Pompka Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 A co to ta blenda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 przyciemniana szyba dodatkowa druga spuszczana na ta przezroczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Szczękowce też sa w czarnym macie ale tylko na zamówienie , jeśli jesteś zainteresowany to szczegóły na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) A ja chcialbym na wiosne sprawic sobie jakies konkretne gogle do otwartego kasku. Mozecie mi polecic jakas firme/model? Edytowane 1 Listopada 2006 przez koobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Caberg Jet Insider, zrobiłem w nim już ponad 50 000 km i na inny nie zamienie, price to performance na rewelacyjym poziomie. Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Tymczasem jeżdżę w Airoh,u Fly Citi, ale mam spory apetyt na Schuberth,a J1. Już kiedyś leżałem na szczękówce, ale to w wyniku wypadku samochodowego i nie mam ochoty tam wracać. Rozwiązanie zaproponowane przez tę firmę wydaje się być pogodzeniem wody z ogniem. Zalety kasku otwartego i bezpieczeństwo na poziomie szczękowca.Proszę o informacje, który salon, sklep w Warszawie prowadzi sprzedaż Schuberth,a.Sklepy internetowe mnie nie interesują z uwagi na konieczność mierzenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Miej w dupie jak wyglądasz. Jak zaliczysz szlifa (oczywiście nie życzę) to przekonasz się, że warto mieć osłoniętą twarz Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 mi ostatnio jet insider zycie uratowal Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) A zna ktoś ten model? http://www.scorpionusa.com/products/exo200_solid_mm.htmlhttp://www.helmetcity.com/Merchant2/mercha...ry_Code=exo-200Fajnie wygląda, solidnie i ma dwie opcje: daszek, albo szyba. Tylko nie znam firmy i nie wiem jak z wykonaniem?Tutaj jest "na żywo": http://www.motorcycle-usa.com/Article_Page...eID=3822&Page=1 Edytowane 24 Listopada 2006 przez Dymsha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 pare dni temu kupilem ten... mysle ze zajebisty kompromis miedzy wygladam a bezpieczenstwem, w sam raz na choppera :) cena 103$ http://www.motorcycle-superstore.com/photos/OG/g14350.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 roczny przebieg...ok.15 tys...motocykl...cruiser ..kask...orzeszek....:biggrin:..pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ja też borykam się obecnie z wyborem kasku,jednego jestem pewien ,że nie będzie to szczękowiec - po prostu nie czuję się w nich (zdaje sobie sprawę ,że bezpieczniej może to głupie ale czuję się jakby ktoś mi włożył głowę do słoika). Przejrzałem już wiele ofert różnych firm i dostałem kręćka w głowie. Poczytałem trochę wasze komentarze i dostałem jeszcze większego!!! Już sam nie wiem co kupić. Jest tyle firm nie wiem która lepsza. Obecnie pomykałem w dwóch rodzajach kasków (obydwie taniochy - no name) jeden otwarty, drugi z szybą.Zauważyłem że jak jeżdżę w tym z szybą po pewnym czasie zaczynają boleć mnie kręgi szyjne tak ,że jazda zamiast być przyjemnością staje się koszmarem ,w tym drugim tego nie mam . Boję się teraz , że wywalę kase na jakiś drogi kask (chcę kask z szybą i daszkiem)i trafi potem na szafę bo nie będę mógł wnim jeżdźić. Kolega polecał mi NOLANA N41 mierzyłem go w sklepie i nawet mi się spodobał. Jak ktoś go ma proszę o opinię .Czy w tym kasku można prać wyściułkę? A jakie firmy byście jeszcze polecali bo kompletnie sie w nich nie oriętuję ,kask tak do 800 pln (chodzi mi o jakość wykonania ,bezpieczeństwo,funkcjonalność kasku). Z ciuchami nie miałem takiego problemu od dawna chorowałem na MODEKĘ kupiłem i nieżałuję spodnie i kurtka trzywarstwowe (kurtka OUTBACK II, spodnie MELVILLE)jestem zadowolony zdażyło mi się już śmigać w nich w bieszczady wczesnym rankiem na polu 2 stopnie a mi ciepło. Wygodnedo prania (membrana odpinana tak że jej nie uszkodzisz) POLECAM!!! Ale co do kasku czekam na wasze porady!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja właśnie jestem w trakcie kupna Airoha Jet55, czekam na przesyłkę. Zdecydowałem się na niego, bo też chciałem kask otwarty, ale taki który daje dużą ochronę i przed wiatrem i w razie tfu wypadku. No i do tego zamiast daszka (który myślę, że pogarsza aerodynamikę) ma przyciemnianą drugą wewnętrzną szybkę. Ale jak sie będzie sprawował "w praniu", to dopiero będę mógł opisać na wiosnę :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) SLACZEK w Nolanie N41 można prać środek ale niestety razem ze skorupą :) , jest ona niewyjmowana. Jeśli lubisz duże kaski to polecam, dobra szyba, daleko odsunięta od twarzy i zakrywająca całą twarz, niejeden robal już mi się na niej rozmazał. Dobry daszek osłaniający od Słońca. Z małych kasków polecam Caberga Downtown, dodatkowa zaleta to szyba przeciwsłoneczna. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez pepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam Właśnie zaliczyłem pierwsze loty w Airoh TR1 i muszę wam powiedzieć, że jest BARDZO wygodny i ciepły (nie ma to jak mała wycieczka w sylwestra)Natomiast szybka na postoju paruje (nie bardzo, ale jednak).Przyciemniane okulary, które są w zestawie też są niczego sobie.Jak się zrobi cieplej to zdejmę szczękę i będę mógł się wypowiedzieć jak podwiewa pod szybkę (jest dość wysoko podcięta)W instrukcji wyczytałem, że zdejmowana szczęka została zaprojektowana w celu osłony przed wiatrem, owadami, itp. Aby Motocyklista mógł podróżować w trudnych warunkach pogodowych.Jak na razie zażyło mi się jeździć w integralu AGV (nazwy nie pomnę) – był ciężki i dusznyJet’cie KIWI – Tani, wytrzymały, głośny, bańka w lato spływała potem, bardzo praktyczny i dość wygodny (szkoda, że już nie robią)Orzeszek – Prawie darmo, zajebiście wygląda, nic nie waży, nic nie chroni, Bańka bez wentylacji. Postawiłem na TR1, bo łączy te cechy, które lubię w kaskach najbardziej- wentylacja, lekkość, ochrona + możliwość zamontowania szczęki (przynajmniej na sylwestra) Liczę na to, że z takim berecikiem sezon się wydłuży PozdrawiamKrzysiekVZ800 Czysta Desperacja P.Shttp://www.uhma-bike.pl/akcesoria_szczegoly.php?id=11593 Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi