5 cm zeby dosiegac obiema nogami, na palcach. Pozdrawiam oooooo dziekuje to juz mam jaks mała nadzieje :biggrin: dzieki pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Jaka kwote chcesz przeznaczyc na kupno moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 http://moto.allegro.pl/search.php?string=p...ion=1&country=1Tu masz maszynę dla siebie. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 ludzie, to dziewczę ma 18 lat - jeśli napisała prawdę, czyli praktycznie zerowe doświadczenie na jednośladach... nie licząc może 50ccma wy tu cbr polecacie, albo zrx400, który o ile mnie pamięć nie zawodzi też do tzw sprzętów dla początkującego nie należy. może trochę pomyślunku..? może coś co nada się do nauki jazdy albo przynajmniej zdobywania doświadczenia na 1 "dorosłym" motocyklu..?jszps. gs500, er5, cb500 - z tych poszukałbym najniższego modelu. i żadnych cbr :/ Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 ( ... )ja uwazam ze powinnas kupic choperka. One sa nizsze, bedziesz sie czula bezpieczniej. Ja bardzo lubilam jezdzic na suzuki GN250- do nauki jazdy byl jak prawko robilam w 1999. Virago sa ladne, niskie i w miare lekkie. Uwazam ze dopuki nie nauczysz sie jezdzic na tyle zeby czuc sie na motocyklu pewnie powinnas kupic niskiego chperka. ( ... ) Tez tak uwazam bo to NAJNIZSZE maszyny.Kup sobie na poczatek jakas 250, chyba ze czujesz sie mocna to od razu Viraszke albo Drag Stara :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) A ja uważam , że jak dziewczynie sie podobają sporty i chce miec takiego to nic nie stoi na przeszkodzie - wystarczy kupić jakąś 600 wersję zdławioną do 34 KM (na rynku niemieckim jest takich sporo) i za sezon lub dwa oddławić do pełnej mocy. Nie bardzo widzę sens zaczynania od czoperka jesli nie chce jeździć później takim motocyklem. Swietnym motocyklem do nauki jest FZS 600 - od biedy mozna go podciagnac pod półsporta :icon_razz: - liniowy przebieg mocy i momentu obrotowego, lekko się prowadzi. A jak się go oddałwi to ma 95 km i można nieźle nim poganiac. Zresztą o cbr 600 można mieć podobne zdanie - bardzo przewidywalne moto, a po oddławieniu da znowu wiele fun'u. Pozdrówki Tomek Edytowane 10 Listopada 2006 przez TomekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorrader88 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 hmm jak na taki wzrost to może jakiś soft choper np. Virago 250. Wsumie to niewiem jaki on jest bo nigdy się takimi nie interesowałem ale wygląda na małego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 http://moto.allegro.pl/search.php?string=p...ion=1&country=1Tu masz maszynę dla siebie. Kurczę Vatzeque, mnie ubiegł....Bo miałem Ci zaproponować Ducati... tak z sąsiedzkiej sympatii...PozdroSeb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 http://moto.allegro.pl/search.php?string=p...ion=1&country=1Tu masz maszynę dla siebie. Ale ja chciałam motocykl a nie motorower nie bede jezdziła motorowerem jak zdam na prawko ;) aaa zamiezam na wakacje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martus Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgrywacie sie z dziewczynyI zupelnie nie potrzebnie. Aina nie pytaj facetow o polecenie ci niskiego motocykla bo oni nie maja pojecia o czyms takim jak problem z dostaniem do ziemi. Kazdy z nich nawet najnizszy jest wyzszy od przecietnej kobiety. Powinnas pojechac do salonow i poprzymierzac sie do motocykli. Powiem ci jak ja jezdzilam. Moim pierwszym motocyklem byla( i mam go wciaz) WSK 175 Kobuz( 30 latek juz jej wystukalo). Na niej nauczylam sie jezdzic tak ze moglam czuc sie bezpiecznie przy manewrach. Potem jezdzilam na wielu sprzetach, GN250- nie mialam go na wlasnosc ale duzo na nim jezdzilam. Potem z Rafikiem ( moj maz) kupilismy Suzuki GS500E. I pomimo doswiadczenia w jezdzie mniejszymi sprzetami ten wydawal mi sie szatan. Z racji tej ze nie bylo nas stac na dwa motorki japonskie jakos jezdzilismy na dwa sprzety GS i WSK :) Wiec zanim zaczelam jezdzic GSem mialam okolo 2-3 letnie doswiadczenie mniejszymi markami. Teraz za oceanem moglam wreszcie pozwolic sobie na wlasny motocykl. Kupilam Honde Hornet 900. Po okolo 9 latach spedzonych na motocyklu dopiero kupilam prawdziwego szprzeciora. Wiec spokojnie. Zacznij od czoperkow, naucz sie manewrow na tyle dobrze ze bedziesz mogle je wykonywac na wyzszych sprzetach. I daruj sobie scigacze szescsetki na poczatek bo to sa naprawde ostre motocykle- one nie wybaczaja bledow a gleby przyjemne nie sa. Ale sie rozpisalam. PozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Najniższe są chopperki i kruzy ale jak chcesz sporta to musisz popróbowac. Ewentualnie zrobić coś z kanapą i zawieszeniem. Chyba że popróbujesz klasyki, baaaaardzo wciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzales Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Witaj :) Jeśli masz jakieś doświadczenie w prowadzeniu motocykla to szczeże polecam Bandita 400- mały, lekki,i bardzo poręczny motorek i naprawde zaskakuje dynamiką. Chyba że czujesz sie na siłach to rozejżyj sie za hondą NTV 650 ;) też godna maszynka. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Ale ja chciałam motocykl a nie motorower nie bede jezdziła motorowerem jak zdam na prawko ;) aaa zamiezam na wakacje :) Dłuuuga droga przed Tobą. Prawa jazdy jeszcze nie masz? :eek: A ponoć ZZR 1400 już kupowałaś. szacun :) Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi