Darekcb500 Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Witam Chcialbym sie zapytać uzytkowników ktorzy posiadają ciemne szybki lub lekko przyciemnione ,czy da rade jezdzić tym w nocy. Musze zmienić szybke w moim kasku ,a nie moge nigdzie znależdz w rozsądnej cenie jedynie u Sikory w Bielsku-Bialej mają taką szybke w rozsadnej cenie.Jest ona minimalnie przyciemniona powiedziałbym ze lekko przydymiona brązem .I teraz pytanie zakupić tą szybke czy jak ,dodam tylko że przezroczystej nie mają ;) Prosze o info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Ja mam naklejona taka dodatkowa szybke, taki antyfog o kolorze lustrzanym, niby przyciemnia b delikatnie, ale w nocy jest kicha i kombinuje druga szybe bez przyciemnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 ja mam ciemna szybe w moim Araiu w nocy nawet daje rade ale po miescie na oswietlonych ulicach ;) jak jade poza miasto zawsze mam druga normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Tylko dwie szyby - jasna i ciemna w dowolnym rodzaju. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 WitajCiemna szyba to blogoslawiensto w upany i sloneczny dzien, swiatlo cie tak nie razi,ale w nocy jest lekki problem, jesli jedziesz na oswietlonej drodze to spoko da sie jechac choc trzea bardziej uwazac, ale na nieoswietlonej jest kicha, ale jesli tylko lekko przyciemnona to powinna dac rade. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beti Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Ja mialam w poprzednim kasku leciutko przydymiona szybe i w nocy dawalo sie rade. Ale mowie, ona byla leciutko przydymiona. Cytuj http://bikepics.com/members/beti/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Ja mialam w poprzednim kasku leciutko przydymiona szybe i w nocy dawalo sie rade. Ale mowie, ona byla leciutko przydymiona. Ta też jest leciutko przydymiona tak jak ta http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=12355 :icon_mrgreen: Chyba sobie kupie kask do 200Zł Poleccie coś w miare do jazdy Edytowane 13 Lipca 2006 przez Darekcb500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Mam przyciemnioną szybkę i jak jest zmrok to jedzie się, a jak po ciemku to nie musze komentować (do bani) i jeszcze jedno jak deszcz kropi i krople się zatrzymują to też mało jest widać. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 hej ja mam iridium szybke wszystkie kolory teczy w dzien idealna nic nie razi slonce ale na noc tylko bial szybka poprzednio mialem agv i szybka zwykla ciemna i na noc tez trzeba bylo biala zkladac, u nas ci co lataja w czarnych to w nocy tylko po miescie i otwarta non stop a to nie jest przyjemne przy duzych predkosciach i muchy do oczu sie cisna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paveire Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Popieram przedmowcow. Mam w Shoei'u szybke dark smoked i przy szarowce, po miescie na oswietlonych ulicach w nocy oki. Inaczej zbyt niebezpiecznie. Idealnie: zwykla i przyciemniana na zmiane.Pzdr,paveire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Moze poszukaj szyby poza granicami naszego kraju. Nie wiem jaki masz kask, ale moze tu cos znajdziesz dla siebie:http://stores.ebay.pl/RIDERS-ACCESSORIES_W...sQ3amesstQQtZkmSam osobiscie polecam tego sprzedawce, bo zamawialem u niego pare drobiazgow do swojego shoei'a i wszystko bylo oki, a przesylka byla w przeciagu niecalego tygodnia.Co do ciemnej szyby w nocy to zdecydowanie nie polecam - bedziesz sie poprostu strasznie meczyl. Ja zawsze ze soba woze dwie szyby, jedna na kasku, druga w kufrze - lustrzana na dzien i standartowa jakby widocznosc spadla. W deszczu czy duzej "szarowce" tez ciezko jezdzic na ciemnej szybie. Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baders Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 W kASku Shoei Jest teraz taka nowa seria szybek masz przyciemnony tylko górna część szyby....Jeździ teraz w nim brat i jak pojechaliśmy na mazury własnie ja zabral wracalismy po ciemku 2 razy z giżycka do mrągowa wystarczyło podnieśc tylko szybko /uchylic ja poprostu i wszytko widzial ale dla kogos kogo denerwuje wiatr i łzawią go oczy to nie przejdzie.......Szybka dobry kompromis to co on ma ale ja jednak tez przystaje na tym zeby miec 2 na zmiane........Sam tak mam.....Jak bedziesz chcial znac szczególy to na priv zapraszam Pozdro :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 A ja polecam Airoha SV55 lub podobny kask z blendą przeciwsłoneczną i problem przestaje istnieć :icon_mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Nie radzę jeździć nocną porą z ciemną szybką (sprawdziłem - widoczność drastycznie się pogarsza). Nie bez kozery widnieje na nich napis "daytime use only". :icon_mrgreen: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Zamin zdecydujesz się, pojeździj sobie wieczorem w ciemnych okularach.... Nawet "lekko przydymionych". Tylko dwie szybki! Sam mam i bardzo sobie chwalę! Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi