komisare Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Piekny sprzęcik Komisare, niezły pomysł z czerwonymi zaciskami. Pracuję aktualnie nad koncówkami wydechów (lewy tłumik jest rzeźbiony przez poprzedniego właściciela i paskudnie to wygląda), jak cuś wyjdzie to zapodam fotki. z tymi czerwonymi zaciskami chodzi o podkreslenie sportowego zacięcia tego motocykla,nie wszystkim się to podoba,słyszalem juz teksty w stylu "przecież to nie lokomotywa" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 z tymi czerwonymi zaciskami chodzi o podkreslenie sportowego zacięcia tego motocykla,nie wszystkim się to podoba,słyszalem juz teksty w stylu "przecież to nie lokomotywa" :D W porównaniu do innych "czoperków" to jednak "lokomotywa" :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mador11 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Komisare....naprawdę Twoja maszyna wygląda pięknie.Ja mam Madzię vf500 z 1988 roku i też jak kupiłem to plastiki były nie za bardzo.Litry kareki wtarte w plastik, kilka puszek WD40 i pasta do lakierów....poprawiły mój motorek.Niestety sen z powiek spędza silnik i aluminiowe elementy przednich lag.....pokryte są one chyba warstwą bezbarwną,pod którą dostało się powietrze i zaśniedziło lekko elementy aluminiowe.nie mam pomysłu jeszcze jak to odnowić ....ale do tego też dojdę .....jak tylko sfocę moją Madzię to podam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mador , kup scansol i potraktoj tym lakier -ten bezbarwny. powinien odejsc i bedziesz mial czyste aluminium do polerowania , a dalej to juz tylko swiecic :) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisare Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 moja w 2004 roku przeszla calkowita odnowe,zostala rozebrana "do sróbki",rama,kielichy i kardan lakierowane proszkiem w piecu,siedzenie obszyte skórą elementy aluminiowe polerowane i pokryte lakierem bezbarwnym,ale co do aluminium to po sezonie zrobie to raz jeszcze,zedre lakier i wypoleruje i tym razem zostawie bez lakierowania,bo jednak powietrze sie dostajei i sniedzieje,a gole aluminium zasze bez problemu mozna przepolerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naitha Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Witam serdecznie, Czy orientuje się może ktoś z Was ile kosztowałby remont generalny silnika Hondy VT500 Custom z 1983r ? Z góry dziękuję za podpowiedzi :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Kurteczka, cieknie mi jedna przednia laga. Z czego to sie robi? Bo chyba nie ze starości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mador11 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) Mador , kup scansol i potraktoj tym lakier -ten bezbarwny. powinien odejsc i bedziesz mial czyste aluminium do polerowania , a dalej to juz tylko swiecic :icon_mrgreen:A powiedz ...jak ten środek działa na czarny lakier który jest na silniku.Trzeba uważać coby tylko ten bezbarwny usunąć tak?A oto moja Hodzia : http://images26.fotosik.pl/206/adb6c77bf4358b09.jpghttp://images29.fotosik.pl/206/f19aac52085e2f23.jpg Teraz mam nową gumkę na tyle i oryginalne chromowane lustereczka.Nie posiadam tych chromowanych rozetek na klaksonach....zgubione :-( Edytowane 2 Maja 2008 przez mador11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 scansol usuwa powloki lakiernicze . wiec ostroznie. to jest dosc geste ,wiec przy odrobinie uwagi nie naciapiesz tym na czarna powloke silnika i nic sie nie stanie Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mador11 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 scansol usuwa powloki lakiernicze . wiec ostroznie. to jest dosc geste ,wiec przy odrobinie uwagi nie naciapiesz tym na czarna powloke silnika i nic sie nie stanieOK dzięki.Spróbuję zdjąć ten bezbarwny tym środkiem.Dostanę to w zwykłym chemiku?A jak mniej więcej długo takie wypolerowane alu trzyma się nie zaśniedziane?Jak często trzeba polerować elementy z polerowanego aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) czesto i trza dbac . scansol w marketach jest dostepny lub w sklepach z chemia , motoryzacyjnych itp. Edytowane 2 Maja 2008 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Peterek, spróbuj namierzyć gdzieś łącznik (mostek) do przednich lag, ponoć przy tych motocyklach bardzo dużo daje bo lagi są słabe. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Peterek, spróbuj namierzyć gdzieś łącznik (mostek) do przednich lag, ponoć przy tych motocyklach bardzo dużo daje bo lagi są słabe. Ja mam już nowy mostek :icon_rolleyes: Odwiedziłem sklep z metalami kolorowymi i z płaskownika duraluminiowego o gr. 10mm przycięli mi panowie sprzedawcy odcinek o dł. jak pamiętam 130mm. całość z ten kawałek kupiłem za, jak pamiętam 5 zł. Następnie zapunktowałem otworki, polewając denaturatem wywierciłem otwory i oczywiście wypolerowałem. Mój mostek jest śliczny i spełnia swoje zadanie.Na fotkach jeszcze go nie ma. Dzięki Browarny za uwagi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Wiecie gdzie można kupić i ile kosztują tarcze sprzęgłowe ? i obudowę do obrotomierza ... Tarcze ktos już u siebie wymieniał ? ciężko jest czy lepiej warsztat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitano Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Czołem. Tarcze sprzęgłowe poszukaj na sklepach internetowych (np. tu http://sklepmotocyklowy.pl/). Z wymianą problemów nie ma, trzeba tylko uważać, żeby nie zerwać śrub, przechlapana robota później, ale ogólnie prosta robota, przynajmniej w moim tak było. Spuszczasz olej, odkręcasz dekiel sprzęgłowy i sprzęgło na wierzchu. Potem tylko sprężyny, i wymiana. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Co do cen, do mojego kosztują 210,00 zł. Tarcz co prawda nie wymieniałem, ale sprzęgło rozkręcałem, bo miałem do wymiany kosz sprzęgłowy :bigrazz: Co do obudowy obrotomierza to mogę jedynie polecić ebay.com. W stanach można znaleźć wszystko. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi