Buła Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 witam,niezabardzo wiedziałem gdzie to umiescic,jezeli jest to nie wetmacie to prosze o przeniesienie,sprawa dotyczy motocykla Vfr,pisałem już w innym temacie ale cisza jest,a teraz do sedna,moto które ogladałem ma przebieg niecałe 18 tysiecy km,jest ksiązka serwisowa i podobno wszystko jest udokumentowane,zauwarzyłem że przednie i tylnia tarcza ma mały próg na tarczach hamulcowaych,czy moto z takim przebiegiem moze miec juz próg na tarczach,jezeli przebieg jest prawdziwy.jak podjade do kolesia to musze spojrzec w ksiązke,co wy myslicie na temat takiego proguprzy motocyklu z małym przebiegiem.prosiłbym o konkretne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Moje viadro przy 20 tys nie ma progów na tarczach. Ale ja sporo hamuje silnikiem. Wydaje mi sie że jak są założone twarde klocki to przy ostrych hamowaniach próg na tarczy może sie pojawić. Poczekaj na info od VaFeRmanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Są dwa wytłumaczenia:albo to rzeczywisty przebieg a serwis założył twarde klodki na życzenie właścicielaalbo ktoś zbił licznik.Pomierz grubość tarczy poniżej progu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Napisz z którego roku jest moto, czy kupione w Polsce, czy jest data ostatniego serwisowania. Ostatni przegląd mógł być przy obecnym stanie licznika, a licznik cofnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 WitamMoja ma 33 tyś mil przejechane i za bardzo ani widzę ani czuję pod palcem progi na tarczach, tylko z tego co wiem to zarówno poprzedni właściciel jak i ja jeździmy na Nissinachpozdrawiam WitamMoja ma 33 tyś mil przejechane i za bardzo ani widzę ani czuję pod palcem progi na tarczach, tylko z tego co wiem to zarówno poprzedni właściciel jak i ja jeździmy na Nissinachpozdrawiam a z drugiej strony taki przebieg w moto z tego roku jest trochę mały no chyba ,że "cukierek" trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) W temacie podałeś rok produkcji '89. Moja jest rok młodsza i nie ma progów na tarczach. Na przebieg nie patrz! Moja miała na liczniku 19 kkm :wink: :biggrin: . Oceniam ją na ok 80 kkm. Brałem ją według stanu a nie przebiegu. Co do przebiegu tej z '89 to ma pewnie coś w przedziale 70-130 kkm. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Vlaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Nie wierz w cuda. Przy przebiegu 18000 to nie ma siły żeby tarcze progu dostały,chyba że moto jeździło by po torze. Miałem trochę motorków i z tego co wiem z doświadczenia to progi mogą pojawiać się po 40000 ale to trzeba też je dobrze piłować. Ja w moim zygzaku mam zaledwie zalążek progów a ma 45000, w Gsx600 przy 20000 nei miałem żadnego progu, mój znajomy ma CBR1000 i przy 80000 ma już lekki próg.Nie daj się zrobić w wałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 dzięki za odpowiedzi :wink: ,tez własnie wydawało mi sie dziwne że ma juz próg,ale musze jeszcze jechac do kolsia i spojrzec w serwisówke bo tak sobie mysle że moze licznik sie przekręcił i idzie od nowa :biggrin: ,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 moja ma 45tys, z tylu zero progu, z przodu... no cos sie da wyczuc, ale ciezko to nazwac progiem. raczej roznica miedzy powierzchnia scierana i nie scierana. na bank krecony licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz eF Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 taka bardzo podstawowa matematyka: motocykl rok 1989, dzis mamy 2006 2006 - 1989 = 17 18 000 km / 17 lat = 1 058 km rocznie nigdy nie przestane sie dziwic wierze ludzi w to ze poprzedni wlasciciele motocykla uzywali go (moto) tylko do wytaczania z garazu i mycia, pastowania, smarowania.... w motocyklu mojego kolegi zmiany opisywane przez Ciebie pojawily sie po 85 000 km nie ludz sie ze owe 18 000 to oryginalny przebieg ale nie zalamuj ze to tragedia - nie jest wazny przebieg motocykla, ani to ze mial polamane plastyki i wymienione jakies czesci - wazny jest jego ogolny stan technicznytakie rzeczy jak olej, filtry, tarcze hamulcowe podlegaja okrsowym wymianom, trzeba zacisnac zeby, wylozyc kasiore i wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja mam okolo 30tys(licznikwe, mysle ze ma z 50, chociaz z tylu byly jeszce oryginalne klocki!!!) z przodu tarcze idealnie gladkie z tylu wyczowalna (paznokciem ) roznica powierzchni, prog to za mocno powiedziane.Mysle ze masz kolo 80-100tys. Ciekawe zaloze temat ile wytrzymuja klocki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Moja maszynka ma 62kkm i malutki próg na tarczach był..... był bo dałem do wygładzenia (nie stoczenia) wsadzilem nowe klocki i hamulce jak brzytwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi