Plakatufka Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Witam! Osobiście wolę aby co jakiś czas pojawiały się takie zdjęcia, niż czytać nowe tematy , że czyjś kolega zabił się na motocyklu. A było tego w tym roku bardzo dużo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PADRE Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 "JOŁ,JOŁ"-młode pokolenie mamy twardo-wrażliwe.Zdjęcia albo niczego im nie uświadamiają,albo powodują tylko i wyłącznie odruchy wymiotne.Oby ktoś spostrzegawczy nie nazwał Was pokoleniem OI(tak jak sprzęgla w aucie sportowym). Ludu kochany-jeżeli takie fotki nic pozytywnego w Waszym postępowaniu nie budzą-pokażcie je Swoim rodzicom;jeszcze w nich nadzieja,że coś z wami zrobią,by nie musieli oglądać takich fotek w raporcie policyjnym . pozdro-PADRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gusto Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 W skrocie: nekrofilia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Witam! Osobiście wolę aby co jakiś czas pojawiały się takie zdjęcia, niż czytać nowe tematy , że czyjś kolega zabił się na motocyklu. A było tego w tym roku bardzo dużo. Pozdrawiam.Osobiście uważam, że, abstrahując od szlachetnych zapewne intencji osób wrzucających na forum takie fotki, nic to nie wnosi oprócz taniej sensacji lub "poprawnych politycznie" komentarzy, a czasami wręcz niesmacznych żarcików.W głębi duszy prawie każdy z nas, jeżdżących myśli, że jego to nie dotyczy, a szczgólnie osoby młode, które z natury czują się nieśmiertelne (i nie mówcie, że nie, bo jak ja miałem 17 lat to też się czułem nieśmiertelny - wspinaczka bez asekuracji, szukanie niewypałów, doświadczenia chemiczne z PbCl4 itp).Poprawność polityczna każe wielu z nas (mnie także) pisać że "mam dystans do swoich możliwości i umiejętności", "czuję respekt przed maszyną" itp pierdoły a tak naprawdę w głębi duszy każdy facet to chojrak i kozak. A nie? Tak więc nie widzę sensu w publikacji takich zdjęć, bo nie mają one waloru dydaktycznego. Większe wrażenie zrobił na mnie wypadek Greedo (którego nie znam osobiście, a tylko z forum) niż takie foty, bo zdarzył się w normalnej, codziennej sytuacji.Ci, co lubią przypałować i tak będą pałować więc dla kogo to ma być przestroga? Zgadzam się z PADRE: pokażcie to rodzicom, żonom i wtedy będzie o czym dyskutować. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristobalo Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Takie obrazki budzą też refleksję: jeździć/nie jeździć?I chyba jestem bliżej wniosku, żę smochodowe Moto to nie zabawka, szczególnie jak trzeba myśleć za innych, nie tylko za siebie. Fotki hardcorowe... z drugiej strony w niektórych "cywilizowanych" krajach na www pokazywane są fotki z wypadków (bez tylu szczegółów, a mimo to często równie ostre), jako przestroga. Mało tego, są strony gdzie z imienia i nazwiska wskazują motocyklistów (dziennie!) którzy zgineli w wypadkach Ja, po obejrzeniu jakiś czas temu takich fotek, zacząłem się poważnie zastanawiać czy powinienem jeździć z plecaczkiem, szczególnie swoim... Wali po psychice :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Nie, że odrazu delikatni, ale powiedz lubisz oglądać takie zdjęcia?... Nienawidze tego , ale minimum raz w tygodniu oglądam - dlaczego (czytaj niżej) Witam, ... to nie robi na nas żadnego większego w... Niech każdy sobie sam w głębi serca odpowie czy po ujrzeniu takich fot na drugi dzień jechał inaczej niż zawsze, czy coś się w nim zmieniło....Bo moja odpowiedź brzmi NIE !!!! Nieprawda , bardzo działa to zapobiegawczo - zanim odkrece i przegne pale mam w/w widoki przed oczami ... Zmieniając troche nurt dyskusji, jest zagadka, mianowicie rzucił mi się w oczy zwykły but. Widać alpinestary motocyklisty, ale skąd tamten but? Ciekawy bylem kto z bijacych pianę panienek , zamiast smusić coś zauważą.Mi też ten but nie daje spokoju , więc albo bedzie to pasażer albo ktoś o kogo przychaczył. wiec zanim polecisz na prostej gdzie niby nikogo nie ma , nic sie nie dzieje niech twe oczy ujrzą te zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruha Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Ale co niektorzy tu tacy wrazliwi, a mówią że i tak im to nic nie da, bo będą dalej jeżdzić jak jeżdzili. Dobrze ktoś wczesniej napisał , że skoro takie obrazki na was niedziałają to chyba jest coś nie tak.Na mnie podziałały(szybszy zakup dobrych ciuchow). Mowa tu o fotkach z ride2die.com . Poza tym mam większą świadomość co może się ze mną i PLECACZKIEM stać . Odpuszczam częściej, bo wiem jak brawura i moj najmiejszy bład mogą się skończyć. Jasne lepiej oglądać codziennie bicie rekordów prędkości. Lśniące maszyny , motonitów i zapomieć jak to czasem można skończyć. Jak dla mnie to proste: -Ogladam tylko śliczne fotki i filmy jak to śię pięknie zap...la - sam zapierdal...m-Znam piękne i przyjemne strony jazdy, ale mając też świadomość tego jak to się może skończyć - przynajmiej zadziej przeginam A jak ktoś chce tylko sliczne reklamy oglądać to niech ogląda .Tylko niech pamięta że skrzydła mu nie urosną jak będzie śię zbliżał do drzewa czy barierki i że gumowy też nie jest. No ale .....co się może stać?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Zdjęcia mocne, a tekst że coś "było" - jest o tyle bez sensu, że na forum pojawiają się nowi ludzie, nie wszyscy wszystko zauważą więc siłą rzeczy zawsze jakieś materiały czy pytania będą się pojawiać. Ja ich wcześniej nie widziałem.. Mnie też stają przed oczami takie fotki, jak mnie nachodzi chęć "pogonienia". Żałuje, że nie zawsze i czasem przeginam, mam tylko nadzieję, że nie za bardzo.. Co do fotek - kto nie chce, nie musi oglądać. Jeśli części z Was takie fotki się nie podobają, nie chcecie ich oglądać, to PO CO zaglądacie do tego tematu? Tylko po to, żeby wyrazić swoje święte oburzenie? Kto chce, nie zajrzy, kto chce, zajrzy.. z tych co zajrzą, jeden to zleje, drugi się przejmie, a to może kiedyś mu uratuje skórę. Chocby dla tego warto.. Humani nil a me alienum puto - niech nic, co ludzkie, nie będzie nam obce. Aha! Faktycznie ten but jest zastanawiający. Ciekawe, że jest jeden but sportowy i tylko jeden motocyklowy.. pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Nieprawda , bardzo działa to zapobiegawczo - zanim odkrece i przegne pale mam w/w widoki przed oczami ...No, ale jak piszesz, i tak odkręcasz... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 czytaj ze zrzumieniem ,zanim odkrece , czyli chciałbym polecieć ale mam te widoki , i nie odkrecam A Ci ktorzy ze mna jeżdzą nie raz sie wkórwiaja że na 3 nie wyprzedze , zakrety biore za wolno bo nie widze konca , albo po pustej drodze w srodku lasu nie polee 140 tylko 90 ale mam nadzieje ze ani oni ani ja nikt z nas nie bedzie uczyc sie lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Prawda jest taka że istnieje rzesza ludzi którzy oglądają takie zdjęcia BO LUBIĄ, a komentarz że zamieszczają to "ku przestrodze" jest niczym więcej jak ściemą. Co oczywiście nie wyklucza że jakiś nikły procent użytkowników dróg faktycznie po obejrzeniu takich zdjęć odpuści gazu. Siłą rzeczy mam z tym do czynienia na codzień i wg mnie dużo większe wrażenie robią zimne opisy patologów i opinie biegłych ds ruchu drogowego. Dopiero wtedy widać jak debilne manewry i decyzje można podjąć na dodze. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmino Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Straszne. A może tu zagladają też dzieci? Takiemu 8-latkowi to może coś uszkodzić w psychice. Cytuj http://baryswiata.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 czytaj ze zrzumieniem ,zanim odkrece, czyli chciałbym polecieć ale mam te widoki , i nie odkrecamNie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem i zanim ktoś zacznie ludziom zwracać uwagę, że nie umieją czytać, polecam naukę wyrażania myśli precyzyjnie, tak aby wszystko było zrozumiałe samo przez się. Przepraszam za off-top :biggrin: , ale wycieczki ad-personam są nie na miejscu. Słowo "zanim" sugeruje następstwo obydwóch czynności: ZA-NIM nie mówiąc nic o tym, czy któraś czynnoś była (lub nie była) wykonana. "zanim wyjdę zakładam buty" - a więc sugeruje, że wyjdę w butach, (choć może mnie coś zatrzymać i nie wyjdę)"zanim zjem zupę, umyję ręce" - sugeruje, że zjem tę zupę mając czyste ręce, (choć mogę jej nie zjeść, bo zadzwoni telefon)"zanim odkręce, pomyślę" - sugeruje, że odkręcę po chwili namysłu. (choć mogę nie odkręcić, jak mówisz) Znacznie lepiej było napisać po prostu "Nie odkręcam, gdy mam przed oczami te widoki." pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) nie bedziemy tutaj prowadzić dyskusji na temat jezyka polskiegoJak Sam piszesz :""zanim odkręce, pomyślę" - sugeruje, że odkręcę po chwili namysłu. (choć mogę nie odkręcić, jak mówisz)" Wiec poprawie się dla jasności wypowiedzi :Widok cial ludzkich uczestniczących w wypadkach bardzo skutecznie powstrzymuje mnie przed brawurą. Dodano :biggrin: Edytowane 22 Września 2006 przez bronx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) nie bedziemy tutaj prowadzić dyskusji na temat jezyka polskiegoJak Sam piszesz :""zanim odkręce, pomyślę" - sugeruje, że odkręcę po chwili namysłu. (choć mogę nie odkręcić, jak mówisz)" Wiec poprawie się dla jasności wypowiedzi :Widok cial ludzkich uczestniczących w wypadkach bardzo skutecznie powstrzymuje mnie przed brawurą.Ależ ja nie chcę na ten temat z Tobą dyskutować. Tak jak nie chcę, by ktoś publicznie dyskutował na temat mojej umiejętności czytania. :biggrin: pozdr Edytowane 22 Września 2006 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi