magman Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 kuczwelek ,można :) Magna swojego czasu była najszybszym seryjnie produkowanym motocyklem.Szybszyn niż plastiki.Tajemnica kryje się w owiewkach ,które jakiś jegomość zaistalował na Magnie i dzieki temu zrobił psikusa współczynnikowi Cx.Sam wiesz ,że silnik ma możliwości i własnie dzięki temu zostatły one wykorzystane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 zaraz zdejmuję szybę i gnam ku słońcu.jak będę żyw to odpiszę jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Jak Ku Słońcu to uważaj na wylatujących z Ciastoramy... :icon_mrgreen: Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromov Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 to jest adres kolesia w w-wie, który mówił ,że ma takową sztukę w garażu!!!! [email protected] Dzięki wielkie za namiary! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczydlo Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) Hej hej fani Magdalen :) :), pozdrawiam z lubelszczyzny!!Sorka, ale strzele z innej beczki, bo jakoś na forumie się nie doczytałem....Czy ktoś korzystał już z promocyjnej oferty HONDY i jej serwisów w temacie wiosennych przeglądów??? link: http://www.wyszomirski-honda.pl/pl/motocykle/promocje/promocje-na-modele/64-przygotuj-swoj-motocykl-na-wiosne.html , to znalazłem w swojej okolicy i nawet umówiłem się na najbliższy czwartek...., a co, niech się w serwisie postarają... Łoj...., zapomniałem dodać, że w słoneczne dni ubiegłego tygodnia pozwoliłem sobie rozpocząć sezon....., było cudnie :) :) :) Edytowane 21 Marca 2011 przez smoczydlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Adamie, Niestety na Sabrze za bardzo mnie "ponosiło", i wolałem przesiąść się na spokojniejszy motocykl.Z perspektywy czasu nadal nie wiem czy to był błąd czy nie. Teraz brakuje mi przede wszystkim prędkości na przelotach, i składania się w zakrętach (choć w tym Sabra też nie była mistrzem). Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczydlo Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witajcie ponownie :)Nio to chyba mam problemik...., moja Madzia prawdopodobnie straciła ładowanie...., na mierniku po odpaleniu jest na akumulatorze 13, 2 - 13,6, po włączeniu świateł spada do 12 i nawet poniżej...., nio i oczywiście problem z odpaleniem....., bateria niedoładowana i plum... :( :(Nie mam pojęcia od której strony się za to wszystko zabrać, czy zacząć od wymiany baterii (stara ma juz 3 lata, chyba ma prawo już nie trzymać), czy tez problem tkwi głębiej...., w regulatorze napięcia (gdzie go szukać??), czy może w alternatorze (tez nie gdzie się ustrojstwo miesci)....Jak możecie, to prosze o podpowiedź dla swieżaka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Przeczytaj ten temat.Pytania elektryczne najlepiej do Montera http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/133793-problem-z-ladowaniem-krok-po-kroku/ . Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Podpowiadac moge, ale najpierw pytanie czy masz miernik wielofunkcyjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareqbil Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Przepraszam, zdublowałem wypowiedź. Edytowane 24 Marca 2011 przez mareqbil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareqbil Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam, już od dawien dawna śledzę to forum, a sam od 2,5 roku jestem posiadaczem magny z 94r. Od samego początku chodzi za mną montaż obustronny filtrów stożkowych, no i moje pytanie: co o tym sądzicie?, jakieś sugestie dotyczące tego zabiegu (wielkości , średnice, producenci). Jak wyglądać będzie jazda (oby najrzadsza...) w deszczu? Czy ma ktoś z Was doświadczenie z tego typu filtrem umieszczonym na zewnątrz motocykla?Czy ktoś to przerabiał? Chętnie posłucham...Zdjęcia poglądowe zamieszczam poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Stozki, ale jakie ?W najlepszym przypadku bedziesz musial ostro przeregulowac gazniki i spalanie ci wzrosnie o 30%, w najgorszym bedziesz mial dziury w obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO111 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam wszystkich posiadaczy Magdalenek. Ja od tygodnia jestem posiadaczem v45-750 83 r. No i teraz was rozumie a śledze te forum od dawna ale po zakupie zdecydowałem sie dopisać. Fakt ta "pani" potrafi wiele ale mi na dziś chodzi tylko tylko żeby dźwięk i predkość dawały przyjemność. Jeszcze raz pozdro z Kujaw !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirek1977 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich Od połowy zeszłego sezonu stałem się posiadaczem Hondy Magny 750C z 1996r.Po pierwszej przejażdżce zakochałem się w tym pędzidełku i to jest miłość, czegoś takiego szukałem, wygląda jak choper a osiągi wiecie sami :) A teraz mam pytanie:a mianowicie w zeszłym tygodniu po raz pierwszy wyjechałem na drogę w tym sezonie i po około 1 km. moto zgasł, gdy go zapalam na ssaniu odpala i zaraz gaśnie. W sobotę wymieniłem świece, ale niestety nic nie pomogło, sprawdziłem filtr powietrza ok. czy ktoś z was ma pomysł co to może być. Ja tak sobie myślę że to będzie coś z paliwem , ale może ma ktoś inny pomysł? Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wszystkim szerokości i przyczepności Edytowane 28 Marca 2011 przez swirek1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromov Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam wszystkich Od połowy zeszłego sezonu stałem się posiadaczem Hondy Magny 750C z 1996r.Po pierwszej przejażdżce zakochałem się w tym pędzidełku i to jest miłość, czegoś takiego szukałem, wygląda jak choper a osiągi wiecie sami :) A teraz mam pytanie:a mianowicie w zeszłym tygodniu po raz pierwszy wyjechałem na drogę w tym sezonie i po około 1 km. moto zgasł, gdy go zapalam na ssaniu odpala i zaraz gaśnie. W sobotę wymieniłem świece, ale niestety nic nie pomogło, sprawdziłem filtr powietrza ok. czy ktoś z was ma pomysł co to może być. Ja tak sobie myślę że to będzie coś z paliwem , ale może ma ktoś inny pomysł? Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wszystkim szerokości i przyczepności Zakładam, że odkręciłeś kranik paliwa :) Jeśli tak, a mimo to moto nadal gaśnie, to na początku zdejmij ostrożnie wężyk paliwa z gaźnika, a następnie mocno w niego dmuchnij, tak żeby paliwo zabulgotało w zbiorniku. Czasem syf zbiera się na dnie i może zapychać wężyk. Jeśli ten zabieg pomoże i moto odpali, to problem masz rozwiązany - wystarczy przepłukać zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi