Rocker Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Nie wszyscy :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 ...pogod nie sprzyja aby pojeździć , Valkyrie się nie psują..., na forum cisza... a ja kupiłem sobie ostatnio coś co wypełnia lukę pogodową i daje zajecie w garażu, Kawasaki LTD 750 z 1981 roku, uruchamiam ją po 7-8 latach stania w jakiejś komórce ... jeździł ktoś tym sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnuczek Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 siemka trochę mnie zmogło ale już jestem na chodzie tak więc co do przednich amorków to poodkręcałem korki od góry i pomalućku ,pomalućku góra -dól, góra-dół ,i się poprawiło ,teraz jest OK a teraz z innej beczki wczroraj po małym wypadzie z żonką ,mój WALCZYK przestał odpalać i zniknęło przednie światło :huh: dobrze, że poprzedni właściciel zamontował dodatkowy guzik[starter] i tym bez problemu odpala, ale światła dalej nie ma :blush: dobrze ,że halogeny działają ,to nawet policaje się nie czepiali jak wracałem posprawdzałem bezpieczniki ,te pod prawym deklem i są ok.no chyba, że są jeszcze jakieś o których nie wiem, kabelki przy guziku od odpalania ok. i co to może być ? :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek777777 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Witam szanownych kolegów . Powiem tak że dopiero od dwóch miesięcy posiadam VALKYRIE ale na nic innego nie zamienił bym jej. Daje tyle radości z jazdy ,ten zapas mocy i to prowadzenie ,a poza tym te spojrzenia obserwatorów ,,BEZCENNE''siemka trochę mnie zmogło ale już jestem na chodzie tak więc co do przednich amorków to poodkręcałem korki od góry i pomalućku ,pomalućku góra -dól, góra-dół ,i się poprawiło ,teraz jest OK a teraz z innej beczki wczroraj po małym wypadzie z żonką ,mój WALCZYK przestał odpalać i zniknęło przednie światło :huh: dobrze, że poprzedni właściciel zamontował dodatkowy guzik[starter] i tym bez problemu odpala, ale światła dalej nie ma :blush: dobrze ,że halogeny działają ,to nawet policaje się nie czepiali jak wracałem posprawdzałem bezpieczniki ,te pod prawym deklem i są ok.no chyba, że są jeszcze jakieś o których nie wiem, kabelki przy guziku od odpalania ok. i co to może być ? :blink:przedwczoraj też mi się stał podobny myk ,tyle że tylko przedni reflektor zamarł .Bezpieczniki ok, żarówka też podejrzewam brak masy ewentualnie przekaźnik (lecz nie wiem gdzie go szukać ) może jutro się za to zabiorę jak będzie chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek777777 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 zniknęły nagle mi światła ,mijania i drogowe nie działa także kontrolka o świateł drogowych,oczywiście sprawdziłem żarówkę i bezpieczniki ale jest tam wszystko ok .Nie posiadam schematu instalacji więc nie bardzo potrafię określić czy jest przekaźnik i gdzie on się znajduje (podejrzewam iż on może być przyczynom awarii). Jeśli ktoś coś ........to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnuczek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 siemka czy ktoś z VALKNIĘTYCH mógł by zapodać jakiś namiar na schemat instalacji elektrycznej do WALCA ? bo liiipa :angry: nie jeździ :blush:siemka czy ktoś z VALKNIĘTYCH mógł by zapodać jakiś namiar na schemat instalacji elektrycznej do WALCA ? bo liiipa :angry: nie jeździ :blush:a no zapomniałem dopisać ,że przyczyną braku świateł i braku odpalania przy kierownicy, było to, że przytopił się tenże starter przy kierownicy :huh: po jego zreanimowaniu było wszystko ok. ale po przejechaniu paru kilometrów coś padło :mad: i przytopił się przekaźnik rozrusznika po jego wymianie na nowy, napięcie na światła dostaje, ale dalej lipa :angry: nie odpala rozrusznik rozebrałem - czyściutki jak nowy , na krótko kręci, ale chyba nie podaje napięcia na zapłon :blush: i właśnie dla tego potrzebuję ten schemat , może po kabelkach jakoś dojdę :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 myślę że akumulator (brak natężenia ) po prostu zdechł tak się zdarza, napięcie jest ale brak natężenia i nie odpali, zapodaj mu prąd z samochodu przez kable , podaj tel . mms wyślę ci zdjęcie schematu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 ...pogod nie sprzyja aby pojeździć , Valkyrie się nie psują..., na forum cisza... a ja kupiłem sobie ostatnio coś co wypełnia lukę pogodową i daje zajecie w garażu, Kawasaki LTD 750 z 1981 roku, uruchamiam ją po 7-8 latach stania w jakiejś komórce ... jeździł ktoś tym sprzętem?Witaj Joinery. Kiedyś miałem takie cudo jak Kawasaki LTD 750 :). Gdy kupiłem moto nie było na chodzie. Maszynka poszła do przyjaciela, który ją odremontował do fabrycznego stanu (pasjonat jeden) :). Podobno moto spisuje się rewelacyjnie, jest zachwycony choć to przecież starsza konstrukcja i pomimo, że ma inne piękne maszyny to śmiga na kawie z bananem na twarzy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kayman Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Witam wszystkich.Jestem użytkownikiem Valca czwarty sezon. Rewelacyjny motocykl. Oceniam na podstawie niewielkiego doświadczenia - nie miałem wielu motocykli. Wcześniej - dawno bardzo - Gazela. Niedawno Honda Shadow 1100 AERO. Obecnie jeszcze HONDA VFR 800X Crossrunner. Ogółem przejechałem na moto ok. 100 kkm. Jeździłem jeszcze na Yamaha Stratoliner 1900 ccm, Suzuki Intruder 1300 - straszny klocek. Honda VTX 1800. Powiem krótko: Są motocykle i jest VALKYRIA. Mój moto to Interstate z 2000 roku. W Polsce jestem pierwszym użytkownikiem. Ujeżdżamy na nim z żonką, a kierowcą bywa również mój najmłodszy syn. Byliśmy na moto w Czarnogórze (2013), Toskanii (2014), Schwarzwaldzie (2015). Ta ostatnia wyprawa, to raj dla motocyklistów. Kręte drogi, znakomite asfalty - w końcu to Niemcy - niesamowite widoki i mnóstwo motocyklistów. Polecam. Czytam forum, któryś raz i dopiero teraz zdecydowałem się na posta. Podobają mi się - nie wiem jak się to nazywa - "naciągacz łańcuchów", "dwusuwowy rider" (chociaż tu mam skojarzenia seksualne) - w Forum Valkyrie, gdzie ani łańcucha, ani dwusuwa. Może o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carmaniak Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Bardzo cicho . Nikt nic nie opowiada i z nudów kupiłem Magne . Tam coś piszą , naprawiają . A tu nic , sprzęty nie do zarżnięcia to tylko jeżdżą . Koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Cicho bo wszyscy w trasie. Jak spadnie pierwszy śnieg forum zacznie żyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcow Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Pewnie tak :) ale z reguły to forum jest dośc niemrawe :( a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carmaniak Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Próbuje na ta stronę co podal naciągacz łańcuchów ,ale nie mogę się na nic zalogować . Proszę o podpowiedz . Tam naprawdę wyglada , ze coś się dzieje. Bo tutaj to naprawdę wszyscy tylko jeżdżą . A szkoda bo można by się w paru sprawach podpytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Próbuje na ta stronę co podal naciągacz łańcuchów ,ale nie mogę się na nic zalogować . Proszę o podpowiedz . Tam naprawdę wyglada , ze coś się dzieje. Bo tutaj to naprawdę wszyscy tylko jeżdżą . A szkoda bo można by się w paru sprawach podpytać .Czemu uważasz że nic się nie dzieje skoro nie pytasz ? Na wiele tematów już odpowiedzi padły , masz nowe ?, zacznij temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 oj jo joj faktycznie tu martwa cisza.... to może ja zapytam , przepalacie swoje Valkyrie w zimnych garażach ja tego nie robię a wy jakie macie odczucia i doświadczenia co do tego zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi