Wiking68 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam! Chciałbym wiedzieć czym dopieszczacie po zimie chromy (jakich konkretnych środków używacie). Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Dzięki za pomoc.Filtry i świece wymieniłem.Jest lepiej,ale nadal gaśnie.Może gaźniki?Sam się za to nie biorę.Może ktoś orientacyjnie wie jakie są koszty czyszczenia i regulacji gaźników?Mam gościa co zaśpiewał 250zł.Co o tym myślicie? Namil, sorry, ale nie wiem czy wiesz o pokrętce przy silniku. Nią właśnie możesz podregulować wolne obroty. Może od tego warto zacząć? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Witam! Chciałbym wiedzieć czym dopieszczacie po zimie chromy (jakich konkretnych środków używacie). proponuję wychylić nosa do działu co, jak kupić i przejrzeć go (wyszukiwarka się kłania) na hasła chrom, polerka, czyszczenie i podobne jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Namil, sorry, ale nie wiem czy wiesz o pokrętce przy silniku. Nią właśnie możesz podregulować wolne obroty. Może od tego warto zacząć? pozdro Jesli nierowno chodzi to pokretka nic nie poprawisz, dalej bedzie chodzil nie rowno tylko na wyzszych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Mam szybkie pytanie do posiadaczy Hondy VF 750 rocznik 1987, otoz jak w tym motocyklu znalezc przewod czujnika biegu jalowego? W katalogu czesci widze ze czujnik jest po prawej stronie silnika, raczej pod pokrywa sprzegla.. Czy ktos mi podpowie ktoredy wychodzi przewod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jesli nierowno chodzi to pokretka nic nie poprawisz, dalej bedzie chodzil nie rowno tylko na wyzszych obrotach. W moim przypadku (VF750) miałem tak, że gdy podniosłem wolne obroty do ok. 1200 to praca silnika nie była tak równa jak przy 1000 obrotów. Tu cykał równiuteńko :smile: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianelko Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam szanownych kolegów mam dwa pytanka pierwsze jak wymienic olej w przednich amortyzatorachw Hondzie Magnie FV700 rocznik 85 i jakie jest cisnienie powietrza w nich. Drugie czy oba koła powinny być wyważone ponieważ na tyle nie zauważyłem ciężarków. Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Czy pomoze ktos w kwestii mojego wczesniejszego pytania o przewod czujnika luzu..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINDZA Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Drugie czy oba koła powinny być wyważone ponieważ na tyle nie zauważyłem ciężarków. Z góry dziekuję Koła muszą być wyważone, przy znacznej prędkości będziesz odczuwał mocne wibracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Drugie czy oba koła powinny być wyważone ponieważ na tyle nie zauważyłem ciężarków. Z góry dziekuję Koła muszą być wyważone, przy znacznej prędkości będziesz odczuwał mocne wibracje. Nawet jak nie będzie wibracji to lepiej oba koła mieć wyważone. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianelko Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Szanowni koledzy pytanko do mojej Magny zalecany rozmiar opony na przód jest 110/90/18 czy można zastąpić oponą 100/90/18 czy bedie jakaś różnica podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 koledzy jakim olejem najlepiej zalać moto saberka 82rok 65k przebiegu teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) Szanowni koledzy pytanko do mojej Magny zalecany rozmiar opony na przód jest 110/90/18 czy można zastąpić oponą 100/90/18 czy bedie jakaś różnica podczas jazdy Ja bym Ci nie polecał zmiany. W Sabrze miałem węższą oponę i po zmianie na właściwą (naturalne zużycie), o wiele lepsze właściwości trakcyjne uzyskałem. Na winklach lepiej mi się śmigało. Dodam, że opona tego samego producenta i ten sam wzór. koledzy jakim olejem najlepiej zalać moto saberka 82rok 65k przebiegu teoretycznie. 10W40 pół syntetyk. To wlewałem do siebie, ale 15W50 też się mieści w zaleceniach producenta. pozdro Edytowane 11 Marca 2010 przez Peterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Tak jak pisze Peterek, lepiej trzymaj wymiar opony podany przez producenta. Kiedyś miałem na przodzie inną oponę niż zalecana i się jeździć nie dało. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianelko Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Serdeczne dzięki. Mam jeszcze jedno pytanko jak wymienić olej w przednich amortyzatorach, jaki i ile w Hondzie Magmie 750 rocznik 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi