Meniu Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Chodzi mi tu zarówno o dalsze ( lub bliższe) wypady turystyczne lub na jakieś zloty ale także też o weekendowe przejażdżki po mieście lub po okolicy. Bo ja osobiście jeżdże samotnie (chodzi mi o to że jednym motorem bo prawie zawsze mam plecak którym jest mój brat) wszędzie z kilku względów m.in. w moim skromnym mieście jest mało motocyklistów poza kilkoma szaleńcami na ścigach, dopiero niedawno zaczątem przygodę z moto i dlatego jeszcze nie mam żadnych znajomych. Mam jeszcze pytanie do osób jeżdżących w grupie , czy jeździcie wyłącznie ze starymi znajomymi czy umawiacie sie np. na gg lub forum z osobami z danego miasta lub okolicy poznajecie się i śmigacie razem np.na jakiś zlot :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodar Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Ja przejechałem w tym roku około 15 000 z czego w grupie może 2000 (z reguły są to moi koledzy ale bywa, że poznam kogoś na trasie i jeździmy cały dzień i jest OK). Zwykle jeżdżę sam lub z moim plecaczkiem. Czasami z dziećmi ale to po mało ruchliwych drogach i najwyżej kilkanaście km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meniu Opublikowano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 a jeżdzisz sam bo wolisz sam czy nie masz zabardzo z kim :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 W grupie napewno jest weselej i bezpiecznie. Poznaliśmy bardzo wiele osób w różnych sytuacjach (oczywiście motocyklistów) i musze stwierdzić, że są to zawsze fajni ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Zdecydowanie grupa. Nawet 2 osobowa grupa, ale grupa. Na postoju pogadac, wymienic poglady na temat trasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Najpierw jeździłem sam, potem zacząłem z qmplem potem większą ekipą :icon_twisted:Teraz raczej nie wyobrażam sobie jazdy samemu na pierdopędzie - nudno :icon_exclaim: Może jakbym miał wiecej koni pod dupą byłoby ciekawiej :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=35511&hl= :icon_twisted: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Jazda w grupie jest bezpieczniejsza i przyjemniejsza.Pod jednym wszakże warunkiem:grupa musi być zgrana tzn. bez osób , które np. z racji szybszego moto , nie oglądając się na innych próbują narzucić zbyt szybkie tempo.Poza tym , czasami trzeba też pośmigać samemu - to też może dać sporo frajdy , bo tylko wtedy jesteś tak naprawdę wolny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Jazda samemu daje większe poczucie wolności, jedziesz gdzie chcesz, sam decydujesz którędy, jak szybko itp.Śmiganie w grupie ma również swoje plusy. Jest z kim pogadać (podczas postoju oczywiście), zawsze pozna się jakieś nowe miejscówki, czasem ktoś kamerkę weźmie… i jest całkiem git. Zależy kto co lubi, My umawiamy się np. tu http://forum.motocyklistow.pl/Poznan-Bulga...itp-t45332.htmlOstatnio grupą ( NIEZNISZCZALNI + przyjaciele ) wybraliśmy się do domu dziecka w Szamotułach. Rewelacyjna sprawa, polecam temat http://forum.motocyklistow.pl/POZNAN-SZAMO...CKA-t54145.html Pozdrawiam Nehu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 W większości to w grupie, sam to jedynie do pracy i pozałatwiaćsprawy :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Ja czesto jezdze z panna na dwa motocykle, swietna sprawa, nie wiem ,czy do konca tak swietna dla niej, bo jezdzi duzo lepiej odemnie, ale dla mnie rewelacja. Jesli w grupie to gora 3 - 4 motocykle i to z podobnymi umiejetnosciami i maszynami. Wtedy jest przyjemnosc z jazdy. W Grupie wiekszej niz te 4 motocykle przyjemnosc i z jazdy zupelnie nie mam, za to sa inne plusy takiej opcji, ktore powoduja, ze czasem i w takich grupach jezdze. Wszystko ma swoje plusy i minusy :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 z ponad 3kkm zrobionych w tym sezonie w grupie bylo okolo500km...czyli raczej jezdze samotnie. I z wyboru i nie....w grupie jest fajnie,ale pod warunkiem,ze kazdy ma podobne tempo i nikt ie z nikim nie meczy....jednak mi ciezko wbic sie ostatnio w jakas grupe, bo godziny pracy nie pozwalaja. A tak w ogole to mam nadzieje stworzyc kiedys grupe z druga polowka...taka grupa dwumotocyklowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodar Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Jesli w grupie to gora 3 - 4 motocykle i to z podobnymi umiejetnosciami i maszynami. Wtedy jest przyjemnosc z jazdy. W Grupie wiekszej niz te 4 motocykle przyjemnosc i z jazdy zupelnie nie mam, za to sa inne plusy takiej opcji, ktore powoduja, ze czasem i w takich grupach jezdze. I tu Się z Tobą w pełni zgadzam. Znam nawet takich motocyklistów (jeżdżacych od wielu, wielu lat) co to w większej grupie nie chcą jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Sam i w grupie(ok.5-6 osób) Samemu dobrze a w grupie jeszcze lepiej :icon_biggrin: Ale warunek tak jak już koledzy sie wypowiadali grupa musi być zgrana :bigrazz: Sam i w grupie(ok.5-6 osób) Samemu dobrze a w grupie jeszcze lepiej :rolleyes: Ale warunek tak jak już koledzy sie wypowiadali grupa musi być zgrana :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 różnie , różniście , najwiecej chyba km to na 2 sprzety , nieraz lubie sam gdzieś sie objechać , sam sobie dyktować tempo , albo wlec sie albo odkręcać , ale wtedy nigdzie sie raczej nie zatrzymuje , w grópie też jest bardzo miło , lubie ale nie zawsze wszystkim pasuje termin itp. wiec różnie bywa Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi