karol0545 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jak w temacie rozwalił mi sie gwint na wale korbowym przez co niemoge dokrecic magneta i co za tym idize ucina sie klin. Co mam zrobic prubowałem juz kupowac nakrętke i nakręceć ale długo nietrzymała. jaka tam pasuje narzynka aby gwint wyszedł taki jak do nakrętki od rometa gdyz u mnie w sklepie tylko takowe posiadaja. Co mam zrobic? pomóżcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 nie wiem czy oda Ci się nagwintaować wał...w końcu jest on z bardzo twardej stali...najlepiej byłoby zmienic czop cały ale to trzeba rozbierać silnik... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Spróbuj nagwintować (nie przyjdzie ci to łatwo) wiem bo musiałem nagwintować wał od strony kosza sprzęgłowego w jawce I zyczę powodzenia ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 nie uda ci sie nagwintowac bo jest to on z bardzo twardych stopow jestem pelen podziwu ze zerwales gwint na wale mi jak cos to nakretki sie tylko zrywaja a gwin na wale jest super to nowy czop lub wal zax jak to twoja jawka to zmien ten wydech bo przez taki wydech tracisz baaaardzo duzo mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 No wiecei jak kupiłem ogulnie gwint był już słaby ale byłem u ślusarza dobrego i powiedział ze to zrobi a niewiecie jaka to narzynka bo to jakas nietypowa bo to drobny gwint?? Moze bym to sam zrobił.. mysle ze sie uda bo musi sie udac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Może daj to lepiej ślusarzowi do nacięcia bo jak będziesz miał narzędzie do dupy to się całkiem spierd...i Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 daj to specjaliscie niech ci to zrobi a jak nie to szukaj czopu lub walu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 tam jest drobny(metryczny) gwint ale rozmiaru ci nie powiem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AddaM Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Witam! Podczepie sie pod temat. Mam do kupienia wal od mz 250 tylko ma on ukruszony gwint, czy da sie to jakos naprawic?? Napawac?? Gdzie to zrbia?? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Najlepiej dac to do tokarza, niech natnie nastepny mozliwy gwint o okreslonym skoku, oraz dorobi do tego nakretke. Wal niestety trzeba wymontowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 pier*** z tym ze sie nieda ilu z Was prubowalo?? ja sprubowalem i zrobilem!! mialem gwint zerwany na poczatku, kilka zwojów i zrobilem tylko trzeba umiec!! jak masz wal w silniku to mozesz nalozyc nazynke a ktos niech ci kreci walem. ja mialem wyjety wal, zaparlem sie o sciane i poszlo nawet nie ma sladu.. ps. robilem to w simsonie s51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 no to jutro zawioze do sprecjalisty mniejmy nadzieje zę coś z tego wyjdzie bo lepiej nieinwestowac w nowy wał . Widze ze macie zruznicowane zdania na ten temat ael to czy wyjdzie czy nie to zalezy od wielu czynników i jednemu sie uda drugiemu nie . Ale trzeba w siebie wierzyć >:banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 karol0545 moge ci tyle powiedzieć że w charcie gwint na wale zerwać jest cholernie trudno :icon_mrgreen:a śruba to tam jest na 14 gwint drobnozwojowy wymiaru w mm nie pamiętam :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morel Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 nie czaje stary co ty zmierzyć po prostu nie mozesz tego gwintu?? i znaleść taką narzynke?? ja na swoim wale w RX miałem 9x1 i takiej narzynki nigdzie dosłownie niegdzie nie mogłem dostać (poza sprowadzeniem z włoch) ale kolega kolegi kolegi załatwił (wole nie wiedzieć z kąd) a narzynki metryczne (drobno gwintowe) to w cale nie jest aż taki problem. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi