Gość zygi12 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 A ja wybierałem między cabergiem ryhno a airohem mathesse rs sport,naczytałem sie i kupiłem airoha i powiem głośno to mało powiedziane,szumi od 40 km/h.Może mogłem wziąć caberga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garnek Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Probiker - Dolna półka przejeździłem pół sezonu w takim i moje doświadczenie jest takie że na ciepłe dni jest ok, jak się robi chłodno to paruje jak głupi. Do tego zapięcie takie sobie ponieważ długość regulujesz jak np. paski w pleceku i niestety potrafią się luzować i żeby np. dociągnąć to trzeba zdjąć garnek z głowy i poprawić. Miałem w nim jedną wywrotkę na szkoleniu przy niewielkiej prędkości i dał radę znaczy jest porysowany (szybka też) głowa w całości :icon_arrow: . Generalnie go zmieniłem ponieważ:jest trochę za dużyparujema niewygodne zapięcienie ma blendytrafiłem Airoha SV55 za śmieszne pieniądze (<500zł http://www.moto-center.pl/ jedna uwaga jak ktoś będzie zamawiał jest to wersja Sport tego kasku czyli nielakierowana, bez podbródka, w zestawie nie ma wklejanego anti-foga) Właśnie sie zastanawiam nad tym kaskiem, tylko to wersja starsza - SV55, nie SV55S (wiem wim, różnica niewielka). Tak naprawdę jak wygląda ten kask nielakierowany. Chciałbym miec mat, ale widze, że tu bez akcesoriów... Czy skupiać się na nowej wersji kasku, czy brać tą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 A ja wybierałem między cabergiem ryhno a airohem mathesse rs sport,naczytałem sie i kupiłem airoha i powiem głośno to mało powiedziane,szumi od 40 km/h.Może mogłem wziąć caberga? Caberg tez szumi z tym że tak głosno to już jest powyżej 120-130km/h. Przy prędkości około i ponad 150 szumi bardzo głośno - silnika nie słyszysz. Ja wybrałem Ryno tylko ze względu na malowanie - czarny mat. Mathesse był droższy w tym lakierze o 200zł. Zreszta nie przejmuj sie szczękowce w cenie 600zł szumią wszystkie, ale to jest kask turystyczny i bardzo wygodny przy spokojnej jezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 w cenie powyżej 600zł też szumią... taka konstrukcja: coś za coś. chyba dopiero producenci z najwyższej półki faktycznie starają się o wyciszenie swoich szczękowych garnkówjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Ja jeżdżę od roku w Nolanie n102 i jestem bardzo zadowolony. Zanim dokonałem zakupu przymierzyłem chyba wszystkie dostępne na rynku kaski szczękowe i ten był najwygodniejszy, ciekawe malowania, wtedy kosztował od 1050zł w górę, teraz ok. 800zł. W Łodzi na giełdzie zawsze jest gość chyba z Pomorza u którego można się jeszcze dobrze potargować i co istotne na kask jest 5 lat gwarancji! Przykładowa oferta: http://moto.allegro.pl/item356792554_grati...iomotor_pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 A ja wybierałem między cabergiem ryhno a airohem mathesse rs sport,naczytałem sie i kupiłem airoha i powiem głośno to mało powiedziane,szumi od 40 km/h.Może mogłem wziąć caberga?Uuu, ja chcę kupić tego Airoha... Z tym, żę ja chcę sobie spokojnie pyrkać - 80 do 100 km/h. I teraz nie wiem czy warto skoro szumi od 40stki :) Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Wczesniej jezdzilem w zwyklym tanim integralu,ten airoh mnie zalamal,mozna ogluchnac.co prawda innych szczekowcow nie mialem okazji testowac,aleporaz drugi szczekowca bym nie kupil.jedyny plus tego airoha to aerodynamika,zero oporow powietrza.z moich obserwacji nie szumia tak zawiasy jak zle wygluszone gabki uszne.niewiem jaki jest sens produkowania tak glosnych kaskow.sory za ortografie ale pisze z komorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Mathisse jest glosny to fakt, bez porownania do integrali. Inny minus to dla mnie "dziura" w okolicach podbrodka (np. SV55 ma tam takie wypelnienie), przez ktora ida podmuchy a co najgorsze czasem dostaja sie owady.. Mimo to wg mnie jest to fajny szczekowiec w niezlej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 do niektórych kasków da się dokupić jako akcesoria właśnie te uszczelnienia pod szczęką (podobnie jak noski), albo dopasować z innego kasku. między innymi z powodu takich "drobiazgów" te modele są tańsze... Rzoov, pogadaj z chłopakami u scottiego, są dilerem airoha w krk - może coś znajdą :icon_mrgreen:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Też mam dylemat odnośnie szczękowca. Zasadniczo jedyną przyczyną, z powodu której szukam tego typu kasku są binokle. W typowym szczękowcu można ich nie zdejmować. DD w Multitecu prawdopodobnie powoduje, że jednak trzeba je zdjąć, lub całkowicie rozpinać pasek. To wg. mnie dyskryminuje go jako szczękowca dla okularnika. N103 ma zwykły zatrzask, jednak jego jakość jest sporo gorsza od SHOEI'a. Jest jeszcze Shubertch Concept, ale w nim ponoć szczęka jakoś blisko i sie o facjata zapiera. Ponoć... Edytowane 5 Maja 2008 przez Yaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Ja kupiłem airoha mathisse rs sport a jest model rs bez sprt niby to samo cena 200 w gore ,rózni sie niby tym ze ma wyciągana wysciólke i jest malowany.tylko za ta wkładka jest calkiem inaczej zrobiona sa specjalne fałdy z gabki co lepiej zakrywaja szyjei przez co jest prawdopodobnie cichszy,takze po glepszej analizie wedlug mnie sa to dwa totalnie rozne kaski.Czyli jaka cena taki kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Czyli chyba sobie odpuszczam szczękowaca. Ale muszę mieć blendę. Czyli zostaje Caberg... Kumpel sobie takiego zamówił to sobie ocenię :biggrin: Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Jest jeszcze Shubertch Concept, ale w nim ponoć szczęka jakoś blisko i sie o facjata zapiera. Ponoć...z tym zapieraniem to pewnie głównie od kształtu pyska zalezy. Ja czego nie mierzyłem, to koapra w kontakcie była... taki urok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ja kupiłem airoha mathisse rs sport a jest model rs bez sprt niby to samo cena 200 w gore ,rózni sie niby tym ze ma wyciągana wysciólke i jest malowany.tylko za ta wkładka jest calkiem inaczej zrobiona sa specjalne fałdy z gabki co lepiej zakrywaja szyjei przez co jest prawdopodobnie cichszy,takze po glepszej analizie wedlug mnie sa to dwa totalnie rozne kaski.Czyli jaka cena taki kask Nie do konca tak jest, zobacz stronke Airoha jak to jest podzielone. Natomiast fakt ze wersja lakierowana ma m. in. te dodatkowe wypelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Ja jeżdżę od roku w Nolanie n102 i jestem bardzo zadowolony. Zanim dokonałem zakupu przymierzyłem chyba wszystkie dostępne na rynku kaski szczękowe i ten był najwygodniejszy, ciekawe malowania, wtedy kosztował od 1050zł w górę, teraz ok. 800zł. W Łodzi na giełdzie zawsze jest gość chyba z Pomorza u którego można się jeszcze dobrze potargować i co istotne na kask jest 5 lat gwarancji! Przykładowa oferta: http://moto.allegro.pl/item356792554_grati...iomotor_pl.html Fakt mi tez Nolan najlepiej lezal na glowie jednak do konca nie jestem z niego zadowolony przeciwsloneczne blede w zasadzie trzymam na polce bo jak jest podniesiona to szumi zalozylem zamiast niej zaslepki, ale to niewiele pomoglo bo i one szumia, ale juz nie tak bardzo. pozatym mimo antifoga paruje szybka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi