MarianKa Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Niespodziewanie dla siebie samego w 3 dni znalazłem, przemyślalem, zdecydowałem i zakupiłem. Zakupiłem dzisiaj TDMę 900 z 2002 roku, sprowadzoną z Francji z przebiegiem 28,5 tys km.Nowy napęd (zębatki sunstara i łańcuch YBN - błyszczą jak psu nabiał).Oryginalne stelaże pod kufry yamahowskie (zdemontuję, bo ile musiałbym wydac na kufry!).Nowa opona z przodu, niezła jeszcze z tyłu. Grzane manetki. Dziękuje Gerardowi, że mnie domotywował, dziekuję zbyhowi za pomoc logistyczną. :banghead: Parę fotek: http://www.bikepics.com/members/manianka/02tdm900/ Edytowane 8 Października 2006 przez MarianKa Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Października 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Gratuluję stary :banghead: Nic tak nie cieszy, jak takie właśnie tematy :banghead:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Zawodowy sprzęcik, gratulacje :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Wielkie gratulacje :banghead: :flesje: Mylalem ze chcesz sie pozgenac z TDMka a tu zmiana na nowszy model :biggrin:Ma sie zorumiec ze na rybol juz nowym sprzetem przyjezdzaszWidze ze TDM sie robi coraz popularniejsze posrod forumowiczow Jakie roznice w jezdzie w porownaniu ze starszym sprzetem :banghead: BTW. Nie wiem czemu ale coraz bardziej mnie sie ten motocykl podoba :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Jedyny słuszny kierunek na nasze drogi. Powodzenia i pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Skąd to masz Marianka?Tzn, gdzie i od kogo? Edytowane 8 Października 2006 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Ładny sprzęt. Oby służył. Stelaż może zostaw, może kiedyś będziesz chciał wybrać się na przykład do Francji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 ...fiu, fiu... Marian... GRATULUJE... :banghead: ...ladna sztuka... no i w dodatku w jedynym slusznym kolorze :banghead:... bezawaryjnosci zycze... ...co do stelazy... to nie da sie tylko zmienic/dorobic... adapterow pod danego producenta? pozdr,w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 zawsze sie musze o wszystkim dowiedziec ostatni... GRATULACJE :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 No gratulacje. Gdyby był trochę większy, to byłby dla mnie idealny. A tak muszę kombinować :banghead: Życzę bezproblemowych kilometrów.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Tzn, gdzie i od kogo? Zakupiłem w Grodzisku Maz. od Gerardowego kumpla. Polecam, solidna firma. Jakie roznice w jezdzie w porownaniu ze starszym sprzetem Hm, dobre pytanie. 900 jest na wtrysku i cała jazda taka... ... zdigitalizowana? Nie wiem jak to opisać, ale przeskoczyłem jedną generację. Stara TDMa - jak kaseta magtetofonowa. A 900 jak CD. Chodzi perfekcyjnie, ale brakuje mi troche tych szumów i trzasków :banghead: Prawdopodobnie teraz zamarzę o winylu - od święta przejechałbym się .... ruskiem? Enfieldem? nakedem z lat 80-tych? Ale jako nowoczesny motocykl 900 jest super. Przestawione wykorbienia - ładny basowy pomruk i mrowienie przy 2 tys. obrotów. Cały motocykl robi wrażenie lżejszego o polowę ( a jest chyba o 4 kg cięższy) i mniejszego - węziej między nogami i niższa szyba. Owiewka mniej turystyczna, a może to wina dzisiejszego dość silnego wiatru.Pod siodłem - sporo miejsca. Hamulce (standardowe przewody) wyraźnie lepsze. Natomiast nie bardzo czuję te dodatkowe 8-9 KM i 8Nm. Za to zawieszenie - zupełnie inne odczucia. Nie do porównania. I nie znaczy, że nowe dużo lepsze. Po prostu inne. Też gładko łyka dziury i garby, też dobrze trzyma w zakrętach, ale ta charakterystyka jakoś inna, taka "sucha".SKRZYNIA BIEGÓW!!! Nie wiem, może to tylko kwestia wieku (10 lat różnicy miedzy nimi), ale wydaje mi się, że wreszcie w Yamaszce zapanowali nad tymi niższymi biegami. Wchodzą gładko, cicho - tak cyfrowo i sterylnie. W starym modelu 3VD stukało, ale wchodziło bardziej "soczyście" :banghead: Przeczytałem to co powyżej i wyszło mi, ze tekst jest jak opis wina. Pieprzenie w bambus, a jak sam nie spróbujesz, to nie poczujesz. Co do stelaży - patent jest strasznie wydumany, to wcale nie przypomina stelaży. I tylko oryginalne kufry w to wejdą. Ale ja i tak nie używam bocznych - zmieszczę się w topcasie a najlepiej pod siatką na siodle. żeby nie szeroko i nie wysoko. Edytowane 8 Października 2006 przez MarianKa Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Moto jest ok ale jak Ty kombinezon pod kolor dobierzesz, żeby był taki lanserski, a nie czarny bez gustu??? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Pogratulować sprzęta Marianka :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 gratuluje bezawaryjnego śmigania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 No piękny, congratulations Marianku :banghead: p.s. Czy pyrka jak poprzedni? :banghead: :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi