Carlos_ Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 witam pytanie jak w temacie kupilem gsxr1300 buse i poprzedni wlasciciel wlal do niej polsyntetyk. serwisowo powinno sie lac olej syntetyczny na polsyntetyku jest zrobione jakies 2tys km mozna wrócić do oleju syntetycznego czy już nie ? i czy stanowi to różnicę dla silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Czy z czestotliwoscia kilku dni na tym forum musi sie pojawiac ciagle taki sam temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 szukałem i nic nie znalazłem wiec puściłem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 wlej nic nie zaszkodzi i tak wszystkie oleje maja wlasciwosci myjace z nagaru ,ja wlalem syntetyka po polsyntetyku na ktorym zrobilem ponad 10 tys km a moto pali conieco oleju wiec mogl byc nawet nagar i nic sie nie stalo Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Możesz zmienić. Bez obaw. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 prosiłbym także o opinię mechaników z forum co Oni o tym myślą?thx za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 ja zmienilem w b4 na syntetyk.jest dobrze.pali tyle samo co polsyntetyka jesli chodzi o ostre traktowanie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 jedynie powinno sie wystrzegać mieszania mineralnego z syntetykiem...tzn po mineralnym nie powinno sie wlewać syntetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja się juz nie odezwę na temat olejów.Skad sie biora takie legendy? Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 ... z mchu i paproci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Można, to jest jeszcze młody silnik, kiedyś na półsyntetyku śmigałem i zmieniłem na syntetyk(ale to był 18letni motocykl)troszke się rozszczelnił :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 21 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Z mchu, paproci i dziurawych skarpet.lej syntetyk i ciesz się jazdą. Dla pewności przykład mojego Monstera , który dostał pełen syntetyk po 30.000 km na półsyntetyku. I od razu spadło spalanie oleju :wink: (choć i tak palił niewiele, ale pali jeszcze mniej, co mnie cieszy :icon_mrgreen:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi